Direktlänk till inlägg 30 maj 2018

Sköna maj

Av Göran - 30 maj 2018 12:51

Sköna maj går mot sitt slut. Imorgon kväll tar hon farväl och jag ska väl sent glömma årets upplaga av min favoritmånad. För jag kan då inte minnas att maj varit så varm och solig någon gång under min drygt sextioåriga levnad.

Visst har det brukat komma strödagar med sommarvärme under andra halvan av månaden men jag tror faktiskt inte att vi haft såhär varmt och skönt hela maj.

Förhoppningsvis för det med sig att det inte blir så mycket mygg i sommar. Om det är torrt under senvåren och försommaren så torkar ju vattensamlingarna bort i skogarna och då kläcks inte fjolårets larver.

Det KAN ju också bli så att det här var den enda sommar vi fick i år. Om juni, juli och augusti sviker. Som ifjol. Då var det minnsann inte många fina dagar under den tid då det borde varit högsommar.

Gammalt skrock säger dock att hård vinter följs av varm sommar så vi får väl hoppas att det stämmer då.

Har äntligen kommit till skott med att förnya mitt körkort som blev ogiltigt i förra veckan. Ska man inte få en påminnelse från trafikverket eller transportstyrelsen ett tag innan kortet går ut? Det har jag då alltid fått förut. Men nu var det av en ren händelse att jag råkade se att det måste förnyas.

Men nu är det beställt ett nytt och jag har tagit reda på att jag visst får köra bil ändå, bara jag har annan giltig legitimation med mig. Så det var ju tur att jag skaffade nytt pass innan resan till Holland i mars.

Inte bara maj är på upphällningen. Min frivecka tar också slut imorgon bitti och jag måste släpa mig till jobbet för två dag- och två nattskift innan jag får en ny frivecka på måndag morgon. Sonen är inte så glad över det för han har liksom  fått blodad tand på det där med att köra bil och han vet att jag inte övningskör med honom på arbetsdagar.

När man jobbar som jag gör så är det bara jobb som gäller de fyra dygn som en skiftcykel räcker. Fixa käk till nästa skift, jobba, äta och sova är allt som sker de dagarna. Möjligen åker jag till någon mataffär om det blir nödvändigt.

Eventuellt ska jag åka en tur till Birsta city sedan för att handla några nya sommarskjortor och kanske ett par brallor eller två. Trevligt att kunna ta på nåt nytt och fräscht när jag ska ut och åka båt. Även detta år bjuder facket medlemmarna på sjötur med MS Medvind och deras eminenta skärgårdsbuffé. Vi har fem datum att välja på men jag tror att nationaldagen passar mig bäst. Ska anmäla mig imorgon.

Annars ska jag nog ta det rätt lugnt resten av dagen för att hah kraft att klara av värmen i fabriken imorgon. Till  middag blir det Biff Stroganoff med ris. Det går fort och enkelt att göra men är ju så himla gott. Hittade ett paket med lite lövbiff i frysen imorse och då kom snilleblixten att den kan man göra stroganoff av.

Sonen hade säkert föredragit varianten med korv och gärna med pasta till men det får bli en annan gång.

Ha en fortsatt härlig onsdag, kära ordbrukare, i Uppvidinge, Hästveda, Dalsjöfors och Nordmaling! Vi ses!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

31 maj 2018 14:35

Kanske är det bäst att man tar och kollar både pass och körkort så inte man är utan båda två. Som du så trodde jag att man skulle få ett brev med påminnelse Tur att du började prata om det.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards