Alla inlägg den 6 maj 2018

Av Göran - 6 maj 2018 13:58

De två orden i rubriken var en gång i tiden väldigt goda vänner hos mig. D.v.s att i yngre dagar somnade jag som en klubbad oxe innan ens huvudet landat på kudden efter att ha jobbat natt. Så icke numera.

Jodå, somnar gör jag men vaknar oftast inom en timme första gången. Så brukar det hålla på fram emot halv elva dagen mellan nattskiften. Sedan brukar jag oftast ge upp, kliva ur sängen och i kläderna för att fixa kaffe. Ibland lägger jag mig igen vid 13-tiden och sover någon timme till men tiden då jag sov utan avbrott till 15-16-tiden på eftermiddagen är för alltid förbi.

Just idag ska jag dock inte klaga så mycket. Kom hem strax innan halv sju imorse och satte mig här för att varva ner. Strax därpå vaknade jag sittande på min datastol och klockan var åtta. Så då blev det tandborstning och sedan kröp jag i säng som en duktig gubbe. En kvart över tolv visade kllockradion nästa gång jag kom till medvetande så idag har jag sovit ovanligt bra. 

Dock börjar jag så smått fundera på att skriva till Sveriges radio och säga till dem att be sina musikproducenter att försöka undvika viss musik på nätterna. Ni ska få två exempel på låtar som lätt får en att vilja nicka till när man sitter i en gaffeltruck i en, till synes, ändlös fabrikshall klockan halv tre en lördagsnatt. Den här låten ålskar jag men på nattskiften klarar jag inte riktigt av den.



Dire Straits lyssnar jag gärna på men då ögonen redan är tunga att hålla öppna är denna vackra låt inte precis lätt att tas med. Den kom på radion inatt men turligt nog redan före midnatt så det gick bra den här gången. Värre var det frampå småtimmarna då P4 spelade denna pärla med Leonard Cohen som jag faktiskt aldrig hade hört.



Jag behövde bara höra 15-20 sekunder av den innan jag insåg vad den förmodligen skulle göra med mig. Så jag styrde trucken mot en utfartsramp (eftersom jag visste att jag gott och väl hade 20-25 minuter tillgodo just då).

På utsidan fiskade jag upp min ansenliga nyckelknippa ur fickan och höll den i öppen hand medan jag lade i P-bromsen och lutade huvudet mott nackstödet. Helt enligt planeringen vaknade jag förstås då jag tappade nyckelknippan på golvet och så var min micropaus över.

Bågge dessa rogivande melodier finns numera i en nyss påbörjad spellista på min spotify. Att kunna spelas på låg volym om jag någon gång har svårt att somna. Rekommenderas varmt.

Nåväl... endast ett ynka litet nattskift på 12 timmar skiljer mig från 14 dagars ledighet. I någon liten mån ska ledigheten användas till att "kampanja" lite inför valet av huvudskyddsombud den 21/5. Ett par av de andra skyddsombuden på min avdelning har sagt att de ska försöka få sina skiftlag att komma och rösta på mig. Så vi får väl se vad som händer med det. Annars blir det vårstädning av både bil och lägenhet. Har jag tänkt. Om jag orkar...

Ha en fortsatt underbar söndag, kära ordbrukare, i Hörnefors, Grycksbo, Askersund och Bromölla! Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards