Alla inlägg den 7 april 2022

Av Göran - 7 april 2022 08:55

Murphy förnekar sig inte. Igår for jag iväg till en såndär utomhus-tvätthall där man betalar och beroende på hur mycket man slantar upp kan man avfetta, schamponera och högtryckstvätta sin bil. Och när man gjort det kan man även spruta på ett s.k spraylackskydd. D.v.s det vi förr gjorde för hand med bilvax och polertrassel.

Madame Citroen är ju antacitgrå i färgen och när jag var färdig dröp hon förstås av vatten. Så vad jag kunde se på platst såg hon åtminstone mycket remare ut än då jag kom. Men det där lackskyddet kunde det inte ha varit mycket bevänt med för då ska vattnet liksom pärla sig till droppar men det gjorde det inte utan låg i pölar som innan.

Men, glad i hågen, sjönk jag ner i hennes mjuka famn och styrde henne hemåt. Då jag steg ur hade vattnet blåst av och.... Visst var mycket smuts borta men alldeles för mycket låg kvar också fast jag hade gnuggat med borsten som satt på lansen till högtryckstvätten och tvättat så noga jag kunde.

Det såg, på ren svenska, förjävligt ut. TROTS att jag förslösat 150 kronor samt lagt ner en halvtimme fysisk ansträngning på att få henne ren.

Då mindes jag ju att på den Shellmack där jag tidigare fick tvätta med 50% rabatt tack vare en deal med min f.d arbetsgivare får ju alla tvätta för halva priset under förutsättning att man kommer dit mellan kl. 21-06.

Så när klockan närmade sig nio åkte jag dit och fick slanta upp ytterligare 150 spänn. Det är det dyraste och bästa tvättprogrammet de har men det fick kosta eftersom jag vet att det brukar bli väldigt rent och fint.

Det blev det också. När jag kom hem gick jag ett varv runt bilen och konstaterade belåtet att nu var hon ren och blank.

Och idag när jag vaknade och vickade på persiennen var det vitt ute igen. Den döende Kung Bore hade tydligen hittat lite snö i nåt hörn och fick lust att kasta ner det över Sundsvallstrakten. Vilket då innebär att om jag ger mig ut på gator och vägar innan det smält ner och torkat upp så är min kära Madame snart lika skitig igen!

Det var DET jag menade med rubriken om Murphy´s lag. "Kan nånting jävlas så kommer det också att göra det!"

Där fick jag för utlagda pengar och utförd möda och slit!

Men vädret kan ju ingen göra nåt åt så det är väl bara att bita i det sura äpplet och slanta upp igen om nån vecka då Gumman Tö stampat sin fiende i bröstet och utropat sig till segrare. Men surt är det...

Å andra sidan så ramlade ju skatteåterbäringen in på kontot igår morse och det var den största utbetalning jag någonsin fått från staten. Så man kanske kan säga att det inte drabbade nån fattig... En del av den går förstås åt till att fylla igen de hål som skapades när startmotorn brann men en rätt bra slant står ändå på sparkontot nu som en trygghet för en fattig pensionär.

Den fattige pensionären ska strax gå och skapa sig någon sorts frukost. Lite äggröra tror jag att jag ska vispa ihop samt dricka min andra mugg kaffe för dagen.

Gör det, ni också, kära ordbrukare i landets alla vinklar och vrår.

Vi ses igen! Förr eller senare!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards