Direktlänk till inlägg 9 augusti 2021

Mjukglass och flashbacks

Av Göran - 9 augusti 2021 11:02

 

Visst är det vackert? Jamen, EN mjukglass per år måste man väl ändå få unna sig. Även om den svämmar över av både kalorier, fett, socker och kolhydrater som knappast gör någon annan del av kroppen än just munhålan glad. 

Men munhålan borde väl också få vara glad och nöjd nån gång då och då. Och få lite omväxling från all kokt fisk, knäckebröd, broccoli och annat nyttigare vi stoppar i oss.

Jag gjorde min egen munhåla lycklig för en liten stund igår genom att unna mig en likadan som den sonen har i sin hand på bilden. De säljs ju lite här och där men ingenstans har de så god mjukglass som på macken i Kvissleby, lite söder om staden. Vi var ute och övningskörde igår och eftersom vi ändå var i de krokrarna så unnade jag oss varsin strut med det där krämigt, gräddiga, läckra innehållet. Därför fick det också bli en bild. Där t.o.m självaste Madame Citroen skymtar i bakgrunden. Hon har aldrig visats upp på bild här förut, såvitt jag minns. Är hon inte vacker?

Som barn minns jag att man vid enstaka lyckliga tillfällen kunde tigga åt sig en sån där strut om man följt med en vuxen närstående till stan. F.d Forum (nuvarande COOP;s varuhus) som då fanns vid torget sålde mjukglass precis som gamla fina EPA som inte heller finns längre. Jag tyckte att den var godast på EPA men satte aldrig igång någon tjatoffensiv att gå dit om den vuxne (som förstås stod för betalningen) styrde stegen mot Forum istället. Man ville ju inte riskera att den vuxne skulle surna till och tycka att; "Duger inte det jag föreslår så kan du vara utan!" Så det hände aldrig.

Istället försökte jag vara listig. Oftast då jag gick på stan så var det förstås med mormor och när hon hade uträttat övriga ärenden brukade hon passa på att handla lite mat så hon skulle slippa gå till närbutiken då vi kom hem.

Då brukade jag lite försynt säga att... "Vi kan väl gå till EPA där de har den där korven som är så god?"

Fabrikatet minns jag inte men både hon och jag gillade den så det betet brukade hon nappa på. Och medan vi traskade västerut på Storgatan mot gamla fina EPA brukade jag lägga huvudet på sned, koppla på cockerspanielblicken och ytterst bedjande framföra en artig fråga om jag inte kunde få en mjukglass. SÅvitt jag kan minnas fick jag oftast ett ja med förbehållet att vi åkte rulltrappan ner till matavdelningen först vilket jag alltid accepterade. Sen var jag även noga med att visa stor tacksamhet efteråt så hon skulle minnas hur mycket den där struten gladde mig till nästa stadsresa med tvåans buss.

Håhåjaja, här sitter man och mins tillbaka dryga femtio år och på köpet kommer även andra små flashbacks som jag inte ska tråka ut mina kära ordbrukare med.

Vi fick lite regn igår natt och en stund in på förmiddagen. Men inte på långa vägar så mycket som skulle behövas. Knastrande torrt i markerna så man får väl vara tacksam för varje dag utan större skogsbränder och be en stillla bön om en riktig rotblöta inom snar framtid.

Så har jag än en gång lycktas knåpa ihop ett ganska rejält inlägg om nästan ingenting. Och det bara för att jag råkade fotografera sonens glass med min "aj-fån" igår innan han började äta av den.

Så kan det gå och jag tvingar ju ingen att läsa. Det är ditt eget val om du gjort det och fortsatte ända hit. Men jag kan lugna dig med att nu  är det strax över. 

Men... jag kommer tillbaka! Som en U-båt dyker jag upp igen. När ni minst anar det

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

10 augusti 2021 07:51

Oj så länge sedan jag åt mjukglass. Den ser onekligen väldigt god ut. Nu blev jag sugen på det. Här har vi i alla fall fått 20 mm sedan några dagar och här är det inte så torrt. Jo visst är det en fin bil du har. Ser inte så gammal ut den gamla damen. Det lär väl bli dåligt med svamp och det inte kommer regn men det gör det säkert för jag har tänkt vara ute och plocka vinbär.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

10 augusti 2021 10:44

Jamen, då säger ju Murphy?s lag att det blir skyfall. Det har nog kommit mer här än jag trodde för bäckennsom varit helt torrlagd länge porlade av vatten kring stenarna igen igår då jag gick min skogspromenad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards