Direktlänk till inlägg 28 april 2021

Aprilväder

Av Göran - 28 april 2021 18:48

April förnekar sig inte. Bara idag har jag sett flera olika väder. Imorse vid nio satte det igång att snöa så det stod härliga till. Men bara i kanske fem minuter och det blev inte ens vitt på marken för det smälte när det landade. På väg till Willys någon timme senare fick jag köra igång vindrutetorkarna för då kom en regnskur.

Soligt och fint igen när jag hade handlat mjölk, ketchup, olivolja och lite annat och lastade in mina kassar i bilen. Och då jag åkt några hundra meter pep ett litet larm som är Madame Citroens sätt att berätta att hon snart har slut på näring. Sex liter kvar i tanken innan det larmet kommer. Så jag besökte OK/Q8;s automatstation och gav henne full tank innan jag åkte hem. Och medan jag tankade kom en liten hagelskur. Som dock gick över t.o.m fortare än den lilla snöstormen.

Mindre än två månader kvar till midsommar nu, man får trösta sig med det. Inte för att jag kommer att delta i något firande, jag har arbetsdag den dagen i år.

Det gäller även valborg, första maj och nationaldagen. Alla dessa räknas som storhelger i avtalet jag arbetar under vilket ger lite extraslantar i både juni och juli. I maj blir det också litegrand eftersom vi jobbade på annandag påsk.

Hockeyslutspelet som jag längtat till ända sedan säsongen startade förra hösten är pausat och pausen förlängdes häromdagen eftersom fler spelare i Timrå nu testat positivt för Covid 19.

Hos finalmotståndarna Björklöven var det visst 20 st sjuka bland spelare och ledare så det vore kanske mer förvånande om Timrålaget INTE hade drabbats. Hockey är ju en närkampssport där man drar i sig samma luft som motståndarna nyss pyst ur sig vid varje sargduell eller närkamper framför målen. 

Någonting måste ändå Timrå IK ha gjort rätt och bra eftersom hela laget klarat sig hela vintern från smitta när nästan alla andra lag drabbats av den. Men nu åkte alltså även vi dit... Covid 19 ger ingen mannamån, lämnar inga garantier utan skördar sina offe där den hittar dem!

De nya speldagarna ligger dock minst lika bra till för min egen personliga del. De spelas dagar då jag kan se dem om det inte skjuts upp igen. Bara en eventuell match nummer sex går bort på grund av nattskift. Så jag hoppas att Timrå redan avgjort finalen innan dess. 

Sommardäcken är äntligen monterade nu så allt som återstår är att bära ner vinterdäcken i källaren och stuva in dem i förrådet. Det ska göras innan lördag då jag ska jobba nästa gång. Har jag tänkt...

Nu börjar det bli dags att kolla om det finns någon annan hockey att titta på. När jag nu inte får se mitt lag så får man väl nöja sig med spelet om SM-medaljerna. Och när det är slut är det väl dags att logga in hos ATG och kolla av om min Harry-påse för 150 kronor kan påskynda min pensionering en aning.

Så var rädda om er, kära ordbrukare. Nej, förresten, var INTE så förtvivlat rädda om er! Lev!!! Så långt som nu restriktioner och Coronabegränsningar tillåter det i Almunge, Frillesås, Fjärdhundra och Ytterlännäs.

Håll ut, kära ordbrukare! Håll ut, håll avstånd! Och håll käften!

Alltså... Håll käften täckt av munskydd när du vistas bland folk!

Det var SÅ jag menade...

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

29 april 2021 08:49

Ingen majbrasa blir det iår men jag har eldat två stora brasor medan snön låg kvar. I dag ska jag till Östersund och tandläkaren. Samma väder här sol hagel och snö men som tur är ingen storm. Idag skiner solen men det är minusgrader. Snön ligger fortfarande fläckvis och isen på sjön har inte smält. Det är sen vår iår.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

29 april 2021 08:50

Jo... Men desto mer efterlängtad är den ju när den kommer...

 
wiolettan

wiolettan

29 april 2021 11:42

Likadant här, olika slags vädertyper och inget av det var något som jag eftersträvade. Blåsten var väl det som störde mest, men nu är det lugnt, mulet och uppehåll, i alla fall just nu. 12 plusgrader och på nollpunkten i morse.
Sicken bra bil som säger till då bensinen är slut. Min mans bil är av samma märke, men jag har aldrig hört att den har pipit.
Midsommar, nej nu går det för fort igen.
Skönt med helger då jag arbetade, tyckte jag, utom de sista åren för då var det jämt arbete på jul och nyårshelger, beroende på att jag höll på med bokslut och så´nt.
Ha det bra och var rädd om dig.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards