Direktlänk till inlägg 4 augusti 2018

Miljonär...?

Av Göran - 4 augusti 2018 12:52

Jag har tänkt mig att bli miljonär idag. Helst mångmiljonär förstås! Ni vet, sådär snuskigt rik så att man kan kosta på sig att gå in på direktörens kontor och snyta sig i gardinen. V75;an är inlämnad och som alltid tror jag stenhårt på de hästar jag valt. Likaså har jag kostat på mig en s.k Lördagsgodis-påse hos Svenska Spel.

Stryk- och måltips, Keno och Lotto med joker för 150 kronor. Drömvinsten är uppe i 188 miljoner så den skulle ju sitta som en fläskläpp!

Men det dröjer ju några timmar innan slantarna rullar in så jag får väl hitta på något att göra innan dess. För första gången på evigheter är det inte grisvarmt ute. Imorse vid 8 regnade det och termometern visade 15 grader.

Verkligen jätteskönt med lite paus i hettan! Så länge det nu varar... Det ser redan ut som om det skiner upp igen.

En tur till mitt närmaste Willys ska det bli i alla fall. Lovade sonen tacos till middag så jag måste köpa hem tortillas, tacosås och tacokrydda plus lite grönsaker. De har extrapris på avocado också så jag ska röra ihop min värdlsberömda guacamole också för att riktigt få njuta. 2 st för bara 12 kronor så jag köper nog fyra så det blir mycket guacamole.

De har extrapris även på sån där färdig potatisgratäng i påse också. Egentligen föredrar jag att göra den själv men dels blir det inte lika bra på färskpotatis och dels kan man "hotta till" den köpta så den blir nästan lika god som hemlagad. Lite extra salt och peppar samt lite granulerad vitlök från kryddburk brukar göra susen. Så det blir det imorgon tillsammans med fläskfilé och en god sallad.

Sen återstår bara en dag av min frivecka. På tisdag är det arbetsdag igen. Men nästa lördag morgon går jag av sista nattskiftet och in i en två veckor lång ledighet igen.

Så man får väl bita ihop och tvinga sig. Fastän det tar emot mer än det gjort på alla mina 42½ år i den fabriken. Sett till värme och arbetsmiljön totalt så har det varit mycket, mycket sämre men när det kommer till ledarskapet från våra överordnade så är det värre än någonsin. Hade jag varit 20 år yngre så vete tusan om jag inte hade sagt upp mig och tagit den där karensmånaden hos A-kassan som man får om man slutar på egen beegäran utan att ha skaffat nytt jobb. Hade jag varit 20 år yngre hade jag säkerligen kunnat hitta något annat som åtminstone inte var sämre.

Jag ångrar inte att jag klev av mitt fackliga uppdrag i våras men någonstans i bakhuvudet bor det ju ännu ett litet ilsket skyddsombud som då och då grämer sig över att han inte längre har mandatet att agera i skydds- och miljöfrågor. Särskilt som luften tycks ha gått ur ganska många av mina forna kolleger i den branschen.

Och jag klandrar dem ju inte det minsta. Tvärtom beundrar jag dem som krigar vidare och åtminstone försöker göra nåt vettigt mot en ledning som hela tiden slår undan benen för oss.

Se där, än en gång lyckades jag kräkas fram ett inlägg som väl knappast gör någon människa gladare. Inte idag kanske, men om ett, två eller fler år kommer jag själv säkert att le igenkännande när jag kollar av bloggens backspegel.

Och bara nu den där Fru Fortuna sköter sig idag så blir det ju bra, allting. Då pensionerar jag mig med omedelbar verkan redan på måndag morgon.

Nu blir det Willys! Hej på er, ordbrukare i Vattlång, Hammerdal, Siljansnäs och Arboga.

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

5 augusti 2018 07:27

Hoppas att du blir miljonär och kan gå och snyta dig i gardinerna. Tänk så ofta man tänkte det när man jobbade. Arbetsklimatet blir sämre och säm re överallt men du måste ha ett jäkla jobb med konstiga tider och varmt som i helvetet. Jag är lite låg för Sonen drog mot Skåne igår så nu är det bara Broder B och Kinabror kvar

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

5 augusti 2018 10:27

Nej, det blidde inga miljoner den här gången heller. Fyra rätt på V75 men det måste ju ha varit svårtippat eftersom ingen prickade in alla sju. Så den potten blir det jackpot av nästa lördag.
Och DÅ ni, då jävlar...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards