Direktlänk till inlägg 3 juli 2015

Den förbannade sommar´n

Av Göran - 3 juli 2015 14:47


Vi svenskar är ett egendomligt folk. Jag undrar om det finns något annat land där man längtar så vansinningt efter de där stackars få dagarna i juni till augusti som vi kallar sommar. Vi målar upp löjligt förskönande fantasibilder av hur vi ska njuta av den. Bara den kommer, nån gång! Den där underbara, ljuvliga, härliga sommaren.

Men när det väl kommer en sån där snuskigt smällhet dag då det ångar om asfalten och svetten dryper av både folk och fä - vad gör vi då? Jublar vi? Unnar vi oss att ligga i skuggan och bara njuta?
Nja, några få kanske gör det. Men majoriteten gör precis som Bengt Sändh i youttube-klippet ovan. Svär ve och förbannelse över den jävla hettan och över att luften står stilla så man tror man ska kvävas nästan.

Jag var ut en sväng till mitt närmaste Willys nyss och därinne fann jag paradiset. Svalt och skönt, kanske 19 grader eller så. Och här och där stod folk som stött på bekanta och ojade sig över hettan (34 grader här just nu).

Jag höll med dem. Men samtidigt tänkte jag att jag ger mig sjuttsingen på att bara för några dagar sen hade samma människor klagat över bristen på just sol och värme och sagt att "det är ju bara snön som saknas så vore det vinter".

Men det är inte det värsta.

Det värsta är att jag har ett nattskift kvar innan jag blir ledig. Natten som gick var det 24 grader ute vid midnatt och då blir det fruktansvärt slitsamt att utföra de jobb som man vintertid tar med en klackspark. Hur man än tippar i sig vatten så är det för lite. Det märker man, om inte annat, då man kommit hem och kraschat i sängen.

Idag vaknade jag först klockan nio av kramp i tårna. Stortån på vänster fot pekade rakt upp och de fyra andra rakt ner. Då måste man upp och stå för att krampen ska släppa. Men även fylla på vätskedepåerna i kroppen. För det är oftast vätskebrist som orsakar kramp och sendrag.

Så... jag dricker och dricker. Som tur är finns det Resorb på jobbet för att återställa saltbalansen i kroppen. Jag brukar aldrig ta det men igår natt blev jag tvungen. Ikväll tror jag att jag börjar skiftet med en Resorb i ett stort glas vatten. Sen håller jag tummarna för att luftkonditioneringen i förarhytten funkar så bra som den kan.

D.v.s att man kan jobba i en dryg timme innan aggregatet isar igen av kondensvattnet. Sen är det bara att stänga av fordonet och låta isen smälta så funkar det ett tag sen igen.

Och imorgon bitti kan jag gå hem med ett leende på läpparna eftersom det då stundar sex dagaars ledighet. Och om inte värmeböljan blir långvarig så har jag åtminstone ganska hyfsad temperatur i lägenheten. (Fördelen med att bo i ett stenhus!) Sen går man och lägger sig och drömmer våta drömmar om gnistrande snö och istappar från hängrännorna. Kyla kan man ju i alla fall klä sig emot!

Och imorgon ska vi fira minstingsonens nittonårsdag, fast han fyller egentligen idag. Käre hjärtanes, vad tiden går! Jag tycker att det bara var alldeles nyss som JAG var nitton...

Jo, bara 39 år sen! Huga, huga! Dubbel huga!

Se till att klunka i er massor av vätska i v'ärmen, kära ordbrukare. Och försök att härda ut så¨gott ni kan i Blomstermåla, Klockestrand, Skärplinge och på Koster. Januari kommer tillbaka. Så småningom. Jag lovar!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

4 juli 2015 10:48

Som jag sagt förut så bor jag i ett blåsigt kallhål och då måste jag säga att några problem med hettan har vi inte här. Det blåser in frisk nordvästanvind som göra att det känns som utomlands när det är 30 grader varmt. Inget alls att klaga på och inne i mitt isolerade trähus är det svalt och skönt och så kan jag gå ner och bada precis när jag vill men det är bara 17 grader så det får vara för mig. Jag tycker synd om folk som bor i stan och som jobbar inomhus där det är riktigt hett.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards