Direktlänk till inlägg 6 september 2021

Bilägarjubileum

Av Göran - 6 september 2021 23:25

Precis som jag var inne på den här dagen förra året så fyller jag alltså 45 år som bilägare idag. Det som började med den nyaste bil jag ägt, en Ford Taunus  av 1974 års modell har sedan sex år landat i en symbios mellan mig och min kära Madame Citroen. Hon fick nya bromsbelägg igår runt om. Hon fick också ny olja i motor och växeslläda samt oljefilter, luftfilter och kupéfilter. Men tro fördenskull inte att problemen är helt över!
Nej, då vi skulle släcka alla larm kring det som gjorts återstod ett larm som berättade om ett jordfel i motorfläkten samt eventuellt en tändspole som måste bytas (igen!).

Jag vet dock att allt som har med bromsar att göra är ok nu och det där andra får bli en senare fråga.

Nästa punkt på agendan får bli att skaffa nya vinterdäck. De gamla har gjort sitt och duger inte på långa vägar föör en vinter till.

Dagens skogspromenad stannade på 2800 steg men sen har jag ju fyllt på med ett besök på Lidl. Märkligt nog går man fler steg i en mataffär än man kanske kunnat tro så de femtusen stegen uppnåddes idag också. Nu väntar jag bara på att kroppen ska börja svara upp med bättre ork och kondition. Till sist måstev äl även det hända?

Men i väntan på mirakel önskar jag mina kära ordbrukare godnatt i Väckelsång, Oviken, Hörnefors och Klockestrand en underbar natt tillsammans eller var för sig. Välj själva!

Vi ses när vi ses! När andan faller på....


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

7 september 2021 11:17

Bilar är det alltid något med. Jag har haft bil sedan jag var 30 och bara gamla skotbilar av billigaste slag men nu har även jag en nyare bil om man kan tycka att 10 år är nytt men för mig är det det.
Jag har fått en ny mobil av sonen och där är det en sådan där stegräknare som talar om hur mycket man går varje dag och att kuta mellan gårdarna och fika och gå ut med hundarna och klippa gräs gör att jag går rätt många sten i alla fall mer än tiotusen nästan varje dag men inte när det regnar och idag regnar det som sjutton. Det är varmt men jag stannar inne och hör på jägarnas skott och bilar som far fram och tillbaka. Det är som värsta AUTOSTRADAN nu när det är älgjakt. Du har rätt i att jag har det bra som har så fina grannar men det är bara det att jag längtar efter att få fara någonstans på semester för det är minst 10 år sedan jag var iväg någonstans.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

8 september 2021 00:07

Hej där, du slår mig på ett år som bilägare, jag köpte min första bil sommaren 1977, körkortet tog jag till jul typ. Du bor i Sundsvall ser jag, jag bor på Alnöns norra del.

http://www.nacka144.se

Göran

8 september 2021 08:28

Jo vi har talats vid i kommentarsrutan nån gång förut vill jag minnas

 
wiolettan

wiolettan

8 september 2021 09:54

Det kan bli många fel på en bil. Som det är nu, med de nya bilarna, så är det svårt att åtgärda saker själv också, allt ska mätas upp, eller vad de gör, begriper inte så mycket.
Annat var det förr då jag jobbade på en Volkswagen bilfirma, på 60-talet och framåt.
Hoppas på mirakel för din del.
Hörnefors, ligger inte långt ifrån mina gamla hemtrakter, fast Hörnefors finns i Västerbotten.
Ha det bra.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Göran

10 september 2021 18:38

Ja, förr klarade man sig med slägga, spett och skiftnyckel när man skulle byta/laga nåt. Idag räcker det inte att reparera utan man måste berätta det för bilens dator också. Som min farfar ofta sa när den tidens teknik förbryllade honom; "Tacka vet je järnspetta´n ! Damm klatre tammefan aldri´!"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards