Alla inlägg den 23 maj 2018

Av Göran - 23 maj 2018 09:52

Efter en mycket trevlig kväll i arbetskamraters sällskap mår jag väl som jag förtjänar idag. Huvudet känns en aning tungt och jag kommer säkert att behöva lägga mig några timmar under dagens lopp. Men det är ju bara som det ska eftersom jag jobbar natt ikväll.

Gårdagen tillbringades först i ett konferensrum på "gruvan" där vi försökte dra upp riktlinjer för hur skyddsombuden ska hantera företagets nya arbetssätt. Jag är glad att jag inte ska vara en del av det mer för det ser inte alls lovande ut.

Klockan fem hade bord bokats på en restaurang längs Storgatan och på deras uteservering avnjöt vi god mat och dryck plus en ljummen sommarkväll. Jodå, jag vet att det bara är maj ännu men det var definitivt en sommarkväll igår. Varmt och skönt och flanerande människor på gatan utanför i shorts, kortärmat och tunna klänningar.

En av mina kamrater hade till och med författat ett litet tal till min ära där han tackade mig för lång och trogen tjänst. Det hade jag absolut inte förväntat mig så det var nästan så man blev lite fuktig i ögat.

Vid halv nio lämnade vi matstället i akt och mening att gå till ett annat vattenhål men efter vägen föreslog Kjell-Åke att vi skulle gå hem till honom istället. Han bor "mitt i smeten", så det tog bara några minuter.

Där satt vi sedan i några timmar och pokulerade och delade anekdoter och minnen med varandra över glas med whisky eller öl för dem som föredrog det. Jag bröt upp vid halv tolv då jag kände att en lång dag plus tillräcklig alkoholförtäring började ta ut sin rätt.

Så nu har jag dagen på mig att hitta formen för att orka ett nattskift. Och det ska nog ordna sig.

Nästa fest blir i början av juni då det är dags för den årliga båtresan som facket bjuder oss på. Till dess får man väl hålla sig lugn och låta levern vila.

Såg nyss i kvällsdrakarnas nätupplagor att man har ett nytt huvudspår i Palmeutredningen. Den s.k Skandiamannen som förekom som vittne ganska tidigt i utredningarna. Jag tillåter mig att tvivla. Inte för att jag kan så mycket fakta men jag känner mig ganska säker på att mördaren inte är någon "Svensson" utan en inhyrd yrkesman. Men vi får väl se hur det går. Mitt tips är att det här spåret kommer att kallna ganska fort.

GIF ska åka till Norrköping för att möta deras IFK ikväll. Mina förhoppningar är i stort sett obefintliga. Tyvärr tror jag att Sundsvall får stryk i "Peking". Dessvärre kommer jag inte att kunna se matchen eftersom jag ska jobba utan får väl försöka följa den via radio. Om jag har ett jobb i schemat där jag sitter i ett fordon, vill säga.

Nu känns det som om det börjar bli dags för frukost. Två kokta ägg och lite fransk löksill kommer att sitta som en fläskläpp, känner jag. Sen ännu en balja svart kaffe så blir jag kanske lite mer "på banan".

Ha en fantastisk onsdag, kära ordbrukare i världens alla hörn!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards