Direktlänk till inlägg 18 september 2022

Tack Ronny Eriksson!

Av Göran - 18 september 2022 23:20

 

Ett stort tack till fenomenale Ronny Eriksson och hans medmusikant, Bennet Fagerlund, för ett par trevliga eftermiddagstimmar i Tonhallen idag. "Greatest hittills" är namnet på den show de turnerar med och idag var turen kommen hit till Sveriges midja.

Han inledde med en sång som jag gissar att han skriver om inför varje framträdande. För i texten hade han fått med inte bara valresultatet och Putins härjningar och den galopperande inflationen utan även GIF Sundsvalls kräftgång i fotbollsallsvenskan och att Timrå vann första SHL-matchen igår.

Sen följde en del prat varvat med sånger som jag kände igen de flesta av. Vi i salongen skrattade, applåderade och sjöng med också ibland. En av höjdpunkerna kom mot slutet och eftersom jag gärna vill bjuda er även på den så konsilterades Youtube för att hitta denna känsliga sång.

"Det är hit man kommer när man kommer hem" tycker jag själv är en av Euskefeurats bästa texter. Sådär målande beskrivning att man nästan ser det framför sig.

Pessimistkonsulten kom först som ett av två extranummer då vi klappat in dem tillbaka på scen. Tänkte först länka till den också men tror nästan alla har hört den. Ni vet den där... "Det är lika bra att sluta drömma. Det går åt helvete i alla fall. För om man drömmer om Paris hamnar man på något vis lik förbannat i Hudiksvall"

Även den hade han skrivit en helt ny vers till om världen just nu och om vår samtid.

Så det var två lite muntrare farbröder som lämnade Tonhallen då det hela var över och min tama husmekaniker skjutsade mig hem.

Väl hemma satte jag mig att titta på Giffarnas bortamatch i Blekinge mot Mjällby. Ingen rolig tillställning alls. Ungefär lika intressant som att se målarfärg torka! Men trots hård presss från hemmalaget lyckades ändå GIF göra första målet. Sen tickade klockan sakta mot slutsignal och strax innan den ljöd så kvitterade förstås Mjällby.

Så man fick nöja sig med varsin poäng fast båda lagen förstås velat ha tre.

Nu ropar kudden förföriskt på mig att jag ska lägga huvudet på den för att fira sista natten med det örngott som för stunnden sitter på den. Jag har tvättstugan imorgon och då ska här bäddas rent och lakanen tvättas.

Därför är det nog klokast att avrunda innan jag blir alldeles för långrandig.

Konsultera webben, kära ordbrukare, och ta reda på om Ronny planerar att komma till nån plats nära dig. I så fall råder jag dig att kosta på biljett och se honom livs levande. Han fyller ju 70 nästa år och ingen vet väl hur länge till han har lust att turnera innan han vill pensionera sig.

Godnatt och sov så gott ni kan i slott och koja i vårt avlånga land!

 
 
wiper

wiper

19 september 2022 09:00

Lyckost som sett honom live. Det hade jag velat göra också så jag skall spana in om han kommer till Västerås framöver. Ser att han fick mycket med i sin föreställning. Han är ju suveränt bra och väldigt omtyckt

Toppenbra klipp du satt in. Han är ju bara 69 år så jag hoppas han fortsätter ett tag till.

Ha en fin måndag
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

19 september 2022 22:30

Han har skrivit så många fantastiska sångtexter. Skrev aldrig i bloggen att det stod en yxa bredvid pianot på scenen, såg vi när vi kom. Och jag grunnade mkt över vad han skulle ha den till. Men m du söker på Youtube eller Spotify efter en sång som heter "Flyktingarna" så kommer du att förstå vadden gjorde där. En stor anledning att jag gillar honom är nog att han och jag tycks ha väldigt likartade värderingar om livet, världen och politiken.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

21 september 2022 08:53

Jo jag håller med dig. Väldigt bra är han minsann. Jag såg dom där två i våras och minsann tycker jag att det är bra med någon som inte är så jäkla positiv för då kan jag känna igen mig. jag blir surare och surare med åren och idag är jag extra sur för när jag glad i hågen klev ut från läkaren som sagt att jag såg bra ut. Då menade han säkert att alla prover och så var ok och att en sjukgymnast kunde fixa min fot (om det funnits någon här) men då hade någonting hänt med min bakruta. Ett stort hål på en sidoruta och hur den kommit dit är ju en gåta som jag inte kan lösa. Nya utgifter på den där jäkla bilen. Så fort jag rör den så är det något fel eller blir. Faaaan. Aldrig får man vara glad någon längre stund.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

21 september 2022 11:23

Nej, det är Murphy´s lag som råder; Kan nåt jävlas så kommer det att göra det!

 
wiper

wiper

22 september 2022 08:58

Håller med om att han har bra värderingar. Tack för tipset ang låten. Skall kolla

Ha det bra

http://wiper.bloggplatsen.se

 
wiolettan

wiolettan

23 september 2022 16:54

Ronny Eriksson har jag aldrig sett i verkliga livet, men däremot hört honom sjunga i etern. Jag tycker att han har så underfundiga texter och han är en utmärkt låtskrivare.
Roligt detta att han skrev nya texter till kända låtar, texter som handlade liksom om nutiden på ett mer påtagligt sätt. Förstår att det blev inropningar och extra nummer.
Hoppas att allt är bra med dig.
Trevlig fredagskväll.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Göran

23 september 2022 19:50

Får du möjligheten att se showen så ta chansen. Absolut värt pengarna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards