Direktlänk till inlägg 22 augusti 2018

V75 i fyra dagar

Av Göran - 22 augusti 2018 21:11

Fyra raka dagar med V75! Var man inte galen innan så blir man ju. Normalt sett så är det V75 på lördage, GS75 (Grand Slam-75) på söndagen, V86 på onsdagarna och annars V64 övriga dagar. Men den här veckan har visst ATG fått fnatt. Det är V75 fr.o.m onsdag t.om lördag. Lördagen är det årets häjdpunkt för travälskare i Sundsvall med omnejd eftersom det är då Sundsvall Open Trot går av stapeln.

Min svåger fyller 70 idag och tanken var att köpa ett presentkort till honom och syrran med mat och allt på lördag på Bergsåkertravet. Men det var helt utsålt så jag köpte honom en flaska Speyburn istället. En single malt som jag vet att han tycker om.

Sedan satte jag mig i Madame Citroens mjujka famn och lät henne köra mig till deras stuga vid Armsjön på gränsen mellan Medelpad och Hälsingland. Men int´ klå´en var de där då jag kom!
Ett snabbt telefonsamtal med syrran berättade att de, just då, satt på "Grekiska kolgrillen" i stan och käkade middag. Han gör alltså inte några stora åthävor med att fira sin 70-årsdag. Och det är förstås helt ok med mig.

Så jag formulerade ett sms där jag berättade att han inte fick några blommor men när presenten är tömd får han ringa mig så kommer jag med en ros att sätta i flaskan istället för orginalinnehållet. Flaskan gömdes under en handduk på en stol på deras uteplats.

Förhoppningsvis blir han glad över den.

Bara två dagar återstår nu av mina två lediga veckor och morgondagen kommer, åtminstone delvis, att förslösas i tvättstugan. Ska bädda rent i sängen och nu tror jag att det är dags att lägga i täcket i påslakanet igen. Länge har det ju varit för varmt att ha mer än påslakanet på sig om natten men nu har det vänt. Nu känns det åter som om jag vill ha lite mer på mig än under juni och juli när jag sover.

Och på lördag bär det till igen! Då ska jag börja jobba. Visserligen besökte jag "gruvan" i torsdags för att delta i Centrala skyddkommittéens möte. Men efteråt beslutade jag raskt att avgå även från det uppdraget och informerade genast mina uppdragsgivare om det.

Vår avdelningschef påstår fortfarande att det finns många som tycker att deras schemaläggning av våra jobb är jättebra men får tunghäfta när man ber honom att nämna EN enda vid namn. Jag har snackat med 125-150 människor utan att hitta en enda som tycker som chefen påstår. Men attt ljuga för sig själv kanske funkar så slipper man erkänna att man haft fel och framför allt slipper man att ändra det man gjort fel.

Nej, hoppet står till fredagens dragning i Eurojackpot och alla miljonerna som kan bli mina där. 

Annars... så har jag än en gång glatts över att C-more visar SHL-lagens träningsmatcher. Hemmamatchen mot Modo i förra veckan följdes ikväll upp av en träningsmatch borta mot Almtuna som Timrå vann klart med 5-1.

Dessemellan har laget varit i Sheffield, England, på träningsläger och spelat träningsmatcher mot vedhuggare från ö-nationen väster om oss.

Jag tycker dock att det ser bättre och bättre ut för mitt hjärtas rödvita hjältar. De hittar varandra mer och mer men framför allt så sitter försvarsspelet allt bättre för varje match. Viktigt för en nykomling!

Vad är viktigt för mina ordbrukare då? För självklart vill jag också ert bästa, mina trogna läsare. 

Just nu känns det som att det viktigaste är att jag slutar svamla här nån gång så ni får gå och lägga er. Det ska jag också, ganska snart. Så fort jag bara har kollat mitt travspel!

ATG erbjöd denna vecka ett spel per dag i fyra dagar så idag har jag ett Harry-spel värt ungefär en hundralapp, imorgon och på fredag ett system för c.a 50 spänn och sist på lördag ett system för strax under 200 kr.

Så håll tummarna att Harry Boy är på sitt bästa humör och ger mig fina vinster


 
 
wiper

wiper

23 augusti 2018 13:52

Min pappa var travtokig och hade besökt alla travbanor i Sverige under sin livstid. Han vann en del men inte så mycket. Nu är han död sen länge

Det började med Bergsåker i Sundsvall dit han ofta tog sig med travkompisar. Min mamma arbetade ett ta åt totochefen som sekreterare på Bergsåker

Tänk att Bergsåker kan vara utsålt då går det ingen nöd på den spelverksamheten. Svågern blir nog glad för malten också ;)

Jag blir så nostalgisk när du nämner Medelpad för jag är ju född i Sundsvall men flyttade därifrån 1975 till Göteborg

Ja du som det ser ut på arbetsplatser i dag med all stress så sitter det fint att vinna storkovan ;)

Jag håller tummarna för att du skall få in en vinst. Själv spelar jag lite på lotto men det har bara blivit småsummor i vinst

Ha en skön torsdag
Hälsning
Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

23 augusti 2018 15:13

Ja, Lotto är helt värdelöst i mina ögon. Då det startade i Sverige spelade jag stående rader i fyra år tillsammans med en släkting. Vi vann kanske 3 eller 4 ggr men aldrig över 100 kr. Betydligt bättre chanser på travet! Även för den som är novis på området. Låt Harry Boy ta ut vinnarna. Ett sånt spel gav mig över hundratusen en gång.
Och... det var resturangen som var fullbokad (var kke lite otydlig med att jag tänkte boka bord åt dem.) Utanför räcker nog platsen åt alla!

 
wiper

wiper

3 september 2018 09:33

Vilken tur du hade. Vi har lagt ner detta med lotto nu och testar annat

Nu skulle jag nog inte känna igen mig på Bergsåker allt är nog ändrat

Ha en fin dag
Hälsning
Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

3 september 2018 11:13

Lotto är värdelöst. Man vinner aldrig. Du har mkt större chans att vinna på travet. Man behöver inte kunna något utan man kan låta datorn ta ut hästarna. D behöver bara bestämma vad spelet får kosta. Du kan spela online på ATG eller i en spelbutik. Testa så får du se själv!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards