Alla inlägg den 3 april 2022

Av Göran - 3 april 2022 18:07

Eufori! I år igen! Ifjol, i maj, lade jag visst ut samma video efter att mitt favoritlag tagit sig tillbaka till SHL efter två år i allsvenskan. Igår vann man kvalet om nedflyttning mot Djurgården och säkrade ännu ett år i vår högsta liga inom den ädla sporten ishockey. Var på väg att sätta mig och skriva om det redan när matchen var slut men det cirkulerade för mycket tankar, glädje, lycka och eufori genom mig så jag tog mig en whisky i varje ben istället.

Timrå slutade som 14;e och sista lag i SHL. Vi var alltså sämst av de 14 lag som spelade där. Och därmed utdömda i kvalmatcherna av en enig "expertis". Stora, starka Djurgården" Mesta mästarna! Stockholms stolthet och allt vad de kallar sig. Och så "fattiga kusinen från Norrland", Timrå IK. En liten fluglort på SVerigekartan med dryga 10 000 invånare bara mot miljonstadens klassiska lag, Djurgården.

Det kunde ju bara sluta på ett sätt, ansåg nyss nämnda experter (som nästan mangrannt själva också är från Sthlm med omnejd). De flesta tippade att Timrå skulle knipa en seger på hemmaplan men att de övriga fyra matcher som skulle behövas skulle DIF vinna tämligen komfortabelt. 

Men Timrå, som hela säsongen sett svajigt och darrigt ut, reste sig och kom ihop som lag precis lagom tills kvalet startade. Den hemmaplansfördel DIF hade i förväg raderade Timrå ut direkt i första bortamatchen genom att vända underläget och vinna på deras hemmaplan. Då log expertisen lite ursäktande, kan jag tänka mig. Och sa väl kanske till varandra  att... "Ja, ja, de överraskade EN gång. Men det är ju sex matcher kvar."  Menande att deras tips ju fortfarande kunde slå in. I match 2 i Timrå tog också Djurgården ledningen men än en gång vände Timrå och vann efter mål med bara sju sekunder kvar av ordinarie tid. Därefter ännu en bortaseger som igår kväll följdes upp med hemmavinst inför absolut smockfulla läktare. Någon enstaka stol var tom men de tillhörde såna som köpt såsongskort men av någon anledning valde bort sista matchen för säsongen. Djurgården är alltså utslagna, förpassade till hockeyallsvenskan där de får spela Stockholmsderbyn mot AIK och Södertälje. Kan inte vara lätt att vara "expert" idag...

Fyra raka segrar imponerar och framför alllt mot bakgrund av hur säsongen sett ut tidigare. Bortblåsta var nybörjarmisstagen, felpassningarna och bristerna i passningar och försvarsspel. Hur de bar sig åt vet jag inte men en bragd är det i mina ögon. Fyra raka segrar mot ett betydligt mer namnkunnigt lag.

Annars... så har jag varit och hälsat på Markus, han som är duktig på knivar, och nu är min japanska Huusk-kniv vassare än någon annan jag haft. Jag skar fläskfile med den till dagens middag och den bara sjönk genom köttet. Kul med bra redskap i köket! Två andra knivar av rätt bra kvalitet tog jag också med och även dessa är numera i nyskick.

Och igår fick jag så äntligen hämta hem Madame Citroen också. Inte så farligt dyrt som jag befarat blev det heller.

Så livet känns inte så tokigt även om varken Eurojackpoten eller gårdagens V75 gav mig någon utdelnng. Men nästa gång kanske...

Hoppet är ju det sista som överger oss, sägs det ju. Så håll hoppet och drömmarna levande, kära orobrukare i Karesuando, Rasbokil. Hägernäs och Flyinge! Tills vi ses igen...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards