Direktlänk till inlägg 1 juni 2021

Äntligen publik

Av Göran - 1 juni 2021 21:54

Ikväll bänkade jag mig framför dumburken för att bevittna något stort. Nämligen den första fotbollsmatchen där man lättat på pandemirestriktionerna spelades på NP3 Arena. Eller det många Sundsvallsbor fortfarande kallar idrottsparken.

Inga andra matcher ikväll i de två högsta serierna i vår nationella fotbollsligor så GIF Sundsvall och Jönköping Södra var de som först fick uppleva lite mer publik på läktarna. 500 pers mot åtta som det varit ganska länge nu och det märktes, kan jag säga. GIF-klacken sjöng och hejade och gjorde sitt bästa för att elda på sina älsklingar på planen.

Men det hjälpte ju inte särskilt mycket, dessvärre. I första halvlek vaskade GIF fram chans efter cahns men målen uteblev. Man sköt över eller utanför hela tiden.

Smålänningarna däremot satte sin enda riktigas målchans och tog ledningen med 0-1. Norr-landslaget (som GIF gillar att kalla sig) kvitterade visserligen men i andra akten satte åter Jönköping ett mål och det blev matchens sista. Så trots spelövertag och många fler avslut mot mål fick giffarna bita i gräset och förlorade med 1-2. Surt! Riktigt surt!

Men det är ju målen som räknas och gör man ett mindre än motståndarna så förlorar man. Det är inte svårare än så!

Imorgon bitti ska jag iväg och få min andra spruta mot Corona-eländet. Hur skyddad jag egentligen är sen får väl tiden utvisa men en arbetskamrat som jag nämnt förut här är övertygad om att det är farligare att vaccinera sig än att få själva viruset. Han har hittat massor av info på nätet som går stick i stäv mot folkhälsomyndighetens rekommenrationer.

Och dessa tror han blint på oavsett varifrån de kommer. Han är nämligen helt besatt av tanken på att hela samhället är en enda stor konspiraton som syftar till att ta livet av så många som möjligt.

Och det fascinerar mig faktiskt lite, det där med att så många tror att det är jättefarliogt att ta de där sprutorna mot Covid 19 eller, för all del, andra vaccinationer.

Men jag väljer att tro att Sverige fortfarande i grunden är ett gott land med myndigheter som inte vill oss illa. Jag litar på Tegnell & c:o som råder oss att ta sprutan. Jag tog ju den första och det har hittills gått bra.

Sen... tänkte jag leka Carl-Jan ett tag och komma med ett litet vintips. För ett tag sedan fick jag själv tipset av en annan arbetskamrat att testa ett nytt rödvin som har Mona-Lisa-tavlan på etiketten och heter "Lisa 1503".

På systemet i Kvissleby (mitt närmaste) hittades en butelj på en hel liter av det märket som jag köpte och tyckte mycket om. Igår då jag åter besökte "bolaget" hittade jag en 3-liters box av samma vin för bara 169 kr. Pröva gärna, du som tycker om rödtjut! Passade alldeles utmärkt till lasagne t.ex

Annars.... så är det ju den första sommardagen idag, enligt almanackan. Och den har varit alldeles ljuvlig åtminstone här på mina breddgrader. 

Så passa på att njuta, kära ordbrukare i Nykvarn, Grebbestad, Funäsdalen och Sangis. Ingen vet hur mycket sommar vi får i år!

Vi ses! När andan faller på...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards