Direktlänk till inlägg 9 juni 2022

Världspremiär i det lilla

Av Göran - 9 juni 2022 20:17

"Världspremiär 3" stod det som rubrik till mitt förra blogginlägg. Idag har jag också begått en sorts premiär när jag lagade och åt min middag. Blev ingen bild idag men jag får väl försöka beskriva det så målande jag kan. Så att mina kära ordbrukare kan skapa sina egna bilder i sina huvuden.

Jag är ju svårt förtjust i panerad och stekt rödspätta med remouladsås eller spenatstuvning och senast jag besökte mitt närmaste Willys gick jag för att leta efter det i fiskfrysen. Och visst hittade jag dem.

MEN... i facket intill låg liknande plattfiskfiléer med ordet "Gulskädda" på etiketterna. Gulskäddan var dessutom typ 15 kronor billigare än rödspettan så jag valde att testa den för att ta reda på om det var lika gott.

Jag hade aldrig ens hört talas om gulskädda innan. Sandskädda och skrubbskädda har jag hört talas om och (tror jag) även ätit nån gång men aldrig gulskädda.

Men imorse tog jag fram förpackningen ur frysen för att den skulle få tina i lugn och ro över dagen. Jo, jag vet att i många fiskrecept står det hur man tillagar dem direkt från frysen men jag tycker liksom att det mesta blir bättre om det får tina upp innan man tillagar det.

Och när middagssuget satte in så satte jag på kastrullen med årets första färskpotatis (bara en sån sak) och rörde ihop en remouladsås innan jag kryddade och dubbelpanerade mina gulskäddafiléer.

Dessa stektes sedan hastigt på ganska hög värme och sen satte jag mig att njuta. Och det kan jag säga att jag blev inte besviken. Tvärtom var det så gott att jag genast beslöt att innan veckan är över ska jag köpa hem några fler förpackningar av denna läckra fisk.

Med färskpotatis och hemlagad remouladsås blev det mat för gudar. Ni köper väl inte färdig remouladsås på plastflaska eller mixpåse? Sluta med det, i så fall, och rör ihop er egen för det är sjukt lätt och gott.

1 dl creme fraiche rörs ihop med ½ dl majonnäs, 2 tsk dijonsenap, 1 rågad msk Bostongurka, salt och vitpeppar samt finhackad dill. Det tar bara någon minut och smakar sjufalt bättre än den färdigköpta.  Även om den som Lidl säljer också är rätt okej.

Imorgon är det den 10 juni, dagen då två av de youtubers jag finner intressanta sagt att de ska presentera häpnadsvckande nya uppgifter om Palmemordet. Så blir det dock inte eftersom de upptäckt brister i bevisningen som måste kollas upp. Så jag får vänta lite till.

Däremot lär det inte dröja så länge innan häpnadsväckande fakta om Estonias förlisning kommer att visas upp. Så var beredda på att bli förvånade den närmaste tiden.

Själv ska jag snart se på lite fotboll. UEFA nations league med Sverige mot Serbien.

Ha det gott, kära ordbrukare. Annars har någon annan det!

 
 
wiper

wiper

10 juni 2022 08:27

Jag är också ett fan av rödspätta och remouladsås. Då vill jag inte ha nån tjock panering utan mer vit fisk. Jag brukar också tina lite innan vad det än gäller och det blir alltid bra.

Tack för tipset sån spätta skall jag köpa också. Vi får passa på när vi är i Västerås eller kolbäck för där finns Hemköp. Tack för receptet på hemlagad remouladsås, den skall testas

Jag såg också detta med Estonia så det är bara att vänta på information

Ha en jättefin fredag och helg
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

11 juni 2022 09:58

Gulskäddan var aningen lösare i köttet än rödspätta men väldigt gott. Remouladsås har jag förr köpt färdig på flaska men gör aldrig det längre. Inte när det är så enkelt att göra den själv o blir sååå mkt godare.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

10 juni 2022 09:12

Ibland blir man sugen på fisk och Kinabror har inte dragit upp några abborrar ännu. Annars är silead abborre stekt bland den godaste fisk som finns. Hoppas att det slutat blåsa så han kan lägga ut båten och börja fiska igen. Jag köpte torsk härom dagen och gjorde äggsås till och det var gott men torsken har blivit så dyr rena lyxmaten. Annars klipper jag gräs och det växer så snabbt så jag får väl ge mig ut igen innan det börjar regna. om....klipparna går igång förstås.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

10 juni 2022 09:16

Håller med om abborren. Allra godast blir den om med smörstekta gula kantareller, tycker jag. Smakerna gifter sig så otroligt fint i munnen. Däremot har jag aldrig fått lära mig att filéa dem. Rensa och flå dem är inga problem men filéa kan jag inte. Men bara de inte är för små så brukar de ju släppa bra från benen när man har stekt dem.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 12 maj 06:08

Ibland undrar jag om demensen redan börjat smyga sig på mig. Fast om jag bara tänker efter en aning så vet jag ju att det inte är nåt nytt. Att då och då vara lite disträ är kanske en del av min personlighet. Då låter det genast mindre negativt. Bä...

Av Göran - Lördag 11 maj 11:18

Nu är det en tid på året som jag, som barn och tonåring, såg fram emot rätt länge. Eller... Rättare sagt så är det  TVÅ tider på året som jag såg fram emot då. Samtidigt dessutom! Dels är det ESC-finalen ikväll. Stora "Mellon" alltså. Fram till kan...

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften.  SNÖÖÖ!!! I MAJ??? Ska det VARA s...

Av Göran - Lördag 4 maj 20:06


Bortrest i några dagar och fick möta våren i sin prydno nere i Södemanland. Men sen jag kom hem till Sveriges midja har det hänt massor här också när det gäller utveckling av ny årstid. Efter två dagar med strålande sol fråb klarblå himmel och förs...

Av Göran - Fredag 3 maj 06:46

Godmorgon på er, kära ordbrukare! Jag har varit på resande fot i några dagar. Kom hem igår eftermiddag efter två dagars besök i Julita i Sörmland. Där bor min storebror, sen några år tillbaka, i ett s.k generationsboende med en av sina döttrar och he...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards