Alla inlägg den 27 maj 2018

Av Göran - 27 maj 2018 21:34

Fem ynka rätt blev det på min V75-rad. Och ingen utdelning! I många andra sammanhang ses fem av sju rätt som helt godkänt. Så dock icke i travsportens värld.

Min storfavorit, Bold Eagle, gjorde bort sig totalt och kom inte ens vidare till Elitloppsfinalen. Efteråt ser jag att hans ägare, tränare och whatever sputt galla över arrangemanget och banan. Men det var inte Solvallas fel att deras häst inte var redo för start. Som han uppträdde anser jag att han borde ha strukits i förväg. Men tre miljoner i prispengar kan nog få många hästägare att se mellan fingrarna när det gäller den egna hästens status innan loppet.

Men det är patetiskt att de skyller på banan och arrangemanget istället för att se sanningen som den är och spänna ögonen i kusken. Det var HAN som orsakade att hästen inte kom till finalen.

Fem rätt av sju! I många andra sammanhang hade det väl varit fullt godkänt. Men i travets resultatsorienterade värld är det värt noll och intet.

Men det blir ju ett nytt elitlopp nästa år! Och då ni. då jävlar! Då tar vi dom!

Och.... Giffarna vann ju i alla fall så glädjen finns ju kvar!

Av Göran - 27 maj 2018 13:57

Glöm inte bort era mammor idag, ni som fortfarande har sådana. Ni som inte har kan ju förslagsvis sätta en blomma på hennes grav som jag och ägna henne några tankar av saknad. 

Min mor förlorade jag några veckor före min sexårsdag och tiden som närmast följde ägnade jag massor av tid åt mina minnen av henne. Det kändes viktigt att minnas hennes röst, hennes skratt och doften av en särskild parfym då jag borrade in ansiktet mot hennes hals. Bara mamma doftade så. En doft som gav trygghet.

Men ganska snart märkte jag att det blev svårare och svårare att minnas. Visst kom jag ihåg saker vi gjort och saker hon sagt men minnet av röst och doft bleknade ju mer tiden gick. Och det sörjde jag över på samma gång som jag sörjde henne som människa och mamma.

Mina minnen idag är ganska diffusa. Röst och annat är borta sedan länge ur min hjärna.

Men saknaden finns kvar liksom sorgen. Det är ju så med sorg att den går inte precis över men man lär sig med tiden att leva med den och göra om den till vackra minnen. Annars skulle vi kanske inte orka leva själva. Och det är jag säker på att hon hade velat att jag skulle göra.

Så jag lever. Så gott jag kan utifrån de ramar som livet sätter upp åt mig.

En underbar försommardag får de, i alla fall, alla morsor som harf turen att firas idag. Åtminstone på mina breddgrader är det dryga tjugo grader varmt och solen skiner från molnfri himmel.

Jag ska avnjuta/genomlida en fotbollsmatch om ungefär en timme. I den sista omgången innan uppehållet för VM tar Giffarna emot Änglarna idag på NP3 Arena som f.d Idrottsparken numera heter.

Två lag med sviktande form så det är ganska vanskigt att sia om utgången. Senast lagen möttes var i Göteborg i sista omgången förra hösten. IFK Göteborg hade då inget att spela för medan det var på liv eller död för GIF som vann matchen med 3-0 samtidigt som Östersund tog ena poängen mot Jönköping som därmed passerades av Giffarna i tabellen. Sundsvall klarade sig kvar medan Jönköping förlorade i kvalet mot Trelleborg och åkte ut

Parallellt med matchen avgörs först försöken och sedan årets travfest nummer ett på svensk mark - Elitloppet.

Jag tror att Bold Eagle tar hem det men hoppas lite på ett svenskt ekipage, Propulsion med Örjan Kihlström i sulkyn. Men först ska de ju vidare från försöken och det har skett mirakel där tidigare...

Mitt V75-tips blev mindre än det brukar, 48 kr bara. Varsågod att kopiera den som kan, vågar och vill


Ordinarie hästar                                   Reserver

 

Avd.1) 1, 3, 4, 9                                    2, 7

Avd.2) 1 Global Withdrawl                      4, 2

Avd.3) 5 Bold Eagle                                 4, 2

Avd.4) 1, 4, 5                                          7, 8

Avd.5) 6, 8, 9, 14                                    4, 12

Avd6) 5 Virginia Grif                                8, 9

Avd.7) 1, 6                                               3, 5

 


Lyyyyycka till!


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards