Direktlänk till inlägg 20 maj 2018

Förlåt oss, Östersund

Av Göran - 20 maj 2018 08:40

Än en gång känner jag mig föranlåten att be Östersunds FK och deras fans om ursäkt. Ifjol då ni var här på besök "rånades" ni på poäng av en synskadad domare som gav GIF en feldöms straffspark. Igår tog ni (välförtjänt) alla tre poängen men då skämde GIF;s supporterklubb, Patronerna, ut sig fullstäändigt enligt min mening.

Man valde att vifta med en banderoll med texten; "Bokföringsbrott och hyckleri - Vi firar ert haveri!".

Skit på er, "patroner"!!! Fy fan, vad lågt, tycker jag!

Banderollen syftar förstås på ÖFK;s ordförandes bravader i sitt civila arbete. Alltså inget som varken spelare, resten av föreningen eller deras supportrar har haft med att göra.

Jag avskyr verkligen den där typen av påhopp och tar bestämt avstånd från hemmasupportrarnas tilltag. Som Sundsvallsbo ber jag ÖFK och deras fans om ursäkt. Särskilt eftersom ni sjäva är välkända för sportsligt uppträdande i alla lägen. Och jag är säker på att de flesta här i trakten tycker likadant Och jag hoppas att även Patronerna själva inser hur fult de bar sig åt och ber om ursäkt, de också.

Hockeyn gick ju desto bättre! Tre kronor tryckte ner USA i skridskorna, drog plösen över och knöt ihop. 6-0 blev det till slut och amerikanerna var förstås sura efteråt. Såklart, vem skulle inte bli det när man vinner i statistiken om skott på mål, puckinnehav samt får många fler chanser att spela power play. Men precis som genom hela turneringen är Sveriges boxplay av yppersta kvalitet. Igår gjorde vi t.o.m mål i numerärt underläge och det gissar jag sved lite extra i amerikanska hjärtan. 

Senare på kvällen krigade Schweiz ner självaste Kanada i den andra semifinalen och de möter ikväll Sverige i matchen om VM-guld.

Enkel match för Tre Kronor? Nej, skulle inte tro det efter att ha sett schweizarna slåss med näbbar och klor för segern igår. Sverige måste spela sin bästa hockey om vi ska vinna mot dessa kämpar.

Innan dess ska jag glädja min son med att servera tacos till middag. Och det med hemgjord guacamole också, dagen till ära. Fantastiskt gott och enkelt att göra dessutom. Man kan köpa den färdig på burk men den gillar jag inte alls. Hemlagad, däremot, är det en delikatess. Som också kan användas till annat än tacos. Då och då har jag bytt ut beasåsen mot hemtjorvad guacamole och det passar jättebra även till en god köttbit.

Imorgon är det dags för lite arbete på förmiddagen innan jag ska på ett möte med verkschefen. Därefter är det klubbmöte med industrifacket och jag får veta om jag har medlemmarnas förtroende eller ej. Jag räknar med att inte vinna så slipper jag bli besviken. Synd bara att mitt eget skiftlag är på jobbet, annars hade jag säkert kunnat "lura dit" 5-6 stycken åtminstone som röstade på mig.

Tisdagen är vikt för skyddsombudsmöte (mitt sista på min avdelning) och därefter lite avskedsfest med mina kolleger. En eller annan kall pilsner lär det bli och sen tar man väl bussen hem. Onsdag är det ju nattskift så jag får sova ut innan det är dags att gå till jobbet. För vad som KAN vara mina två sista nattskift, beroende på hur valet på mötet går imorgon. Spännande!

Ber om ursäkt gör jag förresten också till de som eventuellt kopierade mitt travtips igår. Att vi inte blev miljonärer vet ni väl redan. Men nästa vecka! Då ni! Då jävlar tar vi dem!!!

En fin dag till ser det ut att bli. Minns inte när jag senast hade en tvåveckors ledighet med så härligt väder. Soligt och fint nästan varje dag. Tror att jag ska ta en promenad längs strandleden här nedanför. Lukta lite på havet och spana efter ekorrar, som det brukar finnas gott om i skogen vid havet.

Ha en underbar söndag, kära ordbrukare, i Lövånger, Teckomatorp, Kvidinge och Övertorneå. Vi ses!

 
 
Ingen bild

jammar

20 maj 2018 09:23

He he Vi får tre poäng och det är det som räknas.. Ha det gott i dag.

Göran

20 maj 2018 09:48

Precis! Men jag tycker ändå att man ska hålla sig för god för såna där fasoner. Jag kritiserade Örebros fans ifjol då ÖSK tagit ledningen borta mot GIF och de ställde sig och sjöng gamla fina Over in the Gloryland, men med orden "Sundsvall åker ur i år".
Man sparkar inte på den som ligger! Den gången fick de sången i halsen då GIF vände och vann trots att man fick en spelare utvisad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards