Direktlänk till inlägg 28 oktober 2022

Houdini och Halloween

Av Göran - 28 oktober 2022 10:29

"Vaknade imorse och så var den dagen förstörd!" Nejdå, sant är visserligen att jag vaknade imorse men nog har jag större förhoppningar än att det förstörde min dag.

Men sant är också att jag vaknade med en lite orolig, skuldmedveten känsla i kroppen. Jag kom precis på att jag ännu inte gjort rätt för mig ekonomiskt gentemot hyresvärd, telefoni- och TV-leverantören och diverse andra blodsugare.

Men en dusch, en kopp kaffe och en dryg halvtime senaare var samvetet åter vitt som den snö vi alla vet kan komma vilken dag som helst. Lika väl som den kan låta vänta på sig ända in i januari.

För mig får det gärna bli vitt på marken så att det blir lite ljusare ute.

Men, men... den kommer väl när den kommer, tänker jag.

Ormen som klarade av att sträcka sig ända upp till lamporna i taket och dessutom rymma den vägen från terrariet på Skansen i  Stockholm lär vara lokaliserd nu om jag får tro Expressen.se. Sir Vääs eller Houdini, som han fick byta namn till efter sin bedrift tycks befinna sig inuti en vägg just nu. Så de ska ta upp ett hål och befria honom så han får möjligheten att få mat och vatten, 

Tänk inte visste jag att ormar också kunde ""gå in i väggen"!

Nåja, gått har han väl knappast gjort helller utan snarara ålat, slingrat sig först ut genom lampan och därefter rutn en sväng i innertaket för att sen hamna där de nu tror sig ha hittat honom.

Hoppas bara att ingen råkar ut för hans bett under räddningsaktionen. Men de som jobbar där är förstås vana vid den sortens djur och vet hur de ska gå till väga.

Det jobbet skulle jag inte för död och pina byta åt mig för om ormar tycker jag.... INTE! Jag är nästan löjligt rädd för dem, om jag ska vara ärlig. Vet inte varför men kanske någon skrämde mig lite för brutalt när jag var liten. Jag var nog 9-10 år innan jag ens sett en svensk huggorm. Då blev jag väldigt förvånad för jag hade bara sett bilder på dem och trodde att de var lika stora som den där rymmaren på Skansen.

Det är inte samma panikartade skräck som i barndomen men inte går jag nära om jag får se en orm i naturen. Trots att jag vet att fler människor dör av getingstick varje är än av huggormsbett.

En geting bekymrar mig inte alls förjag vet att bara jag håller mig i stillhet är risken minimal att bli stucken. De anfaller bara i självförsvar. Sen kanske människa och geting kan ha olika syn på vad som är självförsvar och inte.

Det stundar helg i Sverige och världen och på måndag infaller en av de där dagarna som jag inte riktigt förstår mig på. Ja, just det, Halloween! Dagen då man förväntas ladda upp med godis att skänka till små utkläddaa monster, spöken och andra maskerade rånare. Men jag funderar starkt på att barrikardera mig i lägenheten bakom lås och regel och vägra delta i det där tramset.

ALternativt slänga upp dörren blixtsnabbt med ett vrål då de ringer på. Helst förstås iklädd nån maskering som är sjufalt mer skrämmande än de små tiggarnas egna. 

Men då dyker det väl förstås upp nån överkänslig förälder som ilsket bankar på för att läsa lus och lag för mig under skarpa hotelser om anmäldan för ofredande. Nej, "Hemliga Arne" är nog kanske att föredra!

Därmed vill jag tillöskamina kära ordbrukare en fin fredag med följande helg i Askersund, Rottneros, Vikmanshyttan och Vuollerim.

Ha det! Annars kanske nån annan har det...

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

30 oktober 2022 12:13

Jag har också ormskräck. Här finns det som tur är inga ormar men jag tror att skräcken kommer från de tider då jag var på barnkoloni på västkusten. Där var det klippor och stenar överallt och man varnade oss för ormar men jag minns inte om jag såg någon men fasan finns kvar i alla fall.
Hit kommer inga häxor och monster och jag har slutat fira den där knstiga högtiden. Visst förut gjorde jag hål i en pumpa och satt i ljus men inte längre. Vem skulle se den här i skogen.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

30 oktober 2022 12:27

Exakt! Jag är inte så förtjust i att vi ska börja anamma helgdagar de firar i USA. Räcker så bra med våra egna. Som barn/tonåring har jag inget minne av att någon klädde ut sig och knackade dörr vid den här tiden på året. Inte ens till påsk faktiskt i mina trakter. Men det var nog vanligare söderöver. För då jag flyttade till Uppland 1973 var det vanligt där.

 
wiper

wiper

2 november 2022 08:38

Jag vill helst att blir en vit jul men snön brukar ju inte komma numera förrens efter julen tyvärr. Jag tror jag skulle bli rädd om en stor lång orm dök upp framför mig. Tur att dom fick tag i den till slut. Det var helt dött här när vi hade Halloween och jag själv firar aldrig denna högtid utom en gång då barn kom till oss. Vi är numera lilla USA

Ha nu en skön onsdag
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards