Direktlänk till inlägg 8 februari 2021

Farmartankar

Av Göran - 8 februari 2021 20:33

"Farmartankar"! Så kallas de där plåtcisternerna som bönder och kanske också en del andra har för att kunna tanka sina traktorer, jord- och skogsbruksmaskiner med momsfritt bränsle till sina företag. Men när jag använder ordet handlar det förstås om mina tankar kring dokusåpan "Farmen" i TV4.

Det börjar hända grejer nu. TV4 har gått in med stora sleven för att röra om lite i grytan och få lite panik innanför pannbenen på deltagarna. Veckans twist är att man ska utse fyra gårdskämpar vilket i sin tur innebär att samtliga deltagare som för närvarande befinner sig på spinoffen "Torpet" kommer att få en chans att tävla sig in i hetluften igen.

Lili åkte ut igår och fick åka hem. Hela tiden innan hon mötte Malin i tvekamp sa hon att hon skulle välja Linnea som andrakämpe. Men hon valde Malin.

Och när jag såg Lili med släggan i handen förstod jag varför. Hon har flera gånger sagt att de andra inte fattar hur stark hon egentligen är men det var ju bara skådespel för det syntes tydligt att hon hade svårt att ens lyfta släggan för att slå i märlspikarna i bjälken framför sig. Malin fixade det galant.

Och det visste förstås Lili så hon såg till att någon hon gillade fick en amulett istället och säkrade dessutom Malin en vecka till genom att göra henne till storbonde.

Men hon hann bara få veta det innan ledningen satte in stöten. Hon ska välja fyra gårdskämpar och en förstekämpe. Antagligen tyckte teamet att det blivit lite för mycket vardagslunk på Farmen och därför valde man att röra om lite och på det sättet kanske få deltagarna lite mer "på tårna".

Så nu blir det spännande att se vilka som väljs, vilka som klarar av kampen mot torparna. Personligen är jag lite förtjust i återvändaren Helena som jag tycker har ett jävla go i sig.

Jag gissar på att Malin skickar Karin och Linnea  samt Erik till gårdskampen. Vem som blir den andra killen vet jag inte alls men jag tror att kanske han som snickrar så bra kan ligga lite illa till. Som förstekämpe gissar jag att hon väljer förra veckans storbonde, Mary. Men det kan blir Erik också...

Eller... Det KAN förstås bli vem som helst. Nästan omöjligt att veta hur de tänker.

Annars... så är jag på min tredje lediga dag. Börjar jobba igen på fredag kväll och då är cirkeln sluten för då börjar jag med samma skiftcykel som min första för en månad sen. Nattvändan! Den med tre nattskift, alltså.

Väntar på besked från optikern att mina nya glasögon ska bli klara. Ungefär två veckor, sa de. Men den tiden gick ut i fredags så jag borde få dem imorgon eller senast på onsdag.

Har beställt mig en ny telefon idag också. Det hade jag egentligen inte tänkt för jag är fortfarande sjukt nöjd med den jag har. Men... yngste sonen har min gamla och den börjar ge upp nu. Så för hans skull beställde jag idag en I-phone SE. Det är Apples billigaste telefon och jag har inte bestämt mig ännu om han ska få den eller min I-phone XR.

Timrå förlorade bägge helgens matcher mot Björklöven och fick dessutom två spelare avstängda efter beslut i disciplinnämnden. Surt förstås men det är fortfarande så att om de vinner säsongens sista match så går de upp i högsta serien igen. Man toppar allsvenskan överlägset och då kanske det är lätt hänt att det smyger sig in lite trygghet som inte borde finnas där. Nästa kamp går av stapeln på onsdag och då räknar jag med att man taggar till och visar var skåpet ska stå!

Därmed tackar jag för visat intresse och går och fixar mig en macka med skånsk leverpastej att tugga på medan jag streamar senaste Beck-filmen från C-more på nätet.

May God ride with you all! Ten-four and goodbye!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

9 februari 2021 11:18

Ovanligt svårt att veta hur det går på farmen. Jag har legat lågt med bloggen ett tag för jag har så mycket att greja med och kinabror ligger på lasarett. Nu har det slutat snöa här i alla fall. Hoppas att det inte blir så mycket för jag har bekymmer med snöslungan

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

9 februari 2021 13:05

Håller tummen både för brorsan och utebliven snö

 
wiolettan

wiolettan

10 februari 2021 17:14

Farmen har jag inte följt på flera år, men jag vet ungefär hur det brukas läggas upp om de inte har ändrat förstås.
Jag såg serien för många år sedan men tröttnade då jag kände igen så mycket ifrån min egen barndom. Det blev så "dubbelt" på något sätt.
I min barndom var det rena rama allvaret, det kunde vi inte leka bort.
Hoppas att mackan var god.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Göran

10 februari 2021 22:14

Kvaliteten på programmet har varierat från år till år. Den här upplagan är ganska "snäll" än så länge men under de första säsongerna hade de flera deltagare som man undrade om de var riktigt friska. Man tog gärna med människor som på nåt sätt var extrema för man trodde väl att det blev "bra TV". Och det är väl klart att skrivs det mycket medan serien sänds så tittar ju fler och TV4 tjänar mer pengar på reklamen. Det som intresserar och fascinerar mig är det där spelet mellan människor när de dels måste samarbeta och försöka hålla sams och dels inget hellre vill än att alla andra ska åka hem. De tävlar ju om en halv miljon kronor och det kan nog locka fram de sämsta sidorna i ganska många.

 
wiper

wiper

13 februari 2021 07:57

Det var länge sen jag såg Farmen men i år har jag kollat och som du säger går dom ut snällt men nu börjar det koka lite i grytorna. Jag skulle aldrig utsätta mig för nåt sånt själv. Lili var verkligen inte så stark som hon sa. Jag tror dom blir lite regisserade för annars blir det inte sån dramatik. Känner en som varit med i en dokusåpa och hon sa att dom vinklade saker så det inte stämde

Ser att du börjar arbeta igen och skift. Det gjorde jag några år men det passade inte mig för jag kunde inte sova på dagarna. Skönt att få nya glasögon. Jag skulle också behöva en ny mobil men vi fick utgifter på annat istället så jag får skjuta fram det.

Jag skulle också vilja se nya Beckfilmen så det blir nog till att ansluta sig till C-more igen

Ha en fin lördag

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards