Alla inlägg den 3 maj 2018

Av Göran - 3 maj 2018 21:33

Idag har jag meddelat min avgång. Nej, jag har inte sagt upp mig från arbetet. Bara klivit av mitt fackliga uppdrag som jag haft i närapå tio års tid. Som huvudskyddsombud för min avdelning.

Det blev för mycket till slut från en arbetsgivare som knappt går att beskriva rättvist för folk som inte själva upplevt något liknande. Toppstyrning samt chefer som helst inte jobbar med skydd och miljö utan bara säger att det är viktigt och ska gå före allt annat. Och säger det gör de för att de fått lära sig att säga så.

I praktiken ligger arbetsmiljön långt ner på deras agendor.

Men nu är den epoken över. Generös som jag är lovade jag att stanna kvar månaden ut men sen är det slut och nya, yngre krafter får ta över. Själv ska jag därefter betrakta dem utifrån, säkert med kritiska ögon ibland men stötta när jag kan också förstås.

Min arbetsgivare är bortom all beskrivning. Det händer ständigt saker som får en att undra om man ska skratta eller gråta. På den Facebookgrupp som några anställda bildat hade en man som vi kallar Robban imorse lagt ut en bild föreställande en parkeringsruta utanför fabriken med motorvärmarstolpe och allt. Plus en skylt på tråräcket framför. Den bar texten "Parkeringen reserverad för ledningsgruppen".

Arbetskamraten F visade den för alla som satt i närheten och vi skrattade alla åt Robbans roliga skämt och jag yttrade nåt i stil med; "Tja, det skulle ju inte förvåna mig!". Med ett skratt dock. För självklart skulle jag tycka att det vore rent förjävligt om de högsta cheferna skulle få ensamrätt på de 10 närmaste parkeringplatserna.

Men vid tiotiden kom info ut på vårt intranät som bekrräftade "skämtet". Det var på riktigt!

Undertecknat av vd;n själv!!!

Så nu väntar jag bara på vilka roliga följder detta får när folkhumorn bestämmer sig för att skoja med dem. Kanske kommer det upp hemmagjorda handikappskyltar eller något liknande.

För mig känns det bara som ytterligare ett steg på vägen mot maximal förnedring av sin personal. Jag undrar egentligen bara om det är nye platschefen eller nye personalchefen som styr senaste tidens sparkanden mot fotfolket. "Söndra och härska" talas det ju om när man beskriver totalitärt ledarskap.

Påminner om mitt inlägg på samma tema från 14/4 i år. Den där skylten som beskriver hur man bränner ut sin personal blir bara mer och mer sann. Och mot sådant har jag alltså kämpat så gott jag orkat i nästan tio år. Är det konstigt att man får nog?

Men från och med första juni ska jag återgå till mitt sätt att klara av det från tiden innan mitt fackliga uppdrag.

Jag åker dit när schemat säger att jag ska, jag gör mitt jobb så bra jag måste för att slippa skäll, men inte mer än så.

Sedan åker jag hem och ägnar inte det där stället en enda tanke. Tack och lov har jag förmågan att stänga av alla tankar om jobbfrågor då jag går ut genom snurrgrinden. Och den ska jag öva ännu mer på nu!

Såvida inte...

Såvida jag nu inte får ett nytt uppdrag. Men det ska beslutas på fackets klubbmöte i slutet av denna månad. Då blir jag huvudskyddsombud för hela fabriken i så fall. Och jobbar därmed heltid med arbetsmiljöfrågorna. Vilket är en helt annan sak. Det finns en liten grupp människor som velat nominera mig till det valet och jag har sagt ja.

Men... då ska jag ju bli vald också. Så vi får väl se...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards