Alla inlägg den 13 januari 2021

Av Göran - 13 januari 2021 14:41

Vad det måste vara bekvämt att vara en sån där förnekare. En som stoppar huvudet i sanden och låtsas att saker inte finns. Eller intalar sig att om sakerna ändå finns så kommer de inte att drabba mig, Jag är med i några grupper på "Fejjan" och i den gruppen som är för oss Timråsupporters kunde man läsa ett inlägg där skriftställlaren ondgör sig över att inte få gå på hockeymatcher. Ishallen är ju så stor. De kan väl sälja en tredjedel av platserna så blir det ju säkra avstånd mellan åskådarna, tyckte hen.

Men probleemet är ju inte själva arenan eller dess läktare utan pauserna och när matchen slutar och alla ska därifrån. Det är ju därför man har stoppat publiken på idrottsevenemang. För att man vet att de flesta av oss är så jävla korkade att vi då gör nästan vad som helst för att komma först ut från arenan, komma först till bilen på parkeringen.

Eller i pauserna då det ska pinkas, ätas korv, drickas kaffe eller öl samt diskutera med obekanta hur bra/dåligt älsklingslaget spelar för dagen. Och jag tror dessvärre att vi är precis så jävla dumma som makthavarna också tror.

För att få bevis för den teorin behöver man bara åka en dryg mil norr om staden till Norrlands shopping-Mekka, Birsta.

Parkeringen där är lika full som den alltid är och jag gissar att ungefär samma antal människor trängs i korridorer och butiker i galleriorna som innan pandemin.

Och då känns det kanske bekvämast att intala sig att corona inte finns. Och finns den så kan i alla fall inte JAG bli smittad. Man måste väl få leva och göra vad man vill även om det härjar ett elakt virus? För riskerna är väl överdrivna så det skriker om det? Eller...?

Och märkligt nog är det ofta ungefär samma människor som hävdar att det är livsfarligt att vaccinera sig. Att den där sprutan är ett regelrätt mordförsök, mer eller mindre. Man blir som trött...

Frågan är alltså... Finns Covid 19? Finns klimathotet? Finns Kalle Anka? Fanns förintelsen eller ens andra världskriget?

Men det är ju inget nytt fenomen, precis. Många hävdar ju att förintelsen på 40-talet heller aldrig ägt rum. Klimatkrisen är ju bara ett påhitt för att jävlas med företag som släpper ut skit ur sina skorstenar. Att köra sin privata bil som man behagar påverkar ju inte universum nämnvärt, min skit är ju bara en droppe i oceanen. Att få ge sig ut och nöjesåka är ju en lika självklar rättighet för de flesta i vår del av världen som rätten för alla att bära vapen i USA och några andra nationer.

Och det är fortfarande inte allt som förnekas av större eller mindre grupper i vår upplysta tid. På Youtube finns flera inslag från folk som påstår att Palmemordet aldrig ägt rum utan iscensattes av polisen, socialdemokraternas partiledning samt av familjen Palme själva. En såndär foliehatt påstår till exempel att då skotten föll (lösa skott och teaterblod på trottoaren) var det inte ens paret Palme som befann sig där utan två skådespelare. En annan snurrpelle säger sig ha bevis för att Hans Holmér, dåvarande rikspolischef, befann sig i en bil på Sveavägen nära den uppdiktade mordplatsen samtidigt som skotten avlossades.

Och går man in på exempelvis "Flashback" blir teorierna ännu mer skruvade och väldigt vanligt är att om ett grövre brott begås och det uppdagas att gärningspersonen är pursvensk, blond och blåögd. finns en massa människor som blir fruktansvärt besvikna eftersom de alltid utgår ifrån att brott begås endast av invandrare. Och givetvis främst av muslimer, förstås.

Vad är det som har hänt med folket i Sverige? Hur har så många kunnat bli så urbota korkade på samma gång? Och hur kan så många vara så villiga att låta sig luras? För på flashback, avpixlat, nya tider m.fl får vi ju även lära oss att det är just de som står för sanningen i landet. Sveriges radio, televisionen och etablerade media bara vill lura oss.

Och de plockar egna "sanningar" ur tomma luften och hänvisar till vetenskapliga undersökningar som inte finns för att på så sätt förminska och misstänkliggöra etablerade medier, regering och riksdag samt inte minst Anders Tegnell.

En skrämmande utveckling och jag har inga bra förslag på hur man ska komma tillrätta med problemet. Det enda jag kan komma på är att försöka få så många som möjligt att utbilda sig så mycket som möjligt.

För en sak har de där "foliehattarna" gemensamt - de har sällan några studieskulder att tala om. Ytterst få högutbildade akademiker sympatiserar med varken främlingsfientliga grupper och partier eller med klimatförnekare. Och visa mig den docent eller professor som ställer sig upp och hävdar att förintelsen aldrig ägt rum.

Det måste väl bottna i missnöje, är den enda vettiga förklaring jag kan komma på. Så om de etablerade partierna lyckas göra svenskarna mindre missnöjda så kanske det kan vända. Hur nu det skulle gå till...

Så... Jag lovar er, kära ordbrukare, Coronapandemin FINNS! Den är på riktigt! Och den kan drabba dig och mig eller våra nära och kära. Så varför inte försöka lyssna lite mer på dem som är utbildade på området och vet vad de talar om. Lek gärna lite med tanken att de kanske vill oss väl ändå! "Mördar-Anders" kanske är "Den helige Anders" om ett år eller så om coronan är stoppad då. Han kanske står staty framför riksdagsjuset om tio år.

Låt oss hoppas det. Låt oss hoppas att folk börjar lyssna snart och inte köra sina egna race. Att vaccin-fabriken kan jobba på och producera mer så vi alla snart i alla fall ges möjligheten att skydda oss på det sättet.

Och om någon ordbrukare skulle komma och påstå att jag sprider irrläror så ska ni ha jävligt klart för er att den här bloggen aldrig funnits och jag har aldrig skrivit det du just har läst. Det har du bara hittat på för att få mig att framstå i en sämre dager. Din jävla PK-Nisse!!!


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards