Direktlänk till inlägg 9 juni 2022

Världspremiär i det lilla

Av Göran - 9 juni 2022 20:17

"Världspremiär 3" stod det som rubrik till mitt förra blogginlägg. Idag har jag också begått en sorts premiär när jag lagade och åt min middag. Blev ingen bild idag men jag får väl försöka beskriva det så målande jag kan. Så att mina kära ordbrukare kan skapa sina egna bilder i sina huvuden.

Jag är ju svårt förtjust i panerad och stekt rödspätta med remouladsås eller spenatstuvning och senast jag besökte mitt närmaste Willys gick jag för att leta efter det i fiskfrysen. Och visst hittade jag dem.

MEN... i facket intill låg liknande plattfiskfiléer med ordet "Gulskädda" på etiketterna. Gulskäddan var dessutom typ 15 kronor billigare än rödspettan så jag valde att testa den för att ta reda på om det var lika gott.

Jag hade aldrig ens hört talas om gulskädda innan. Sandskädda och skrubbskädda har jag hört talas om och (tror jag) även ätit nån gång men aldrig gulskädda.

Men imorse tog jag fram förpackningen ur frysen för att den skulle få tina i lugn och ro över dagen. Jo, jag vet att i många fiskrecept står det hur man tillagar dem direkt från frysen men jag tycker liksom att det mesta blir bättre om det får tina upp innan man tillagar det.

Och när middagssuget satte in så satte jag på kastrullen med årets första färskpotatis (bara en sån sak) och rörde ihop en remouladsås innan jag kryddade och dubbelpanerade mina gulskäddafiléer.

Dessa stektes sedan hastigt på ganska hög värme och sen satte jag mig att njuta. Och det kan jag säga att jag blev inte besviken. Tvärtom var det så gott att jag genast beslöt att innan veckan är över ska jag köpa hem några fler förpackningar av denna läckra fisk.

Med färskpotatis och hemlagad remouladsås blev det mat för gudar. Ni köper väl inte färdig remouladsås på plastflaska eller mixpåse? Sluta med det, i så fall, och rör ihop er egen för det är sjukt lätt och gott.

1 dl creme fraiche rörs ihop med ½ dl majonnäs, 2 tsk dijonsenap, 1 rågad msk Bostongurka, salt och vitpeppar samt finhackad dill. Det tar bara någon minut och smakar sjufalt bättre än den färdigköpta.  Även om den som Lidl säljer också är rätt okej.

Imorgon är det den 10 juni, dagen då två av de youtubers jag finner intressanta sagt att de ska presentera häpnadsvckande nya uppgifter om Palmemordet. Så blir det dock inte eftersom de upptäckt brister i bevisningen som måste kollas upp. Så jag får vänta lite till.

Däremot lär det inte dröja så länge innan häpnadsväckande fakta om Estonias förlisning kommer att visas upp. Så var beredda på att bli förvånade den närmaste tiden.

Själv ska jag snart se på lite fotboll. UEFA nations league med Sverige mot Serbien.

Ha det gott, kära ordbrukare. Annars har någon annan det!

 
 
wiper

wiper

10 juni 2022 08:27

Jag är också ett fan av rödspätta och remouladsås. Då vill jag inte ha nån tjock panering utan mer vit fisk. Jag brukar också tina lite innan vad det än gäller och det blir alltid bra.

Tack för tipset sån spätta skall jag köpa också. Vi får passa på när vi är i Västerås eller kolbäck för där finns Hemköp. Tack för receptet på hemlagad remouladsås, den skall testas

Jag såg också detta med Estonia så det är bara att vänta på information

Ha en jättefin fredag och helg
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

11 juni 2022 09:58

Gulskäddan var aningen lösare i köttet än rödspätta men väldigt gott. Remouladsås har jag förr köpt färdig på flaska men gör aldrig det längre. Inte när det är så enkelt att göra den själv o blir sååå mkt godare.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

10 juni 2022 09:12

Ibland blir man sugen på fisk och Kinabror har inte dragit upp några abborrar ännu. Annars är silead abborre stekt bland den godaste fisk som finns. Hoppas att det slutat blåsa så han kan lägga ut båten och börja fiska igen. Jag köpte torsk härom dagen och gjorde äggsås till och det var gott men torsken har blivit så dyr rena lyxmaten. Annars klipper jag gräs och det växer så snabbt så jag får väl ge mig ut igen innan det börjar regna. om....klipparna går igång förstås.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

10 juni 2022 09:16

Håller med om abborren. Allra godast blir den om med smörstekta gula kantareller, tycker jag. Smakerna gifter sig så otroligt fint i munnen. Däremot har jag aldrig fått lära mig att filéa dem. Rensa och flå dem är inga problem men filéa kan jag inte. Men bara de inte är för små så brukar de ju släppa bra från benen när man har stekt dem.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards