Direktlänk till inlägg 9 juni 2022
"Världspremiär 3" stod det som rubrik till mitt förra blogginlägg. Idag har jag också begått en sorts premiär när jag lagade och åt min middag. Blev ingen bild idag men jag får väl försöka beskriva det så målande jag kan. Så att mina kära ordbrukare kan skapa sina egna bilder i sina huvuden.
Jag är ju svårt förtjust i panerad och stekt rödspätta med remouladsås eller spenatstuvning och senast jag besökte mitt närmaste Willys gick jag för att leta efter det i fiskfrysen. Och visst hittade jag dem.
MEN... i facket intill låg liknande plattfiskfiléer med ordet "Gulskädda" på etiketterna. Gulskäddan var dessutom typ 15 kronor billigare än rödspettan så jag valde att testa den för att ta reda på om det var lika gott.
Jag hade aldrig ens hört talas om gulskädda innan. Sandskädda och skrubbskädda har jag hört talas om och (tror jag) även ätit nån gång men aldrig gulskädda.
Men imorse tog jag fram förpackningen ur frysen för att den skulle få tina i lugn och ro över dagen. Jo, jag vet att i många fiskrecept står det hur man tillagar dem direkt från frysen men jag tycker liksom att det mesta blir bättre om det får tina upp innan man tillagar det.
Och när middagssuget satte in så satte jag på kastrullen med årets första färskpotatis (bara en sån sak) och rörde ihop en remouladsås innan jag kryddade och dubbelpanerade mina gulskäddafiléer.
Dessa stektes sedan hastigt på ganska hög värme och sen satte jag mig att njuta. Och det kan jag säga att jag blev inte besviken. Tvärtom var det så gott att jag genast beslöt att innan veckan är över ska jag köpa hem några fler förpackningar av denna läckra fisk.
Med färskpotatis och hemlagad remouladsås blev det mat för gudar. Ni köper väl inte färdig remouladsås på plastflaska eller mixpåse? Sluta med det, i så fall, och rör ihop er egen för det är sjukt lätt och gott.
1 dl creme fraiche rörs ihop med ½ dl majonnäs, 2 tsk dijonsenap, 1 rågad msk Bostongurka, salt och vitpeppar samt finhackad dill. Det tar bara någon minut och smakar sjufalt bättre än den färdigköpta. Även om den som Lidl säljer också är rätt okej.
Imorgon är det den 10 juni, dagen då två av de youtubers jag finner intressanta sagt att de ska presentera häpnadsvckande nya uppgifter om Palmemordet. Så blir det dock inte eftersom de upptäckt brister i bevisningen som måste kollas upp. Så jag får vänta lite till.
Däremot lär det inte dröja så länge innan häpnadsväckande fakta om Estonias förlisning kommer att visas upp. Så var beredda på att bli förvånade den närmaste tiden.
Själv ska jag snart se på lite fotboll. UEFA nations league med Sverige mot Serbien.
Ha det gott, kära ordbrukare. Annars har någon annan det!
Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...
Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...
Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
11 | 12 |
|||
13 |
14 | 15 | 16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 | ||||||
|