Direktlänk till inlägg 7 december 2015

Måndag i advent

Av Göran - 7 december 2015 20:11

"Frivecka över" satte jag som rubrik sist jag skrev nåt här. Och om tre dagar är jag i samma läge igen som då. Tredje lediga dagen var det idag och den har varit ganska fulltecknad med tvättstuga och träningspass. Förkylningen tycks vara på väg att ge med sig för denna gång och jag ser fram emot att få börja om det metodiska plågande av min kropp som ska utmynna i kondition som Gunde Svan, styrka som Magnus Samuelsson och smidighet som en katt ungefär.

På sikt alltså!

I det kortare perspektivet är jag nöjd om jag märker tydliga resultat och kanske allra först och främst att jag kommer förbi det där stadiet då det tar emot att gå ut på rask promenad eller åka till gym eller simhall.

Denna vecka har jag tänkt mig ett pass om dagen till och med torsdag. Sen jobbar jag dagskift fredag och lördag så då blir det paus. Söndag kör jag igen ett lättare pass mitt på dagen innan jag åker hem och försöker sova till mig orken att jobba natt. Under nästkommande frivecka är tanken att simningen ska komma in i programmet också för att få lite mer variation, Gåbandet i all ära men roligt är det inte precis att traska på det och räkna minuter och kilometrar.

Inte så mycket har hänt på vågen ännu men 2,5 kg hade jag ändå gått ner vid dagens kontroll. Och med tanke på att jag inte kunnat träna som jag vill så ska man kanske vara nöjd över det.

Och förhoppningsvis ska viktraset ta fart nu snart för mitt nästa steg nu är att komma igång med den fasta jag planerat sedan i somras men alltid hittat ursäkter för att skjuta upp. Jag har börjat trappa ner ätandet och kanske blir jag helt vätskedriven från och med imorgon men senast onsdag i alla fall ska jag vara igång, Målet är att fasta, d.v.s leva på grönsaksjuice, örttéer, grönsaksbuljong och fruktsafter i 7-10 dagar.

Vi får se hur det går för jag vet nämligen att ingen fasta är den andra lik. Jag har fastat 7-8 ggr genom livet och fått olika reaktioner från kroppen varje gång. Den gången det gick som bäst fick jag tvinga mig själv att börja äta efter den tolfte dagen. Jag visste ju och vet att man inte ska hålla på så mycket längre än så FAST man kanske mår bättre än nånsin. Och det var just vad jag gjorde den gången. En nästan euforisk känsla, som om jag skulle kunnat hoppa över små hus. En annan gång blev det precis tvärtom så jag tar inte ut nåt i förskott.

Det viktiga med fastan är att man rensar kroppen på gifter och ger organen lite vila. Alltså inte den eventuella viktnedgången även om jag såklart hoppas tappa ännu lite midjemått av det.

En annan vinst är att magsäcken drar ihop sig under fastan så när man börjar äta igen blir man mätt på mindre och DET hoppas jag kunna dra nytta av under resten av resan mot ett lättare liv.

Hur det går för mina medtävlare har jag ingen aning om men jag har då inte sett till andra än de som brukar använda träningslokalen annars också- Men de tränar kanske på gym eller i elljusspåret. Eller på tider då inte jag är i gymmet. Men det kvittar ju egentligen för det enda resultat jag kan påverka är ju mitt eget.

Imorgon är almanackan tom, förrutom träningen förstås, och jag hoppas på ännu en dag som idag. D.v.s sol och några plusgrader så jag kan städa ur min bil utan att åka till nån mack med gör-det-själv-hall. Rutor ska rengöras och säten och mattor dammsugas. Inte klokt hur skitigt det blir i en bil på bara några månader.

Ännu ett ganska meningslöst inlägg med text som egentligen bara är av intresse för mig själv- Men åren har lärt mig att även dessa inlägg har ett värde om än bara för mig själv. Som tidsdokument. Som minnesanteckning och påminnelse om hur det var just idag. Alltså får det finnas, har jag bestämt!

För ingen är ju tvungen att läsa det.

Men du som ändå gjorde det kan dra en suck av lättnad nu för nu är det över. EN god natt tillönskas hög och låg, knubbig och mager, blond och brunett liksom ung och gammal i slott och koja i vårt avlånga land!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

8 december 2015 11:18

Jag har fastat en enda gång och blev ganska dålig faktiskt så jag tänker inte försöka igen. Bantat har jag inte heller gjort men i min ungdoms dagar hade jag knappt pengar till mat så det var väl en bantning. När jag hade sorkfeber gick jag ner 9 kilo av ren sjukdom och dom har jag knappt gått upp igen. Lycka till med träning och bantning och jag säger som så. Glad att jag slipper.

http://skogsnuvan.bloggagratis.ses

 
gun

gun

11 december 2015 21:30

Lycka till....Bantning eller fasta är inget för mig!
Ärligt så kan/får jag inte på grund av min medicin.
Jag tror på en allsidig kost, ät med måtta och röra på sig.
Det kommer man nog långt med.
Hoppas städningen av bilen gick bra och jag håller med om hur katten
kan bilen bli så skitig så fort!?!
Du får ha en fin helg.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards