Alla inlägg den 11 april 2020

Av Göran - 11 april 2020 20:51

Har suttit en god stund nu och läst andras bloggar och diverse exempel på hur människor, i pestens tid, faktiskt ställer upp på varandra på ett helt nytt sätt. Som om det där med att hata slöjor, turbaner och andra kläder plötsligt blivit sekundärt. Inte lika viktigt längre, alltså!

Kanske visar det sig när allt detta med Covid 19 och Corona blåst över att pandemin hjälpte oss att hitta tillbaka till empatin och medkänslan igen. Förstår alla vad det, i så fall, skulle göra med SD;s opinionssiffror?

Då skulle de marginaliseras så fort att varken de själva eller vi andra skulle hinna fatta vad som hände.

Påskafton 2020 är snart över och jag har ägnat en del av den åt att besöka Lars-Martin som driver gummiverkstad på hobbybasis några mil väster om staden. Så nu har Madame Citroen nya gummisulor på alla fyra.

3900 kostade det men jag vet ju att om man blir stannad av polisen med underkända däck så får man böta 1500 kr per hjul och då är det ju klart billigare att köpa nya däck. Trafiksäkrare också förstås!

Av min tänkta påskbuffé blev platt intet. Sonen behagade lägga sig vid tiotiden på förmiddagen efter nästan ett dygns vakenhet så när jag kom hem efter däckbytet snarkade han som ett litet sågverk. Och inte ställer jag mig och dukar upp påskbuffé bara åt mig själv. 

Nej, jag griljerade den lilla påskskinka jag köpt och åt ett par skivor av den. Sedan rostade jag ett par brödskivor som jag bredde smör på och sedan den gubbröra jag rört ihop tidigare. Gubbröra betyder olika saker för olika människor men i min värld är det hackade kokta ägg, finhackad rödlök samt finskuren ansjovis. Plus lite av spadet från ansjovisen. Mycket gott!

Två lediga dagar återstår innan det är dags att infinna sig på "gruvan" igen. Vad jag gör av dem återstår att se men tvättstugan är bokad imorgon så den lär väl ta sin tid.

Så ha en fortsatt underbar påsk, kära ordbrukare i Mehedeby, Ödeshög, Nykvarn och Pålsboda. Vi ses igen!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards