Direktlänk till inlägg 30 oktober 2021

Årets längsta natt stundar

Av Göran - 30 oktober 2021 13:35

Vad jag är glad att jag är färdig med varma, dammiga fabriken och aldrig mer behöver fundera över om jag är ledig nästa jul, midsommar eller på söners och döttrars födelsedagar. Inte heller behöver jag en enda gång till i livet riskera att arbeta den natt som kommer ikväll. Just i år hade det inte spelat någon roll, mitt f.d skiftlag är lediga och börjar på måndag morgon nästa gång. Men jag kan lova att det är drygt som... (Ja, ni vet vem jag menar!) att jobba en extra timme när det räcker så bra med tolv timmar. Jag har gjort det många gånger så jag vet hur drygt det är.

Ännu gladare är jag nog över att jag slipper träffa en handfull av cheferna mer. D.v.s de där som jag anser är totalt inkompetenta och framför allt inga ledare värda den benämningen.

Och kanske blir jag ännu gladare om ett par timmar när Timrå spelat sin bortamatch mot Leksand i SHL. Knappt jag vågar hoppas efter den långa raden av förluster. Nio stycken i rad är det nu.

Men å andra sidan... Vad vore jag för supporter om jag inte åtminstone höll hoppet vid liv och vek in både tummar och stortår för att försöka hjälpa till andligen? Jag har ju lärt mig att det är aldrig för sent att ge upp. Så varför göra det redan nu när bara en fjärdedel av serien är avgjord? Nej, ge upp hinner man alltid. Sen! Nån gång...! Kanske...

En kvart över tre drar matchen igång och då sitter jag bänkad i soffan med ett stort glas kallt kranvatten och tänker bara poisitiva tankar om matchen ända tills den definitivt är avgjord.

Och redan imorse insåg jag förstås att då kan man inte kasta bort tid på att laga middag. Därför hämtades ärtsoppa från frysen som man värmer på några minuter i microugnen i en av pauserna i hockeyn. Både gott och näringsrikt.

Vad då, ingen helgmat? Jodå, det duger vilken veckodag som helst. Jag har ju levt hela mitt vuxna liv nästan med skiftarbete och utan att hålla någon av veckans dagar för bättre eller sämre än någon annan. Så varför skulle jag börja med det nu, plötsligt? Och hemlagad ärtsoppa är ju faktiskt mat för gudar så jag kommer att njuta av den.

För sen börjar ju den där natten då man måste ställa väckning för att gå upp kl 02 och vrida tillbaks klockan...

Låt oss hoppas att utfallet i matchen också gör mig lycklig. Och att mina kära ordbrukare får en fortsatt härlig lördag och helg i Skattungbyn, Lövstabruk, Målilla och Ramsele.

Vi ses igen! Hoppas jag...

 
 
wiolettan

wiolettan

30 oktober 2021 16:24

Så skönt att du har så mycket att glädjas över och njuta av. Det smittar och piggar upp.
Att jobba natt tror jag inte att jag skulle klara av, absolut inte nu och troligen inte förr heller.
Hoppas för din skull och ditt humörs skull att rätt lag vinner.
Ärtsoppa kan vara jättegott, så njut.
Trevlig helg.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
Pinkozzy

Pinkozzy

31 oktober 2021 10:01

Håller helt med. Hemlagad ärtsoppa äter man när som helst. Nu hjälpte ju knte det eftersom mitt Leksand vann med 3-0.
Chefer ja, de 2 sista var ena riktiga stolpskott. Hag såg till att de till slut ville köpa ut mig. Jag ojade mig så mycket så jag fick mer än en årslön för att gå. Sen var jag glad fram till pensionen på ett trevligare jobb. Måja, nästan framtill pensionen. Då fick jag ett nytt stolpskott som gjorde att jag sa upp mig och lovade kan fru att detta stolpskott inte skulle klara sig i 9 månader. Mycket riktigt efter 5 månader drog hon.Livet är kul ibland.

http://Pinkozzy/bloggplatsen.se

Göran

31 oktober 2021 19:14

Hon som blev min sista chef har ett självförtroende som endera är spelat eller också är hon så korkad att hon tror att hennes jobb automatiskt ger henne kunskaper som hon inte har. Men karma kommer att komma ifatt henne o slå tillbaka. Och då får jag ju tillfälle att medge att skadeglädje också är en sorts glädje. För jag kommer inte att tycka synd om henne!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

1 november 2021 10:00

Hoppas att du får njuta av att vara pensionär. Det finns ju vissa fördelar som att man kan kliva upp när man vill och ta det lugnt om man vill det. En sak som jag tänkt vara att jag skulle göra så mycket och inte blev det så. Inga pengar att göra något extra för blir det om man är fattigpensionär men att ha tid är ju på sätt och vis en glädje i alla fall. Lycka till med ledigheten och nu kan du ju sitta och se på sport hela dagarna om du vill. Föresten så vann du över mig igen. Det är väl själva sjutton vad du kan allting men nästa gång du ska jag klå dig(hoppas jag)

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 14 maj 11:45

Succé även igår i hockey-VM för vårt käraste landslag, Tre Kronor. Igår var det Tysklands tur att få en lektion i "hur den svenska grisen biter". Citatet vet jag inte varifrån det kommer men jag gillar att använda det emellanåt. Det blev rena, rama...

Av Göran - Måndag 13 maj 08:23


Den trettonde idag. Men inte fredag den trettonde som jag hade som rubrik på mitt hittills enda blogginlägg för detta datum. Lite märkligt att det bara finns ett eftersom jag redan för två år sedan satte upp målet att varje datum på året skulle inneh...

Av Göran - Söndag 12 maj 06:08

Ibland undrar jag om demensen redan börjat smyga sig på mig. Fast om jag bara tänker efter en aning så vet jag ju att det inte är nåt nytt. Att då och då vara lite disträ är kanske en del av min personlighet. Då låter det genast mindre negativt. Bä...

Av Göran - Lördag 11 maj 11:18

Nu är det en tid på året som jag, som barn och tonåring, såg fram emot rätt länge. Eller... Rättare sagt så är det  TVÅ tider på året som jag såg fram emot då. Samtidigt dessutom! Dels är det ESC-finalen ikväll. Stora "Mellon" alltså. Fram till kan...

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften.  SNÖÖÖ!!! I MAJ??? Ska det VARA s...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards