Alla inlägg under december 2014

Av Göran - 5 december 2014 14:13

Var på vippen att rubricera denna lilla funderingsruta med en jag använde tidigare i höst; "Sjung haleluja och prisa Gud" men eftersom min religiositet är alldeles obefintlig avstår jag så jag inte sårar någon troende med att häda.

Lyckligt förvånad på gränsen till euforisk blev jag dock när jag vaknade (visserligen för andra gången idag, men ändå) och kunde konstatera att klockan var halv två på eftermiddagen. Jag tror att det är nytt sömnrekord efter nattskift för 2000-talet.

Imorse kom jag hem vid halvsju, som vanligt efter nattskift, och som vanligt slog jag igång datorn för en sväng runt i nyhetsflödet m.m Men redan efter nån minut insåg jag att jag skulle göra mig själv en mycket större tjänst genom att flytta mig ett par meter norrut, d.v.s till min sköna säng. Så jag stängde ner datorn och borstade tänder och....

... somnade nog innan jag ens landat med huvudet på kudden. Sen vaknade jag pigg och utvilad men en koll av klockan som då var halv nio sa mig att det är bara att vända på sig och blunda lite till. Och märkligt nog så somnade jag om och vaknade inte förrän rekordet var ett faktum!

Annat var det under min första period (1976-97) som dygnet-runt-arbetande. Då slocknade jag som ett utblåst ljus och var tvungen att ställa väckning vid fyratiden för att inte sova bort hela dagen/kvällen. Kanske håller min kropp på att inse att vi numera (kroppen och jag) faktiskt är skiftarbetare igen och behöver sova lite mer än de vanliga 3-4 timmarna som det brukar bli. Eller så var det en tillfälighet, det får framtiden utvisa.

Ett enda sketet litet 12-timmars nattskift är nu allt som skiljer mig från nästa 14-dagars ledighet. Då jag stämplar ut imorgon bitti har jag alltså två veckor ledigt.

Nu igen! Jamen, det känns faktiskt nästan som nyss jag hade 14-dagarsledigt förra gången. Börjar jobba nästa gång den 20;e och går då av sista natten på julaftons morgon. 

Och nyval blir det till våren. Önskar att jag kunde gissa hur det kommer att gå. I den bästa av världar, från mitt sätt att se Sverige och världen, inser SD:s väljare att en röst på dem är en bortkastad röst. Eftersom de kommer att behöva mer än hälften av rösterna för att få något att säga till om.

Såvida nu inte något eller några partier kovänder och börjar samarbeta med dem. Som borgarna gjort i våra grannländer Norge och Danmark. Kan det ske där så kan det kanske ske här...

Men man (jag) tycker väl ändå att det borde ligga närmare till hands att söka lösningar över de gamla blockgränserna. Det sitter säkert hårt åt för båda sidor att sitta i samma regering som de man kivats med i talarstolarna sen urminnes tider. Ja, ända sedan vår herre var en lite pojke.

Men om vi får ett liknande valresultat som i september, vilket många experter tror, så tolkar i alla fall jag det som att svenska folket är trötta på den gamla blockpolitiken och vill ha något nytt.

För mig är SD ett parti för nyrasister och främlingsfientliga. Jag vet att det inte finns någon rasism i deras partiprogram men jag vet också att skulle man fråga 100 uttalade rasister (Jodå, det finns öppet rasistiska människor) vilket parti i riksdagen de gillar bäst så svarar nästan alla Sverigedemokraterna. Och det är inte en tillfällighet att de i somras/höstas slänge ut 5-6 kommunpolitiker och medlemmar i veckan för rasistiska uttalanden eller för att figurerat på bild med olika nazisymboler. Ledningen kanske inte ska kallas rasister men inget parti har så många rasister i sina led. Och det är inte en slump!

Min tolkning av valresultatet från september är att 87 % av svenska folket INTE vill ha en främlingsfientlig politik som stänger landets gränser och förvandlar Sverige till en håla på den internationella scenen. En bondhåla där urbefolkningen anser sig förmer än de inflyttade och gör allt för att frysa ut dem. Där man måste vara infödd åtminstone av andra generationen för att tas upp i gemenskapen. Jag har bott i en sån håla i tre år på sjuttiotalet och inser idag att det ju bara är en form av rasism. Där var det inte ens accepterat att vara född i närheten, på orter bara några mil bort. Jag vill INTE att Sverige ska vara på det sättet!

Så nu hoppas jag att S, V, MP och allianspartierna inte går i samma fälla som vid höstens val - att hela tiden söka debatt med Åkessons anhang om asylpolitiken. Alla vet ju redan skillnaden mellan SD och övriga på det området. Så ta istället upp alla de där andra frågorna som folk brukar tycka är viktiga då det är val och angrip dem där istället. 

Där är de inte på långa vägar lika pålästa och det borde bli enkelt för Löfvén, Sjöstedt, Kinberg-Batra och de andra att bildligt talat dra ner brallorna på SD inför hela svenska folket.

Men är nu ändå svenska folket så jävla korkade att de röstar som senast eller att t.o.m fler väljer nyrasisterna så får nog borgerligheten och arbetarrörelsen gräva ner sin stridsyxa och hitta vägar för att styra Sverige utan inblandning av SD. Personligen ser jag hellre en stark borgerlig majoritet än det vi har nu. För landets skull. Och då ska ni veta att jag aldrig ens lekt med tanken på att rösta borgerligt.

För politisk osäkerhet är förödande på sikt för landet. Och då får Carl Bildt säga vad han vill. Han tyckte ju häromdagen i media att nuvarande situation var "bra för Sverige" som han alltid sa på 90-talet...

Så jag hoppas på, i första hand, en stark RÖD regering, inte röd-grön. Och går inte det så är jag beredd att acceptera nästan vilka samarbetslösningar som helst så länge det ger oss en regeringsduglig konstellation som håller rasisterna ute i kylan.

Sådärja! Då har jag satt ner foten och angett tonen för den stundande valrörelsen. Nu vet ni vad ni ska tycka för min åsikt är självklart den enda rätta. Eller nåt....

Ha en fabulös fredag bland advenstljus, stjärnor, tomtar och troll, kära ordbrukare. Själv ska jag åka och jobba när ni pustar ut att det äntligen är fredag kväll. Men min fredagkväll infaller imorgon bitti klockan sex och min helg är sedan 14 dagar lång. Vad allt måste inte en skiftarbetare stå ut med...?

ANNONS
Av Göran - 2 december 2014 20:07

Hemma igen. Och med ljudet från "Äntligen hemma" i TV4 från vardagsrummet. Slog på dumburken då jag hade förberett lunch- och middagslåda till morgondagens slit och släpdag i fabriken.

Dagen har tillbringats mestadels i en 7-tons gaffeltruck. Kuskandes kors och tvärs i två stycken 600 meter långa fabrikshallar. Inte låter det kanske så ansträngande att sitta och vrida på en ratt, gasa och bromsa lite samt dra i spakarna för lyftstativet. Men efter ett 12-timmars arbetspass känner man att även detta kräver sin människa.

Fler än en av de rörliga lederna i kroppen protesterar när jag rör mig. Så jag får väl försöka sitta stilla här ett tag och återhämta mig lite medan Timell & c.o fixar och donar och får allt som är svårt för mig att se löjligt lätt ut.

Jag ska återgå till soffan vid niotiden och titta en stund på "Veckans brott". Leif GW Persson har liksom ett makligare tempo än Timell och hans anhang. Han både pratar och rör sig långsamt och det är lättare att orka då.

Dagens två huvudnyheter var väl först att tjejerna i stafettlaget på skidor från OS i vintras fick bragdguldet. Bra val, tycker jag! Men jag hade inte protesterat om Charlotte Kalla fått det alldeles själv. Hon tog ju flera individuella medaljer plus att det var ju hon som stod för den verkliga bragden i stafetten då hon körde ikapp hela 25 sekunder på ledaren på bara 10 km på sin slutsträcka.

Några timmar senare kom den verklkiga huvudnyheten som var ännu mindre överraskande! I alla fall för mig.

SD kungjorde att de valt att stödja alliansens budget i morgondagens riksdagsvotering. Vem hade nu trott nåt annat?

Det förvånar mig inte ett dugg för under hela förra mandatperioden röstade de ju med alliansen i nästan varje fråga. D.v.s så länge det inte handlade om migrations- eller integrationsfrågor. De har också sagt att de kommer att göra sitt bästa för att fälla vilken regering som helst så länge de inte får genomföra sin politik när det kommer till invandring och flyktingar. Samt pekat ut miljöpartiet som sin huvudfiende och kallat dem framstegsfientliga och en hel del annat.

Så då, svenska folk, vet ni vad ni har röstat fram! Åtminstone ni som röstade på SD.

Hur många tror att det där är bra för Sverige? Hand upp! Hur många tror att landets finanser, valutan, räntor och börskurser m.m gynnas av att ett 13-procents-parti kräver att de andra 87 procenten ska vika ner sig för dem?

Frågan är då; Vad händer nu? Ja, säg det, den som kan! Vem mer än Sverigedemokraterna vill ha nyval?
Socialdemokraterna kan växa men lika väl krympa i ett nyval. Moderaterna är ledarlösa och skulle knappast ha nåt att vinna på ett nyval. Folkpartiet och KD var nära att ramla ur riksdagen i september, klarar de sig nästa gång?

Det är nästan så att jag tycker att talmannen ska be SD;s ledning att bilda regering så får de själva känna på hur kul det är med regeringskris. För de kommer ju knappast att kunna få riksdagsmajoritet för nån budget.

Egentligen tycker jag att det är dags för allianspartierna att gå från ord till handling eftersom de alla har sagt att SD bör motarbetas till varje pris. Kanske t.o.m bilda en samlingsregering med sossar och MP.

De närmaste dagarna blir intressanta. Har Stefan Löfvén nåt äss i rockärmen som han spelar ut snart? Eller ska han utlysa nyval? Hur många miljarder kostar det för statskassan?

Nej, det är lika bra att jag slutar innan jag blir ännu mer upprörd. Sköt om er, kära ordbrukare, i Garpenberg, Lönsboda, Clemensnäs och Akalla. 

ANNONS

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se