Alla inlägg den 8 april 2022

Av Göran - 8 april 2022 10:20

Jag vaknade imorse och så var ju den dagen förstörd. Eller, förresten, inte genast men då jag vickade på persiennerna slog missmodet klorna i mig. För utanför hade det ramlat ner 10-15 cm sån där jävla snö.

Ska det va´ så? Ska det det?

Nej, vid den här tiden på året vill vi ju bli av med den och få sol och värme. Men jag vet ju också att såna här bakslag inte är helt ovanliga på de breddgrader där jag bor. Ändå blir jag lika nedslagen varje gång jag tittar ut och får se Madame Citroen och de andra bilarna stå där och se ut som igloos.

Men det är förstås bara att plocka fram min fina sop och borsta av henne för idag måste jag nästan ut och handla lite. Fast gruvsamt känns det ändå!

Enda glädjämnet är väl att jag ännu inte fått tummen ur och lagt om till sommardäck. Visserligen är det säkert snöfritt på de flesa vägar där jag kommer att åka men ändå känns det lite tryggare med dubbdäcken kvar.

Min hockysäsong är ju över men då vidtar ju nånting annat som är nästan lika spännande. Jag talar om det som journalisterna kallar "silly season". Den galna säsongen kanske blir en någorlunda rätt översättning om vi ska säga det på svenska. D.v.s tiden då sportcheferna i alla lag ska sätta ihop spelartruppen till nästa år. Och för just Timrås del ser det väldigt lovande ut med två riktigt tunga namn på hemvändare som skrivit på längre kontrakt med klubben. Två stycken Anton, Wedin och Lander som båda håller landslagsklass. Samtidigt ser det ut som de flesta av de bästa i årets trupp vill stanna kvar. Så jag har gott hopp om att de slipper kriga i botten av tabellen när serien drar igång igen i september.

Nu börjar det bli dags att gå och tittta efter vad som finns i frysen att ta fram inför dagens middag samt få i mig nån sorts frukost. Eller "frunch" kanske man ska säga när man är i gränslandet mellan frukost- och lumchdags. Så jag ber att få tacka mina kära ordbrukare för visat intresse, om ni nu visade nåt sånt. Särskilt du som, till äventyrs, orkade läsa ända hit. Om ni, som jag, har ett vinterlandskap utanför era fönster så håll er inomhus i möjligaste mån i Skärhamn, Glommersträsk, Färjelanda och Åmål.

Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards