Direktlänk till inlägg 23 maj 2018

Seg onsdagmorgon

Av Göran - 23 maj 2018 09:52

Efter en mycket trevlig kväll i arbetskamraters sällskap mår jag väl som jag förtjänar idag. Huvudet känns en aning tungt och jag kommer säkert att behöva lägga mig några timmar under dagens lopp. Men det är ju bara som det ska eftersom jag jobbar natt ikväll.

Gårdagen tillbringades först i ett konferensrum på "gruvan" där vi försökte dra upp riktlinjer för hur skyddsombuden ska hantera företagets nya arbetssätt. Jag är glad att jag inte ska vara en del av det mer för det ser inte alls lovande ut.

Klockan fem hade bord bokats på en restaurang längs Storgatan och på deras uteservering avnjöt vi god mat och dryck plus en ljummen sommarkväll. Jodå, jag vet att det bara är maj ännu men det var definitivt en sommarkväll igår. Varmt och skönt och flanerande människor på gatan utanför i shorts, kortärmat och tunna klänningar.

En av mina kamrater hade till och med författat ett litet tal till min ära där han tackade mig för lång och trogen tjänst. Det hade jag absolut inte förväntat mig så det var nästan så man blev lite fuktig i ögat.

Vid halv nio lämnade vi matstället i akt och mening att gå till ett annat vattenhål men efter vägen föreslog Kjell-Åke att vi skulle gå hem till honom istället. Han bor "mitt i smeten", så det tog bara några minuter.

Där satt vi sedan i några timmar och pokulerade och delade anekdoter och minnen med varandra över glas med whisky eller öl för dem som föredrog det. Jag bröt upp vid halv tolv då jag kände att en lång dag plus tillräcklig alkoholförtäring började ta ut sin rätt.

Så nu har jag dagen på mig att hitta formen för att orka ett nattskift. Och det ska nog ordna sig.

Nästa fest blir i början av juni då det är dags för den årliga båtresan som facket bjuder oss på. Till dess får man väl hålla sig lugn och låta levern vila.

Såg nyss i kvällsdrakarnas nätupplagor att man har ett nytt huvudspår i Palmeutredningen. Den s.k Skandiamannen som förekom som vittne ganska tidigt i utredningarna. Jag tillåter mig att tvivla. Inte för att jag kan så mycket fakta men jag känner mig ganska säker på att mördaren inte är någon "Svensson" utan en inhyrd yrkesman. Men vi får väl se hur det går. Mitt tips är att det här spåret kommer att kallna ganska fort.

GIF ska åka till Norrköping för att möta deras IFK ikväll. Mina förhoppningar är i stort sett obefintliga. Tyvärr tror jag att Sundsvall får stryk i "Peking". Dessvärre kommer jag inte att kunna se matchen eftersom jag ska jobba utan får väl försöka följa den via radio. Om jag har ett jobb i schemat där jag sitter i ett fordon, vill säga.

Nu känns det som om det börjar bli dags för frukost. Två kokta ägg och lite fransk löksill kommer att sitta som en fläskläpp, känner jag. Sen ännu en balja svart kaffe så blir jag kanske lite mer "på banan".

Ha en fantastisk onsdag, kära ordbrukare i världens alla hörn!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

26 maj 2018 07:23

Tänk att kvällarna är ljumna och fina. Det är nästan så man kunde föreställa sig att man är i Italien. Sällan att kvällarna är ljumma här Inte ens mitt i sommaren brukar det vara så. Jag har också blivit både uppvaktad och lurad. Hamnade på grillbuffe på ett matställe i Hammarstrand och där satt hela tjejgänget beredda att uppvakta mig på födelsedagen. Helt härligt hade vi det. Jag älskar överraskningar

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

26 maj 2018 11:09

Härligt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Av Göran - Tisdag 9 april 13:10

"Vi har vår i luften, flickor! Var har ni er?" Det skämtet är så gammalt att det inte ens var nytt i min fars ungdom på 30- och 40-talen. Och kanske är jag lite för snabb med att utropa vår bara för att vi här på Sveriges midja är inne på andra dag...

Av Göran - Söndag 7 april 16:47

Jag skriver ju ofta om bloggens backspegel. Om hur bra stöd den är för minnena. Men av just denna dag har jag minnen ändå som härrör från långt innan jag ens hade hört ordet blogg. Och än mindre sett en persondator. Jag talar om den sjunde april 19...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards