Alla inlägg den 16 maj 2018

Av Göran - 16 maj 2018 21:35

Det är en sån där mellandag idag. Speluppehåll i hockey-VM som hittills varit en enda fest för oss svenska hockeyälskare. Lettland heter nästa hinder som måste forceras på vägen mot medaljerna. Letterna har överträffat både sig själva och sitt lands vildaste förhoppningar redan genom att komma så långt. De slog ut värdnationen Danmark igår och får nu möta Tre Kronor i kvarstfinalen imorgon. Lite synd kan jag tycka, på ett sätt. Tänk vilken fest det blivit om det varit Danmark mot oss. Vilket ös i ishallen! 

Förnuftet säger att vårt svenska landslag slår både Danmark och Lettland alla dagar i veckan bara vi är på tårna och inte underskattar motståndet. Men får de ett tidigt mål eller, Gud förbjude, TVÅ tidiga mål så kan ni räkna med att varenda lettisk spelare är beredd att gå på hörntänderna i sista perioden för att kämpa ner oss.

Och det finns en sak till som oroar en liten aning - vi har inte gjort någon riktig plattmatch ännu i detta mästerskap. Och de år då vi gått hela vägen och tagit guld så har det alltid funnits någon skitmatch som man helst vill glömma efter vägen dit. Obesegrade så här långt och bara tappat en enda poäng.

Och det med en målvakt som snittat ett insläppt mål per match! För visst måste väl Anders Nilsson ha spelat till sig en förstaspade nu? Enligt min bok ska han stå i mål de matcher som återstår. Hellberg är också mycket bra men Nilsson har varit vassare ändå.

Kanonväder har vi haft också här på Sveriges midja. Blir det lika fint imorgon så tror jag nästan att jag tar med en solstol och går ner till stranden här nedanför. Ungefär en halv kilometer hemifrån finns det en fin sandstrand att ligga och lata sig på. Men det blir på förmiddagen i så fall. På eftermiddagen ska jag in till "gruvan" och bevista Centrala skyddskommittéens möte i några timmar. Timmar som ska bli kompledighet till nästa vecka då jag börjar jobba igen. Men eftersom mina båda dagskift är nästan fullbokade av diverse möten så kanske jag kommer att behöva lite kompledighet för att slippa gå 700-800 meter tillbaka upp till fabriken för att sitta av tid i 1½ timme eller så.

Idag fick jag också veta att mina skyddsombudskolleger vill avtacka mig med en lite fest på tisdag kväll efter mötena jag har den dagen. Nästan så jag fick en tår i ögat då jag inbjöds till det tidigare idag. Jag måste väl ha gjort någonting rätt då, i alla fall!

Annars har jag övningskört med yngstingen idag. Det var andra lektionen bara, vi gick handledarkursen förra veckan och utan en sådan får man nämligen inte övningsköra privat. På den stora grusplan som utgör parkering utanför ishallen i Timrå har jag drillat sonen i start och stopp, växling upp och ned, motrobromsning samt att klara av att växla utan att titta på växelspaken . Inte mindes jag att DET kunde vara så svårt. 

Men han börjar bli duktig på att hitta dragläge med kopplingen. Bara två motorstopp idag. Hans äldsta syster körde nog 5-6 ggr innan hon riktigt fick kläm på samarbetet mellan koppling och gas.

Men har jag lyckats lära hans tre syskon köra bil så ska det nog gå med honom också. Det får ta den tid det tar.

Nu drar det ihop sig till att "göra kväll" som vi säger här i norr. Ska bara kolla travet först. Jag köpte ju en påse av Harry Boy idag till V86-tävlingarna på Solvalla och min hemmabana Bergsåker.

Så man kanske sitter här och är snuskigt rik utan att veta om det. Därför avslutar jag nu och tillönskar läsekretsen en underbar natt tillsammans eller var för sig i Lenhovda, Enånger, Flurkmark och Hissmofors. Vi ses!


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards