Alla inlägg den 20 juli 2021

Av Göran - 20 juli 2021 20:30

Har ni tänkt  på hur mycket kriminaliteten har förändrats de senaste 25 åren. Tänk bara på alla post- och bankrånare som tvingats omskola sig för postkontor finns ju inte alls längre och bankerna hanterar inga kontanter. Och i takt med att fler och fler övergått till att betala med kort istället för kontanter är det väl knappast heller särskilt lukrativt att rycka handväskor från gamla tanter. Det sistnämnda var väl förstås aldrig särskilt lönande heller eftersom gamla tanter och farbröder sällan hade några större summor på sig.

Mycket av brottsligheten har flyttat ut på nätet. Skickliga "hackare" kan fortfarande komma åt dina surt förvärvade små slantar den vägen om du inte passar dig.

Men det vanligaste numera tror jag är alla de där som utlovar t.ex bsnabb viktnedgång med deras piller eller ampuller. Det är så gott som undantagslöst ren bluff.

En annan sak som dykt upp de senaste åren är de där kryptovalutorna som jag inte alls förstår mig på. De annonserar stort på alla möjliga i-netforum att du kan bli rik som ett troll på bara några månader eller t.o.m veckor. Och klickar du på deras länkar så kan du hamna på en fejkad tidningsartikel där de använder Aftonbladet, Dagens Nyheter eller Dagens industris loggor och publicerar falska artiklar där Zlatan och andra kändisar gör reklam för Bitcoin eller liknande. Och detta gör de helt utan kändisens vetskap. Artiklarna ser helt vederhäftiga ut med etablerade medias logga pch layout.

De drabbade kändisarna är förstås förbannade. Inte tror i alla fall jag att t.ex Zlatan behöver spekulera i bitcoin eller andra vägar till snabb rikedom. Han är redan rikare än de flesta av oss ens kan fatta.

Vad jag inte alls förstår mig på är de där blänkarna som läggs ut på Facebook och andra ställen med länkar till tidningsartiklar som antyder att den kända peronen har dött. Bara häromdagen såg jag en länk med rubriken; "Greta Thunbergs sista dagar". Vad vill man uppnå med sånt? Det kan det väl inte finnas några pengar i? Eller gör det det?

Antar att det måste göra det ändå för vad ska annars syftet kunna vara.

Obehagligt, tycker jag. För att uttrycka det milt. Nästa tamke blir...; "Vad är det för fel på folk? "

Är vi så jävla uttråkade att vi sväljer vad som helst bara det är tillräckligt sensationellt? 

Eller är alltihop ett fenomen skapat av den Corona-tristess vi alla lidit av i 1 ½ års tid?

När det gäller bitcoin och de andra snabba vägarna till snuskig rikedom säger jag som jag brukar...; När något låter för bra för att vara sant så¨är det oftast det också! För bra för att vara sant, alltså.

Tisdag kväll och min förhoppning från igår morse att hyresvärldens hantlangare skulle höra av sig snabbt angående mina märkliga elektriska fel kom på skam för andra dagen i rad. På deras hemsida finns en lite varningsruta om att "i semestertider tvingas vi att prioritera de viktigaste ärendena först". Men om inte de där konstigheterna anses viktiga undrar jag vad som i så fall är viktigare. Får kanske ringa kundtjänst imorgon bitti och stöta på.

Ledig som jag är unnade jag mig ett glas vin ikväll. Vitt den här gången med frysta hallon för att dels kyla av det men även för att smaksätta det med hallonens sötma. Lisa 1503 med en bild av "Mona-Lisa-tavlan" på etiketten har jag skrivit om förut men då var det den röda varianten. Det vita är minst lika prisvärt, bara 165 för en bag-in-box på tre liter. Rekommenderas å det varmaste!

Därmed får det kanske räcka för idag. Imorgon har jag bestämt att jag ska städa upp min balkong. Lyfta på trätrallen på golvet och sopa upp alla cigarettfimpar som mina två yngsta lämnat efter sig där. Minstingen, han som nyss fyllde 25, slutade ju att röka förra sommaren så nu kanske det är lönt att snygga upp lite där ute. Var på Jula idag i ett annat ärende men passade på att köpa två nya stolar istället för de gamla som fick kasseras ifjol. Men innan jag ställer ut dem vill jag städa upp så att det blir lite trevligare att sitta på balkongen i kvällningen med en kopp kaffe eller kanske ett glas vin.

Så fortsätt att njuta av sommaren, kära ordbrukare i Misenträsk, Hargshamn, Ockelbo och Smygehuk. 

Vi ses igen, förr eller senare! Adios!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards