Direktlänk till inlägg 2 december 2014

SD förnekar sig inte

Av Göran - 2 december 2014 20:07

Hemma igen. Och med ljudet från "Äntligen hemma" i TV4 från vardagsrummet. Slog på dumburken då jag hade förberett lunch- och middagslåda till morgondagens slit och släpdag i fabriken.

Dagen har tillbringats mestadels i en 7-tons gaffeltruck. Kuskandes kors och tvärs i två stycken 600 meter långa fabrikshallar. Inte låter det kanske så ansträngande att sitta och vrida på en ratt, gasa och bromsa lite samt dra i spakarna för lyftstativet. Men efter ett 12-timmars arbetspass känner man att även detta kräver sin människa.

Fler än en av de rörliga lederna i kroppen protesterar när jag rör mig. Så jag får väl försöka sitta stilla här ett tag och återhämta mig lite medan Timell & c.o fixar och donar och får allt som är svårt för mig att se löjligt lätt ut.

Jag ska återgå till soffan vid niotiden och titta en stund på "Veckans brott". Leif GW Persson har liksom ett makligare tempo än Timell och hans anhang. Han både pratar och rör sig långsamt och det är lättare att orka då.

Dagens två huvudnyheter var väl först att tjejerna i stafettlaget på skidor från OS i vintras fick bragdguldet. Bra val, tycker jag! Men jag hade inte protesterat om Charlotte Kalla fått det alldeles själv. Hon tog ju flera individuella medaljer plus att det var ju hon som stod för den verkliga bragden i stafetten då hon körde ikapp hela 25 sekunder på ledaren på bara 10 km på sin slutsträcka.

Några timmar senare kom den verklkiga huvudnyheten som var ännu mindre överraskande! I alla fall för mig.

SD kungjorde att de valt att stödja alliansens budget i morgondagens riksdagsvotering. Vem hade nu trott nåt annat?

Det förvånar mig inte ett dugg för under hela förra mandatperioden röstade de ju med alliansen i nästan varje fråga. D.v.s så länge det inte handlade om migrations- eller integrationsfrågor. De har också sagt att de kommer att göra sitt bästa för att fälla vilken regering som helst så länge de inte får genomföra sin politik när det kommer till invandring och flyktingar. Samt pekat ut miljöpartiet som sin huvudfiende och kallat dem framstegsfientliga och en hel del annat.

Så då, svenska folk, vet ni vad ni har röstat fram! Åtminstone ni som röstade på SD.

Hur många tror att det där är bra för Sverige? Hand upp! Hur många tror att landets finanser, valutan, räntor och börskurser m.m gynnas av att ett 13-procents-parti kräver att de andra 87 procenten ska vika ner sig för dem?

Frågan är då; Vad händer nu? Ja, säg det, den som kan! Vem mer än Sverigedemokraterna vill ha nyval?
Socialdemokraterna kan växa men lika väl krympa i ett nyval. Moderaterna är ledarlösa och skulle knappast ha nåt att vinna på ett nyval. Folkpartiet och KD var nära att ramla ur riksdagen i september, klarar de sig nästa gång?

Det är nästan så att jag tycker att talmannen ska be SD;s ledning att bilda regering så får de själva känna på hur kul det är med regeringskris. För de kommer ju knappast att kunna få riksdagsmajoritet för nån budget.

Egentligen tycker jag att det är dags för allianspartierna att gå från ord till handling eftersom de alla har sagt att SD bör motarbetas till varje pris. Kanske t.o.m bilda en samlingsregering med sossar och MP.

De närmaste dagarna blir intressanta. Har Stefan Löfvén nåt äss i rockärmen som han spelar ut snart? Eller ska han utlysa nyval? Hur många miljarder kostar det för statskassan?

Nej, det är lika bra att jag slutar innan jag blir ännu mer upprörd. Sköt om er, kära ordbrukare, i Garpenberg, Lönsboda, Clemensnäs och Akalla. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards