Direktlänk till inlägg 15 mars 2020

4 år tillsammans

Av Göran - 15 mars 2020 18:06

Tänk att det redan gått hela fyra år sedan jag tog farväl av min SAAB 95 och ingick ägarskap till Madame Citroen! Knappt att jag ens fattar det själv. Visst har det funnits stunder då hon varit billig om nån velat ta över henne men mestadels måste jag ändå säga att hon har gett mig fyra ganska lyckliga år.

Fortfarande njuter jag av varje kilometer vi tillbringar tillsammans på gator och vägar. Komforten är lika grandios som första dagarna och hon uppför sig snällt och fint på besvärliga väglag och startar som en klocka oavsett väder och utomhustemperatur. Inte en enda gång har jag behövt be någon komma och låna mig lite ström via startkablar.

Jag HAR använt startkablarna varenda vinter men då har det varit vi som hjälpt andra bilister att få igång sina trotsiga japaner, koreaner, tyskar eller italienare. En och annan Volvo har Madame också generöst delat med sig av sitt batteri till för att hjälpa dem igång.

Och jag har väl egentligen inga planer på att byta heller, såvida det inte rinner in oväntade pengar av ännu mer oväntad mängd så mina finanser förbättras avsevärt. Annars får hon nog stanna hos mig i förhoppningen att hon rullar ett år till.

Men i så fall måste jag kosta på henne nya sommarskor för de gamla är verkligen slut. En mycket snäll eller mycket närsynt polis skulle kanske låta mig åka vidare från en poliskontroll men knappast utan kravet att komma och visa upp nya däck inom en vecka eller så.

Nu är det ju så att jag har en bekant vars farsa drivit en gummiverkstad och den lever vidare om än i liten skala. D.v.s sonen säljer och monterar däck i mån av tid och lust. Har handlat av honom tidigare också och varit nöjd med de däck han sålt till mig.

Om ett par dagar ska jag deklarera och därmed får jag mina pengar före påsk så då ska jag be honom ge mig pris på fyra däck, monterat och klart. Sist vi pratade höll han på att förhandla med en grossist och trodde sig kunna få loss nya däck till mig för strax över 600 kronor styck. Samma märke som sist jag handlade hos honom och det är väl inget att säga om, tycker jag.

Nu sitter jag och inväntar finalen i årets Farmen. Kan inte riktigt bestämma vem jag ska heja på. Men jag tror faktislt att jag väljer att hålla på Johanna som hållit en låg profil hela vägen men ändå seglat med ända in i kaklet.

Nåja, det kan egentligen kvitta nu när mitt tips från början inte slog in. Men jag blir lite extra glad om hon tar det!

Imorgon blir det Robinson på halv-åtta-tiden och DET tänker jag inte börja titta på.

Annars är väl dagens stora nyhet, tråkig för mig personligen och många andra, att hockeyförbundet ställer in resten av den här säsongen. Inag svenska mästare kommer att koras, inga lag underifrån får chansen att gå upp till nästa division. Och de där soplagen i botten av tabellerna stannar kvar i den högre serien FAST de borde åka ur.

Mycket, mycket tråkigt för Timrå som jag faktiskt tror hade en bra chans att komma vidare i kvalet och få möta Leksand i direktkval. Men bra, givetvis, för Leksand och Oskarshamn som nu får en frisläng samt de högre inkomster som SHL ger i ett helt år till. Utan prestation bakom. Bara ett elakt jävla virus.

Mer än så ska jag inte skriva om Corona idag. Det finns tillräckligt många andra som gör det så jag låter bli.

Håll er undan smittan så gott ni någonsin kan, kära ordbrukare i Svalöv, Överturingen, Lennhovda och Dannemora!

Vi ses! (Såvida nu inte den där j-a corona vill annat....)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 18 mars 06:46

Så var det över då! För den här gången. Slutfarmat och avgjort. Och när det nu var som det var är jag väl rätt nöjd att det blev som det blev. Jag var inte särskilt imponerad av någon av finalisterna i förväg men vinnaren var abslout den jag var mi...

Av Göran - Fredag 15 mars 10:16

Idag är en minnesdag för mig. Idag är det åtta år sedan jag och Madame Citroen blev ett par. Visst gnisslade det lite i början med en kupéfläkt som inte funkade och krävde flera reparationer plus bråk med bilfirman som krånglade lite. Men de gav me...

Av Göran - Torsdag 14 mars 10:50

Vet att jag verkat negativ i flera av mina senaste inlägg men det kan inte hjälpas. För en vecka sen skrev jag om domen mot föräldrarna som tvingat sitt lilla barn att dricka ättika som förstörde hennes magsäck så den måste opereras bort. Åtta års ...

Av Göran - Onsdag 13 mars 20:13

Jomen visst gör det ju det! Börjar dra ihop sig som rubriken lyder idag. Kollar på kvällens Farmen och som jag trodde valde Pehr Tim till förstekämpe.  Det var också min första tanke då vi fick veta att han skulle göra ett kämpeval idag.Då fick han...

Av Göran - Tisdag 12 mars 21:57

Det är år 2024 i år. Kan ni tänka er att det redan är trettio år sedan Sverige tog VM-brons i fotbolls-VM i USA? Och, förstås lika länge sedan vi sjöng och jublade till GES hitlåt, "När vi gräver gukd i USA" Eller att det är femtio år sedan ABBA ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards