Alla inlägg den 23 juli 2021

Av Göran - 23 juli 2021 22:10

I måndags var det som jag felanmälde. Men det dröjde ända tills idag innan vaktmästarna skickade hit en elektriker. Jag sa förstås genast att det måste ha samband med det nya lysrör som monterades av dem i början av juni men...

Det visade sig att jag hade fel.

Han började med att demontera det nya lysröret men det gjorde ingen skillnad alls. Då gick han ner i källaren för att kolla huvudsäkringarna och sedan bröt han strömmen till hela lägenheten för at kunna undersöka den elcentral (proppskåp) som sitter i hallen inne i min bostad.

Och nu hittades felet! Det visade sig att den säkring som servar lysröret, köksfläkten och spisen saknade bottenplatta. Istället hade någon påhittig tidigare hyresgäst ställt en femtioöring av den riktigt gamla sorten (silvermynt) på högkant innanför säkringen och låtit den leda strömmen genom säkringen och in i elsystemet.

Något jag givetvis genast svor mig fri ifrån. Visste att DET hade jag INTE gjort!
Allt mystiskt fick nu sin förklaring. Anagligen hade de som monterade lysröret inte tittat efter innan de skruvade ur säkringen och därmed missat den paniklösning som antagligen någon tidigare hyresgäst gjor för länge sedan.

Och när de så skruvat ur säkringen för att montera lysröret tittade de förstås inte efter att all var som det skulle i elcentralen. Och då jag fick problem ch rörde luckan till proppskpet hamnade väl femtioöringen rätt av vibratonerna igen och därför uppstod fenomenen som egentligen inte KUNDE uppstå.

Nåja, nu är det fixat och förhoppningsvis dröjer det länge innan jag behöver be om hjälp nästa gång..

Sommar-OS har dragit igång borta i Tokyo och Sverige har startat bra med att spela ut USA;s damer i fotbollsturneringen med 3-0. Imorgon förmiddag möter tjejerna Australien och då kommer jag att sitta bänkad och se på. Annars ser jag mest fram emot friidrotten där Sverige har fina guldchanser via Ståhl (diskus) och Duplantis (stavhopp) men kommer såklart också att följa kanot, brottning, fotboll och annat där vi kan ta medaljer..

Sonen har äntligen fått sin första Covid-spruta och det känns tryggt. Inte för att han så ofta utsätter sig för smittorisk men mer för att han själv ska känna sig trygg. Själv är jag ju fullvaccinerad och har även fått mitt vaccinationsintg via  Kivra-appen i telefonen. Jag kan alltså, vid andmodan, visa upp bevis för att jag tagit  båda sprutorna om det skulle behövas.

Annars... så tror jag att den där förbannade pandemin äntligen är på tillbakagång. Tack vare vaccinen! Så fuck you, alla vaccinmotståndare och skeptiker. Det är med vaccin vi besegrat alla andra pandemier genom världshistorien. Spelar ngen roll vad ni säger så är det på det sättet.

Därmed är det också slut på dagens blogginlägg. May God ride with you all! Ten four and goodbye!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards