Alla inlägg den 8 februari 2021

Av Göran - 8 februari 2021 20:33

"Farmartankar"! Så kallas de där plåtcisternerna som bönder och kanske också en del andra har för att kunna tanka sina traktorer, jord- och skogsbruksmaskiner med momsfritt bränsle till sina företag. Men när jag använder ordet handlar det förstås om mina tankar kring dokusåpan "Farmen" i TV4.

Det börjar hända grejer nu. TV4 har gått in med stora sleven för att röra om lite i grytan och få lite panik innanför pannbenen på deltagarna. Veckans twist är att man ska utse fyra gårdskämpar vilket i sin tur innebär att samtliga deltagare som för närvarande befinner sig på spinoffen "Torpet" kommer att få en chans att tävla sig in i hetluften igen.

Lili åkte ut igår och fick åka hem. Hela tiden innan hon mötte Malin i tvekamp sa hon att hon skulle välja Linnea som andrakämpe. Men hon valde Malin.

Och när jag såg Lili med släggan i handen förstod jag varför. Hon har flera gånger sagt att de andra inte fattar hur stark hon egentligen är men det var ju bara skådespel för det syntes tydligt att hon hade svårt att ens lyfta släggan för att slå i märlspikarna i bjälken framför sig. Malin fixade det galant.

Och det visste förstås Lili så hon såg till att någon hon gillade fick en amulett istället och säkrade dessutom Malin en vecka till genom att göra henne till storbonde.

Men hon hann bara få veta det innan ledningen satte in stöten. Hon ska välja fyra gårdskämpar och en förstekämpe. Antagligen tyckte teamet att det blivit lite för mycket vardagslunk på Farmen och därför valde man att röra om lite och på det sättet kanske få deltagarna lite mer "på tårna".

Så nu blir det spännande att se vilka som väljs, vilka som klarar av kampen mot torparna. Personligen är jag lite förtjust i återvändaren Helena som jag tycker har ett jävla go i sig.

Jag gissar på att Malin skickar Karin och Linnea  samt Erik till gårdskampen. Vem som blir den andra killen vet jag inte alls men jag tror att kanske han som snickrar så bra kan ligga lite illa till. Som förstekämpe gissar jag att hon väljer förra veckans storbonde, Mary. Men det kan blir Erik också...

Eller... Det KAN förstås bli vem som helst. Nästan omöjligt att veta hur de tänker.

Annars... så är jag på min tredje lediga dag. Börjar jobba igen på fredag kväll och då är cirkeln sluten för då börjar jag med samma skiftcykel som min första för en månad sen. Nattvändan! Den med tre nattskift, alltså.

Väntar på besked från optikern att mina nya glasögon ska bli klara. Ungefär två veckor, sa de. Men den tiden gick ut i fredags så jag borde få dem imorgon eller senast på onsdag.

Har beställt mig en ny telefon idag också. Det hade jag egentligen inte tänkt för jag är fortfarande sjukt nöjd med den jag har. Men... yngste sonen har min gamla och den börjar ge upp nu. Så för hans skull beställde jag idag en I-phone SE. Det är Apples billigaste telefon och jag har inte bestämt mig ännu om han ska få den eller min I-phone XR.

Timrå förlorade bägge helgens matcher mot Björklöven och fick dessutom två spelare avstängda efter beslut i disciplinnämnden. Surt förstås men det är fortfarande så att om de vinner säsongens sista match så går de upp i högsta serien igen. Man toppar allsvenskan överlägset och då kanske det är lätt hänt att det smyger sig in lite trygghet som inte borde finnas där. Nästa kamp går av stapeln på onsdag och då räknar jag med att man taggar till och visar var skåpet ska stå!

Därmed tackar jag för visat intresse och går och fixar mig en macka med skånsk leverpastej att tugga på medan jag streamar senaste Beck-filmen från C-more på nätet.

May God ride with you all! Ten-four and goodbye!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards