Alla inlägg den 19 april 2022

Av Göran - 19 april 2022 10:09

Så var den över då! Ja, påsken, alltså. Inte för att det märktes nån större skillnad här hos mig åtminstone. Men nu är ändå vardagen tillbaka i form av en hhögst ordinär, vanlig sketen bondtisdag som helst i raden. Och det utan att jag ens ätit fler ägg än jag annars gör. Påskafton käkade jag visserligen hårdkokta ägg till Matjessill med kokt potatis och gräddfil med gräslök. Men annars har väl det enda lite extravaganta varit ett paket färdiggravad lax till extrapris från Willys. Det är bara jag som äter av den och då lönar det sig knappast att stå och krångla med det själv utan blir billigare med färdigköpt. Till påsken ifjol tittade jag visst lite slarvigt och råkade få med mig ett paket kallrökt lax istället.

Och visst är det också gott. 3-4 skivor alltsåå. För sen vill jag liksom inte ha mer. Jag tröttnar mycket fortare på den rökta än på gravad. För mååååånga år sen då jag fortfarande var gift och frun jobbade på samma fabrik som jag utgjordes företagets julklapp av just en laxsida. Första gången var det kallrökt till alla och vi hade massor kvar långt efter att vi båda ätiit oss trötta på den. Året därpå tipsade jag därför ansvariga höjdare att låta oss få välja innan de beställde. Och det visade sig att det visst var många som tyckte likadant som jag för det var över 75 % som valde gravlax. Senaste och sista julklappen från min numera före detta arbetsköpare är fortfarande ograverad i form av ett plaskort laddat med 500 kr som gäller på nästan hundra olika näringsställen inne i stenstaden. Både butiker, frisörer, caféer och resturanger ingår i utbudet.

Så jag funderar på att ta en liten shoppingsvänng nån dag och slå mig lös en stund för dessa pengar. Clas Olssons ingick tidigare bland de företaget där kortet gällde men de har bommat igen sin buutik i stadens centrum och finns nu bara i Birsta. Detta shoppingens Mekka mellan Sundsvall och Timrå.

Där finns inga P-avgifter och därmed inte heller några P-vakter som lappar ens bil om man inte parkerar rätt eller glömmer att betala. Därför åker också majoriteten av folket i stan hellre till Birsta för att handla kläder, klockor, telefoner, bilar eller alkohol på det största och mest välsorterade Systembolaget i trakten.

Dit tar det mig c:a tio minuter med bil. Lika länge tar det att åka till Kvissleby eller stenstaden om jag vill handla mig en flaska vinn eller så. Och det trots att det bara är hälften så långt till dessa ställen.

Förklaringen stavas förstås motorväg. Och varken rondeller eller trafikljus. Men det ska det minsann ändras på med start förra veckan. Nu ska man bygga om det som tidigare var E4 och det blir ett antal nya rondeller för folk att köra fel i.

Fint väder har vi i alla fall haft under helgen. Soligt och varmt. Hela 17 grader var det en stund igår eftermiddag. Idag har det hittills inte tagit sig upp i tvåsiffrigt men 8 grader är ju på god väg.

Riktigt vad jag ska göra med den här dagen vet jag inte ännu. Men jag vet att jag måste ta en titt i frysen och plocka fram nåt som jag kan laga middag av. Ärtsoppa kanske. Jag har ju flera folieformar från senaste koket.

Hoppas att ni har bättre fantasi och drivkraft för att göra nåt roligt av just den här dagen. Lyser solen där du bor så gå ut och njut, kära ordbrukare i Häggdånger, Nynäshamn, Veddige och Gråträsk.

Och som en bumerang kommer jag tillbaka. Förr eller senare. Jag kommer alltid tillbaka!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards