Alla inlägg den 11 juli 2021

Av Göran - 11 juli 2021 16:46

Den uppmärksamme ordbrukaren upptäcker kanske att det sitter en ny bild här intill nu. Jag kom fram till att det börjar bli dags att vara ärlig och inte försöka låtsas som om jag fortfarande vore 51, som då förra bilden togs. Så jag tog mitt drygt 63-åriga livs första selfie idag och bytte ut den gamla bilden. FAST det både finns mycket mer av mig nu och på det som finns har såklart tyngdlagen börjat ta ut sin rätt.

Men också jag har varit både ung och slank. Bilden nedan är från sjuttiotaket och jag var 16-17 år. Notera träskorna (När slutade jag o andra att gå i träskor? MInns inte ens när jag ägde ett par)  och de utsvängda jeansen som ser ut att ha krympt ordenlligt på längden. Som om jag väntade högvatten...

Eller så hade jag vuxit på längden sedan de köptes. Polotröjan var trivselplagg för mig, idag kan jag inte ha på mig en sån utan att få klaustrofobi. Damen snett bakom mig är Eva, pappas fru och därmed min styvmor.   

Hårfärgen var avsevärt blondare på den tiden men kalufsen ljusnar ju igen nu mer och mer. Men hårväxten är intakt utom på en pytteliten flääck mitt uppe på skulten. Den syns just nu eftersom jag är nyklippt men om bara ett par veckor är den dold av snabbväxande hår.

Så ni som är missbelåtna att jag så sällan lägger ut bilder... Nu fick ni väl så ni teg ett tag!

Av Göran - 11 juli 2021 07:56

Puh... den kom tillbaka! Bloggplatsen, menar jag förstås. Som tydligen låg nere mer eller mindre hela dagen igår. Varför har jag förstås lika lite någon aning om som ni andra som försökte och försökte öppna sajten igår.

Men det kan väl kanske göra detsamma vad det berodde på när det nu tycks funka igen. Man undrarr väl i tysthet om det kanske var någon ny såndär cyberattack som drabbade COOP förra helgen. Närbutiken här hemma höll stängt i två dagar och på vissa andra håll varade det visst ännu längre.

Sommaren har på sätt och vis gått in i nåt pausläge. Grått och regn hela dagen igår och det ser ungefär likadant ut utanför mina fönster även idag. Så jag tänkte passa på att ta ännu några steg i den "dö-städning" jag egentligen påbörjade redan ifjol men pausade för att köra igång igen i våras.

Har ett skänkskåp i vardagsrummet med vitrinskåp upptill och vanliga nedtill. Fyra lådor finns det också som liksom underskåpen innehåller massor av grejer som jag nån gång stuvat undan för att ta hand om "nån annan dag".

Jag vet att där finns kasserade telefoner, både mobila och bärbara för fast telefoni. Gamla hörlurar och någon trasig router ligger där också ihop med en massa annat som jag aldrig kommer att använda mer.

Soptippsresan blev uppskjuten till kommande vecka så jag tänkte förbereda mig för det genom att kasta lite mer onödigheter som jag samlat på mig genom åren.

Sen till kvällen ska jag boa ner mig i soffan vid niotiden då EM-finalen i fotboll mellan England och Italien börjar. Jag tror stenhårt på att Italien vinner. Lite tråkigt att inte våra grannar i söder mäktade med att slå ut England i semifinalen, jag höll på dem där.

Men danskarna måste väl ändå vara ganska nöjda med sin insats med tanke på hur turneringen började för dem. Dramatiken då en av deras spelare föll ihop livlös och man tvingade utföra HLR samt använda en hjärtstartare för att få igång hoom igen. Matchen pausades men efter någon timme bestämde ledningen att den skulle spelas klart. Den matchen förlorade Danmark mot Finland som aldrig ens deltagit i ett större mästerskap.

Nåja, det gick ju bra med Eriksen till slut och danskarna tog sig ända till semifinal trots att man inledde med två förluster.

Nåja, nu är det snart över och landet återgår väl till vardagslunk med seriespel i de inhemska ligorna. Ser fram emot att åter få följa Giffarnas öden i superettan men kanske ännu mer mot den 11 september. Inte för att det är årsdagen av attacken mot World trade center och Pentagon utan för att då startar säsongen för SHL med Timrå IK tiilbaka i hägsta serien igen. Och innan dess har vi ju även ett OS, uppskjutet från förra året, att se fram emot.

Har börjat så smått att studera platsjournalen på arbetsförmedlingens hemsida och kan konstatera att min chans till att kanske få några påhugg i höst ligger nog hos bemanningsföretagen. Får väl sätta ihop ett CV och skicka till några av dem och hoppas på tur.

Men nu är det dags att rota fram nåt ur frysen som kan bli middagsmat åt två herrar. Jag är lite sugen på pannbiff med lök och nypotatis och köttfärs vet jag att det finns. Därmed knyter jag ihop säcken för den här gången och önskar mina kära ordbrukare en härlig söndag och bättre väder en regnet som just nu smattrar mot fönstren här.

Ha det! Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards