Direktlänk till inlägg 18 juli 2020

Bottennapp

Av Göran - 18 juli 2020 17:48

Så var även match nr 7 i supeprettan år 2020 avspelad för GIF Sundsvalls del. För motståndet på NP3 arena stod denna gång Boråslaget Norrby. Och det var sannerligen ett lag som passade GIF illa. Första halvlek blev till ett sömnpiller men den här gången höll jag mig ändå vaken. Den andra var inte mycket bättre. Obetydligt intressantare än att se målarfärg torka med få farliga chanser och många felpassningar från båda lagen. Plus att jag tyckte Norby, i  likhet med Umeå i första matchen spelade farligt nära gränsen för att åka på frisparkar mot sig och gula kort. Det blev bara ett vardera för lagen konstigt nog trots mängder av glidtacklingar där tacklande spelare gick in med dobbarna först.

Ett hjärnsläpp från annars utmärkte Andreas Andersson i GIF-målet kunde gett Boråsarna ledningen i matchens första minuter men han redde upp det och spelade sedan lika stabilt som han gjort sen match 1. Och hll ju nollan.

Den enda andra verkliga glädjeämnet var väl annars att GIF fortfarande är obesegrade i Superettan. Fyra vinster och tre oavgjorda håller oss kvar i serieledning åtminstone till imorgon då Halmstad BK kan gå förbi om man vinner.

Så man ska kanske inte klaga så länge det går såpass bra. Men när man ser tydligt att potentialen finns där för både bättre passningsspel och fler målchanser är det svårt att vara helnöjd ändå.

Lugn och fin lördag annars. Ute en sväng och handlade hem toapapper, mjölk och bröd förut och innan dess hade jag förberett dagens middag som blev lasagne på begäran av sista ungen i boet.

Vi var ute och åkte en sväng i fredags kväll och då förde han saken på tal att det var väldigt längesedan så då lät jag honom få sin vilja igenom idag. Och lasagne brukar vara ett heldagsprojekt när jag lagar det. Har fått för mig att den blir allra bäst om jag snor ihop såserna på morgonen och sedan lägger plattor och såser i formen så får det stå under folielock och såsa till sig i ett par timmar innan jag gräddar den. Kanske inbillning men så gör jag.

Åkandet i fredags förde oss norrut genom Timrå kommun, via Bergeforsen och Mjällå till vackra Västanåfallet i sydigaste delen av Härnösands kommun. Men långt från allfarvägarna så om man passerar på E4 så vet man inte ens att det finns. Illustrerar med foto från sonens "aj-fån"

 

Ett litet paradis i skogarna mellan Medelpad och Ångemanland. Café och Loppis finns där också samt möjighet till korttidsparkering av husvagn/husbil. Dock ingen campingplats med den service man får där.

Hit åkte vi ibland på söndagsutflykt med bilen när jag var liten. Med kaffetermos, mackor och varm choklad förstås. Och igår insåg jag att vi måste ha varit där på vårarna eftersom jag mindes en stor brusande farlig fors och inte den där lilla ursäkten till vattenfall.

Om man sedan fortsätter åt nordväst på samma väg hamnar man i Viksjö, en sån där liten metropl mitt ibland tall och gran med en kyrka och en bensinstation. Möjligen en lite ICA-butik också. Efter ytterligare 4-5 av gran och tall och något enstaka hus kommer du sedan till Graninge. Ungefär lika stor och intressant som Viksjö.

När du sedan kört totalt 8-9 mil hamnar du sedan i Långsele som är förort till Sollefteå.

Under ett antal år i tidigt 90-tal åkte vi varje sommar upp till Junsele djurpark och alla sa åt oss innan att Viksjö och Graninge var närmaste vägen. Så jag valde den första gången.

Men då vi skulle åka hem igen tittade jag på OK-kartan som väl alla privata bilar hade i handskfacket på den tiden och såg att vägen över Bispgården, Järkvissle, Liden och Indal måste vara ungefär samma sträcka så valde jag den. Och det visade sig då att den vägen till och med faktiskt var en aning närmare.

Därför var det nu väldigt längesedan jag hade åkt den vägen. Men den såg ut som jag mindes det. Gran, tall, gran, tall och så en gran igen och tallar och granar samt någon enstaka björk eller rönnn.

Det börjar så smått att ta slut på vägar att utforska för oss. Om man inte vill åka flera mil innan, som igår, så har vi nog snart täckt in det mesta av Sundsvallsområdets vägnät. Snacka om att "hemestra"...!

Nu ska jag snart gå och lägga lite frysta hallon i ett stort glas som sedan fylls med torrt vitt vin för kylning och även lite smaksättning. Väldigt läskande en varm och skön sommardag som detta ju faktiskt blev till sist. Trots en mullen morgon och förmiddag.

Gör det ni också, kära ordbrukare! Gå och hämta något kallt och gott att dricka och låt strupen få läskas en stund i sommarkvällen. Vatten, läsk eller isté funkar också, ta vad du har och VILL ha! Vi ses!


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

21 juli 2020 10:29

Väfstanåfallet har jag besökt bra många gånger och resten av ställena du varit till också. Det finns så mycket fint att se efter indalsälven och runt omkring. I sommar har jag inte ens varit ner till Sundsvall eftersom man inte får hälsa på faster på äldreboendet och inte hos min kusin för hennes son har haft corornan nyligen. Trist

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
wiolettan

wiolettan

22 juli 2020 11:06

Så intressant. En del platser som jag känner igen, kanske för att jag är Ångermanlänning och har åkt en hel del där omkring. Har också haft en bror som i många år, tillsammans med sin familj, bodde i Sundsvall.
Långsele, därifrån åkte man tåg ner till Stockholm då vår lilla station i Trehörningsjö hade slagit igen. Man fick beställa tågtaxi för 50:- de milen som var kvar och det var ju rätt så många, så det var ett billigt pris.
Det där vattenfallet ser jag inte som någon ursäkt. Fin bild dessutom.
Lasagne, det är gott och det gör vi ibland, men inte någon gång har jag gjort den som du gör. Borde kanske prova och kolla om det verkligen blir godare.
Ha det bra och var rädd om dig.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Göran

23 juli 2020 22:03

Tack! Vad gäller lasagnen så tycker jag att skillnaden med att göra som jag gör är att plattorna hinner mjukna ordentligt. Annars brukar det nästan alltid finnas hårda delar av den som inte blötts upp ordentligt. Såvida man nu inte använder färska lasagneplattor förstås...

 
Åke

Åke

23 juli 2020 20:36

Men nu blir jag brydd, står man länge på din sida försvinner texten det man skrivit. Jag tycker det är roligt att du nämner orter i min närhet som jag också brukar vara i. Lasagne är inte min grej (finns en historia) Västanå var jag till 8 maj på min namnsdag. Gjorde en hyffsad film med min drönare. Titta gärna på den, ställ dig på min sida och sök uppe till höger just Västanå. Ligger på YouTube såklart. Du jag kanske skriver för många tecken? Är det något max kanske...

http://www.nacka144.se

Göran

23 juli 2020 21:40

Hittade filmen direkt. Skrev bara Västanåfallet i sökrutan på tuben. Fin film. Och... det var liksom lite mer vatten då.

 
Åke

Åke

23 juli 2020 20:38

8 maj var det bra mycket mer vatten där. Men inte max... man ska vara där några veckor före... men jag vill inte flyga över så mycket folk liksom. Fin bild.

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards