Alla inlägg den 11 augusti 2018

Av Göran - 11 augusti 2018 12:38

Idag är det den där dagen då jag liksom aldrig riktigt blir människa utom möjligen sent på kvällen. Men då krävs det gynnsamma förutsättningar som väldigt glada vänners lag eller nåt annat riktigt roligt. Gick av sista natten imorse och det är alltid med en lättnadens suck man drar sin lilla "tag" över tidsterminalens läsplatta och väljer "UT" från displayen. Imorse var lättnadens suck ännu djupare efter två extremt stressiga nätter. P.g.a arbete som legat efter en längre tid hade min arbetsgivare till slut insett att vi knappast kommer ikapp utan att man tillsätter resurser i form av extrapersonal. Därför har man "sockrat" övertidsersättningen för alla som kan, orkar och vill under en tid.

Själv var jag en av två truckförare för dagen (natten). Normalt servar vi varsitt arbetslag och kör fram det de behöver men inatt och igår natt fick vi lov att serva tre arbetslag. Alltså 50% mer jobb än normalt! Som om inte det normala skulle räcka...

Men lojala som vi är så ställde vi självklart upp och gjorde vårt yttersta för att klara av det. Och faktiskt så fick vi lite uppskattning imorse innan vi gick hem. Både från dem vi servat och från chefen.

Tjugo minuter över fem stämplade jag ut och tjuvlånade därefter en av våra Clubcars (golfbilar) för att slippa gå den där förhatliga kilometern till den efterlängtade duschen och mina egna privata kläder.

Hemma välkomnades jag översvallande av sonens svarta kattoxe som jamande kom emot mig så fort jag stigit innanför dörren. Strax därpå hittades en överbliven burk Mariestads starköl i kylen. Denna avnjöt jag medan jag skummade genom nyhetsflödet framför datorn. Märkligt att en iskall öl aldrig smakar så gott som efter sista nattskiftet. Under mer än femtio år hade jag aldrig ens tänkt tanken på att bära mig åt på det sättet förrän en f.d arbetskompis berättade att han älskade att ta en sista-natten-pilsner då han gick på frivecka. Min första reaktion var väl att det kändes lite som alkoholistvarning att ta en starköl före klockan sju på morgonen.

Men då sa kamraten att han tyckte att det inte spelade någon roll vad klockan var. Att inte heller han skulle dricka öl eller annat alkoholhaltigt på morgonen efter att ha sovit på natten. Men att komma hem från sista nattskiftet menade han var jämförbart med fredag kväll för en dagtidare. Och vem skulle neka en dagtidare en kall pilsner efter avslutad arbetsvecka?

Nu är det ju heller inte varje frivecka som påbörjas på det sättet. Men när det sker är det en härlig njutning.

Förhoppningsvis har jag sovit av mig den nu. För jag lär väl bli tvungen att åka en sväng med bilen för att skaffa hem något att äta till middag.

Stressigt nattskift, som sagt. Men vid halvtvåtiden hade jag ändå ett par minuters lugn och ro då jag passade på att köra ut trucken ur fabriken och ner till områdets sydligaste punkt. Där satt jag en stund på ett vägräcke och njöt av stillheten från vågskvalp i havet plus en underbar sammetsblå augustinatt med stjärnor ovanför. Varmt och skönt ute fortfarande men utan att vara sådär vidrigt svettigt hett. Tärnorna som alltid har bon längs med havet och ilsket jagar alla inkräktare, (såväl folk som lastmaskiner och truckar som kommer för nära deras ungar) har lugnat ner sig nu och jag antar att de också sov precis som de flesta på campingen som ligger ett stenkast från fabriksområdets södra delar. Det lyste svagt ur fönstren på någon enstaka husvagn och campingstuga liksom ur några fönster i Ankarsvik på Alnön mitt emot.

En sådan liten paus är guld värd då man sedan återvänder till dimmorna och röken inne i verket och ska fortsätta att kuska fram och tillbaka i de 700 meter långa fabrikshallarna. Då orkar man en liten stund till!

14 dagars ledighet har alltså inletts här och jag vet inte riktigt vad jag ska göra av den. Nästa helg är det Selånger marknad men min tama husmekaniker, som jag brukar sällskapa med där, jobbar natt då så jag får väl se om jag går dit ensam, skiter i det eller helt enkelt raggar upp annat sällskap.Jag är väl egentligen ingen marknadsfantast men jag måste medge att det lockar att få chansen att köpa en bit "Rocka fett" som är en fantastisk mögelost från Åsbergets gårdsmejeri i Jämtland plus lite torkat renkött och älgkorven som sonen älskar.

Med stor sannolikhet ses vi igen. Men när? 

Tja, det vet ju varken ni eller jag så vi låter det komma som en överraskning! Ha det, kära ordbrukare!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards