Alla inlägg den 11 januari 2021

Av Göran - 11 januari 2021 22:15

Tänkte först inleda med några spirituella ord men jag säger istället som Clas Eriksson i TV-serien En himla många porgram... "Jag tror att vi tar en sång istället!"

Herr Lundell är förvisso en av mina musikaliska husgudar med lång låtlista på min Spotify men just den här låten (som var en av hans allra första hits i mitten av 70-talet) föll mig inte precis i smaken då den var ny. Men så hittade jag den här live-versionen på Youtube och tyckte att den liksom fick en ny dimension...

Och snön faller ju även i verligheten om än inte på långa vägar så ymnigt som SMHI hotat oss med längs södra Norrlands kustland. Det föll tätt för några timmar sedan men nu är det glest mellan flingorna. Däremot blåser det så att det knakar i knutarna och fönsterrutorna skallrar till då och då. Snöstormen har alltså delat på sig. Först kom snön och nu har vi stormen. Och jag sitter och är tacksam att jag slipper gå ut. Tacksam att jag inte heller måste ut imorgon bitti för att skotta bort den. Det enda är väl att jag måste sopa av bilen om jag ska ut och åka nånting.

Men är det vinter så ska det väl vara snö, invänder kanske någon. Jovisst, men för min personliga del räcker det gott om det är vitt på marken så mörkret inte blir så förbannat mörkt.

Hockeymatchen är över och den slutade nästan som jag ville. Timrå vann borta mot Almtuna men det krävdes övertid så det blev "bara" två  poäng istället för tre. Men det är helt OK. Ny match i övermorgon och sedan ännu en på fredag kväll.

Med vår tidigare skiftgång jobbade vi ju fyra skift och hade sedan minst sex dagar ledigt. Min nyss påbörjade ledighet den här gången är på fem dagar men då räknas även dagen idag som ledig dag. FAST man jobbade de första sex timmarna och sen måste förstöra dagen med att sova några timmar. Inte för många dock för då blir det svårt att somna ikväll när man ska vända dygnet tillbaka. Så första lediga dagen är ju egentligen förstörd. Många kallar den Zombie-dagen för man orkar liksom ingenting och känner sig ofta lite ruggig, trött och smått frusen innan man fått en natts sömn. 

I flödet på FB ser jag att Jimmie Åkesson stöder Donald Trump. Och.... Tja, vem är förvånad? "Kaka söker maka", heter det ju! De ligger väl rätt nära varandra på åsiktsspektrumet. Så titta på hur det blev i USA med Trump vid styrpulpeten innan ni går till valurnorna om 1½ år och röstar på SD. Något liknande är ju vad de vill skapa här med stöd av M och KD. Gud give att jag slipper uppleva det!

Håll er inomhus ni som har samma oväder som vi här på Sveriges midja! Ställ inte till så att hemvärnet måste ut och leta er i snön. Och be en stilla bön att VH (Vår Herre) snart skickar ovädret nån annanstans. Nordpolen till exempel för där bor ju nästan ingen och de som bor närmast är ju vana vid den sortens väder på ett annat sätt än vi!


Av Göran - 11 januari 2021 07:13

Nu är det gjort! Som jag gruvade mig för dessa tre raka nattskift men nu har jag klarat av dem. Icke utan besvär eller lidande men lika fullt har jag gjort det nu. Och är därmed ledig till lördag morgon då jag ska jobba dagskift (2 st) och därefter 2 nya nattskift.

Det kändes mer konstigt än jag trodde innan att komma tillbaka till de gamla arbetskamraterna men det berodde förstås mest på att strukturen i arbetslaget var så mycket mer annorlunda än jag räkna med. Flera av de jag jobbade med i åratal innan rehab-peioden har ju slutat eller bytt avdelning så det är ganska många nya.

Men jag vet ju att om jag bara ger det lite tid så har jag snart lärt mig hantera även de nya starak viljor som finns inom skiftlaget.

Många är ju faktiskt kvar också av de gamla vännerna och flera av dem har bidragit starkt till att få mig att känna mig välkommen tillbaka. Igår kväll då jag kom stötte jag dessutom på en av mina gamla skyddsombudskollegor från förr som nästan bönföll mig att åter ta på mig den rollen eftersom skiftlaget just nu saknar skyddsombud.

Och visst brinner jag fortfarande för arbetsmiljöfrågorna men känner mig ändå ytterst tveksam. Företaget förändrade ju det arbetet på ett sätt som gjorde att jag inte såg några möjligheter att åstadkomma något vettigt men enligt Johan, som han heter, tycks de vara på väg att "göra en pudel" och närma sig det arbetssätt vi hade i så många år innan och som fungerade alldeles utmärkt. Jag får väl fundera lite...

I bloggens backspegel ser jag att för ett år sedan idag spelade Timrå mot Almtuna, vilket är precis vad de ska göra ikväll också. Då slutade det med seger för mitt lag med 8-4. Får se hur det går idag...

Annars... så varnar SMHI för stora mängder snö idag och ikväll. Så då är det ju tur att jag är ledig några dagar utifall balkongräcket behöver sopas av mer än en gång per dag.

P.g.a just denna snövarning besökte jag också en av traktens dygnet-runt-öppna bensinstationer innan jag åkte hem imorse och handlade hem mjölk utifall man inte tar sig ut med bilen när jag vaknar om några timmar. Mat finns det gott om i frysen så även om det skulle snöa i flera dagar så klarar vi livhanken. Idag blir det korvstroganoff för att glädja sonen.

Men innan dess ska jag sova så fast det är morgon önskar jag mina ordbrukare godnatt. För nu är det läggdags för en gammal skiftarbetare. Sov gott i Lamansören, Teckomatorp, Vissetofta och Bastuträsk! Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards