Direktlänk till inlägg 18 juni 2015

Jag tror dom ljuger...

Av Göran - 18 juni 2015 22:20


Nu är jag ju inte religiös det allra minsta. Men... om jag vore... Och särskilt om jag tillhörde någon sån där domedagssekt där det är öga för öga och tand för tand som gäller så skulle jag kanske säga att en grupp av jordens människor bannlyst sig själva från att komma genom pärleporten.

Jag talar om reklamfolk. De där människorna som ska få oss att behöva vad vi egentligen inte behöver, få oss att köpa vad vi egentligen inte vill ha. 

Nyss tänkte jag surfa in på en av våra större skvallerblaskor, Aftonbladet, för att kolla om det har hänt nåt nytt. Jamen, vid sidan av sensationsjournalistiken ägnar de sig ju fortfarande ändå åt ett visst mått av nyhetsrapportering. Även om också denna får mer och mer av scoop-jaktens prägel.

Men det var inte det jag skulle skriva om primärt utan en annan sak. Då jag klickar på deras ikon i favoritfältet kommer det ibland upp en reklamsida där jag kan välja att "gå vidare till aftonbladet.se".

Och det var just den reklamsidan som provocerade mig att skriva ner vad jag tänkte.

Denna gång var det en amerikansk hamburgerkedja som börjar på Mac och slutar på Donalds som hade köpt in sig på denna reklamplats. Med en synnerligen lockande bild av en av deras burgare.

Jag tittade på den och tänkte; Varför i h-e ser aldrig verklighetens Big Mac eller Quarter Pounders ut som på bilderna i reklamen. Jag har då aldrig sett annat än en såsig skapelse som dryper av fett men på reklamens bilder syns krispiga salladsblad, fräscha tomater och köttfärsbiffar som säkert kommit direkt från grillen.

Åk och köp en burgare där eller på vilket annat hamburgerhak som helst och jag lovar dig att då du vecklar upp papperet som döljer din mat så liknar innehållet inte ens det bilderna visar.

Men det gäller såklart inte bara hamburgare.

Nån gång i det tidiga 90-talet dök de japanska nudelsopporna upp i våra livsmedelsbutiker och jag lockades av bilden på omslaget till en av dessa. Man såg nudlar och buljong, förstås. Men också rejäla köttbitar och en del fräscha grönsaker. Naturligtvis begrep till och med jag att den där påsen inte innehöll färskt kött men i min dumhet och okunskap trodde jag att det kanske fanns torkade grönsaker och torkat kött som skulle svälla upp bara de kom i kokande vatten. SÅ jag köpte några påsar med Beef flavour, Chicken flavour och Hot flavour.

Och blev varse att de inte innehöll något annat än en bunt nudlar och en foliepåse med kryddor. Lurad? Javisst!

Listan kan göras hur lång som helst. Vem har inte stått vid frysdisken och blivit vrålhungrig när man sett de läckra bilderna på förpackningarna av fryst micro-pizza och annat.

Jamen, fy fan för fryst micropizza! Varför får det säljas överhuvudtaget?

Inte bara mat blir vi lurade på. Om vi bokar en resa via nätet eller för all del på en resebyrå så tror vi ju gärna att ALLA rum ser ut ungefär som rummet på bilden.

Gör de det? I helvete heller - rummet på bilden är det enda rummet på HELA hotellet som renoverats de senaste tre århundradena. Rummet du får liknar en soptipp och har kanske både råttor och löss.

Jag har berättat förut om min arbetskompis L-E som ser konspirationer överallt. Han litar inte på en enda käft och särskilt inte om de har någon sorts makt. Ofta tycker jag att han överdriver men han kanske inte har så fel ändå.

Kanske är det som han tror. Att allting går ut på att lura av fotfolket deras surt förvärvade slantar.

För visst ljuger de!

Både reklammakare, bankdirektörer och försäkringsbolagens försäljare.

Och ljuger man kommer man ju inte till himlen, enligt de som tror på bibeln. Samma bibel som L-E anser är skriven för att hålla fotfolket på plats. Banker och försäkringsbolag är de allra värsta skojarna, enligt honom.

Och f-n vet om han har så fel ändå...

Samme man är pappa till orden; "Det KAN löna sig att råna en bank. Men vad som definitivt lönar sig är att ÄGA en!"

Med tillägget att när man äger en bank kan man råna och pungslå sina kunder varenda dag. Helt lagligt!

Så... det är bara att hoppas att jag har rätt i min tro att varken himmel eller helvete existerar. Annars ser framtiden mörk ut för diverse potentater i reklam, media och försäkringsbranschen.

Dock ska jag ta tillbaka eller åtminstone mildra min kritik av ett annat folkslag, nämligen de som driver bilverkstäder. Klockan halv två idag kom sms;et som berättade att det där gas-spjället som behövdes för att få min gamla SAAB att rulla igen hade kommit.

Och som tur var befann sig min tama husmekaniker i närheten och hade tid att köra mig till stan för att hämta reservdelen och åtminstone ge mig en liten chans att få tillbaka min ögonsten innan helgen. 

Och vid halv fyra ringer så Magnus från verksta´n och säger att bilen är klar.

Dyrt blev det inte heller! Reservdelen köptes för 720 kr inklusive frakten och monteringen gick "bara" på 600.

Så... nu älskar jag min trogne vän SAAB igen. Allt är förlåtet!

Och verkstadsägarnas heder är åtmintone tillfälligtvis återupprättad av Magnus. Jag hade förstått om de ville gå hem och fira midsommar men istället kämpade de "ända in i kaklet" så jag fick bilen åter.

Så nu blir det nog ändå en tur till syrrans stuga imorgon. Nyktert och städat såklart eftersom jag ska köra hem sen på kvällen. Men ändå!

 
 
Gubbfan

Gubbfan

19 juni 2015 23:01

Din arbetskamrat L-E är en mycket klok människa.

Förresten: Fortsatt trevlig midsommar

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards