Direktlänk till inlägg 5 december 2014

Om sömnrekord och nyvalet

Av Göran - 5 december 2014 14:13

Var på vippen att rubricera denna lilla funderingsruta med en jag använde tidigare i höst; "Sjung haleluja och prisa Gud" men eftersom min religiositet är alldeles obefintlig avstår jag så jag inte sårar någon troende med att häda.

Lyckligt förvånad på gränsen till euforisk blev jag dock när jag vaknade (visserligen för andra gången idag, men ändå) och kunde konstatera att klockan var halv två på eftermiddagen. Jag tror att det är nytt sömnrekord efter nattskift för 2000-talet.

Imorse kom jag hem vid halvsju, som vanligt efter nattskift, och som vanligt slog jag igång datorn för en sväng runt i nyhetsflödet m.m Men redan efter nån minut insåg jag att jag skulle göra mig själv en mycket större tjänst genom att flytta mig ett par meter norrut, d.v.s till min sköna säng. Så jag stängde ner datorn och borstade tänder och....

... somnade nog innan jag ens landat med huvudet på kudden. Sen vaknade jag pigg och utvilad men en koll av klockan som då var halv nio sa mig att det är bara att vända på sig och blunda lite till. Och märkligt nog så somnade jag om och vaknade inte förrän rekordet var ett faktum!

Annat var det under min första period (1976-97) som dygnet-runt-arbetande. Då slocknade jag som ett utblåst ljus och var tvungen att ställa väckning vid fyratiden för att inte sova bort hela dagen/kvällen. Kanske håller min kropp på att inse att vi numera (kroppen och jag) faktiskt är skiftarbetare igen och behöver sova lite mer än de vanliga 3-4 timmarna som det brukar bli. Eller så var det en tillfälighet, det får framtiden utvisa.

Ett enda sketet litet 12-timmars nattskift är nu allt som skiljer mig från nästa 14-dagars ledighet. Då jag stämplar ut imorgon bitti har jag alltså två veckor ledigt.

Nu igen! Jamen, det känns faktiskt nästan som nyss jag hade 14-dagarsledigt förra gången. Börjar jobba nästa gång den 20;e och går då av sista natten på julaftons morgon. 

Och nyval blir det till våren. Önskar att jag kunde gissa hur det kommer att gå. I den bästa av världar, från mitt sätt att se Sverige och världen, inser SD:s väljare att en röst på dem är en bortkastad röst. Eftersom de kommer att behöva mer än hälften av rösterna för att få något att säga till om.

Såvida nu inte något eller några partier kovänder och börjar samarbeta med dem. Som borgarna gjort i våra grannländer Norge och Danmark. Kan det ske där så kan det kanske ske här...

Men man (jag) tycker väl ändå att det borde ligga närmare till hands att söka lösningar över de gamla blockgränserna. Det sitter säkert hårt åt för båda sidor att sitta i samma regering som de man kivats med i talarstolarna sen urminnes tider. Ja, ända sedan vår herre var en lite pojke.

Men om vi får ett liknande valresultat som i september, vilket många experter tror, så tolkar i alla fall jag det som att svenska folket är trötta på den gamla blockpolitiken och vill ha något nytt.

För mig är SD ett parti för nyrasister och främlingsfientliga. Jag vet att det inte finns någon rasism i deras partiprogram men jag vet också att skulle man fråga 100 uttalade rasister (Jodå, det finns öppet rasistiska människor) vilket parti i riksdagen de gillar bäst så svarar nästan alla Sverigedemokraterna. Och det är inte en tillfällighet att de i somras/höstas slänge ut 5-6 kommunpolitiker och medlemmar i veckan för rasistiska uttalanden eller för att figurerat på bild med olika nazisymboler. Ledningen kanske inte ska kallas rasister men inget parti har så många rasister i sina led. Och det är inte en slump!

Min tolkning av valresultatet från september är att 87 % av svenska folket INTE vill ha en främlingsfientlig politik som stänger landets gränser och förvandlar Sverige till en håla på den internationella scenen. En bondhåla där urbefolkningen anser sig förmer än de inflyttade och gör allt för att frysa ut dem. Där man måste vara infödd åtminstone av andra generationen för att tas upp i gemenskapen. Jag har bott i en sån håla i tre år på sjuttiotalet och inser idag att det ju bara är en form av rasism. Där var det inte ens accepterat att vara född i närheten, på orter bara några mil bort. Jag vill INTE att Sverige ska vara på det sättet!

Så nu hoppas jag att S, V, MP och allianspartierna inte går i samma fälla som vid höstens val - att hela tiden söka debatt med Åkessons anhang om asylpolitiken. Alla vet ju redan skillnaden mellan SD och övriga på det området. Så ta istället upp alla de där andra frågorna som folk brukar tycka är viktiga då det är val och angrip dem där istället. 

Där är de inte på långa vägar lika pålästa och det borde bli enkelt för Löfvén, Sjöstedt, Kinberg-Batra och de andra att bildligt talat dra ner brallorna på SD inför hela svenska folket.

Men är nu ändå svenska folket så jävla korkade att de röstar som senast eller att t.o.m fler väljer nyrasisterna så får nog borgerligheten och arbetarrörelsen gräva ner sin stridsyxa och hitta vägar för att styra Sverige utan inblandning av SD. Personligen ser jag hellre en stark borgerlig majoritet än det vi har nu. För landets skull. Och då ska ni veta att jag aldrig ens lekt med tanken på att rösta borgerligt.

För politisk osäkerhet är förödande på sikt för landet. Och då får Carl Bildt säga vad han vill. Han tyckte ju häromdagen i media att nuvarande situation var "bra för Sverige" som han alltid sa på 90-talet...

Så jag hoppas på, i första hand, en stark RÖD regering, inte röd-grön. Och går inte det så är jag beredd att acceptera nästan vilka samarbetslösningar som helst så länge det ger oss en regeringsduglig konstellation som håller rasisterna ute i kylan.

Sådärja! Då har jag satt ner foten och angett tonen för den stundande valrörelsen. Nu vet ni vad ni ska tycka för min åsikt är självklart den enda rätta. Eller nåt....

Ha en fabulös fredag bland advenstljus, stjärnor, tomtar och troll, kära ordbrukare. Själv ska jag åka och jobba när ni pustar ut att det äntligen är fredag kväll. Men min fredagkväll infaller imorgon bitti klockan sex och min helg är sedan 14 dagar lång. Vad allt måste inte en skiftarbetare stå ut med...?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards