Alla inlägg den 6 augusti 2018

Av Göran - 6 augusti 2018 21:32

Frågan är om jag någonsin sett GIF Sundsvall ta poäng i en match där de förtjänade det så lite som mot IFK Norrköping ikväll. Framför allt i första halvlek blev GIF utspelade, ifrånsprungna, förnedrade gång på gång av ett mycket, mycket bättre lag. Vore jag Norrköpingssupporter vore jag nog halvt vansinnig av ilska vid det här laget.

MEN.. (och det är ett ganska stort "men") Norrköping gör ju inga mål på oss. Och då vinner man inte hur jävla överlägsna man än är på planen. De två mål som föll gjordes av GIF-spelare. Norrköpings 1-0 var ett självmål av en olycklig Myrestam. Giffarnas kvittering däremot var en riktig delikatess och en av bara två bra målchanser de skapade denna afton. Förhoppningsvis gladde det även en eller annan jämte eftersom IFK krigar i toppen av tabellen bl.a annat mot Östersunds FK. Bara trevligt om vi kan hjälpa våra grannar i väster! Även om en del av dem kallar oss klyktattare.

Det ni, sörlänningar från söder om Dalälven, vet ni väl inte vad det är? Klyktattare har ni väl aldrig hört talas om?
Epitetet kommer från en tid då bilarnas nummerplåt talade om från vilket län bilen kom ifrån. Och Västernorrlands länsbokstav var Y. Bokstaven som ser ut som en klyka. Eller som en slagruta om man så vill.

Åter till matchen... så är det ju inte så lätt för ett lag som GIF att vinna mot ett topplag som "Peking". Man ska ju också komma ihåg att båda våra ordinarie innermittfältare var avstängda efter att ha fått tre varningar. Och utan Ciercoles och Batanero är Sundsvallsgiffarna ett mycket mer beskedligt lag att tampas mot. Spanjorerna har burit upp laget på ett så bra sätt att vi inser att de snart är förlorade. Att det bara är en tidsfråga innan någon storklubb nere i Europa får ögonen på dem och slantar upp de miljoner som behövs för att få snålvattnet att rinna till på ansvariga i GIF Sundsvall.

Det är ju litegrand småklubbarnas förbannelse, det där. Att de bästa spelarna drar vidare till större klubbar där de får chansen att spela internationella cuper och kanske, framför allt, tjäna mycket mer pengar.

Och vem kan klandra dem? Vem skulle tacka nej om någon erbjuder en mångdubbelt högre lön på samma gång som man får spela med ännu bättre lagkamrater och på det viset få chansen att utvecklas och bli bättre?

Summa sumarum så är jag väldigt nöjd över poängen mot IFK ikväll. Men också lite imponerad över lagmoralen hos giffarna. TROTS att man är utspelade i hela första och halva andra halvlek så ger man inte upp utan fortsätter att kriga så gott man kan och det betalar sig ju till sist.

Annars... så är det strax dags för en dejt med kudden. Arbetsdag imorgon! Då jag kollar termometern säger den att just nu är det 14 grader ute. När var det så "kallt" senast???

Hoppas det håller i sig imorgon och gärna tre dagar och nätter till innan jag åter går på ledighet!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards