Alla inlägg den 17 april 2020

Av Göran - 17 april 2020 21:10

Får man skämta om allt? Nja, det är väl tveksamt men i grunden tycker jag ändå att inget borde väl vara så allvarligt att man inte får skoja om det. Inte ens fenomenet Covid 19 och Corona.

Du som tittar in här regelbundet såg säkert youtube-klippet jag lade ut för några dagar sedan med Ola Aurell. Det om den danske fogden.

Ola Aurell har gjort det igen! Skrivit en ironisk text som ber Covid 19 att dra åt helvete ungefär. Den här gången är det inte han själv som sjunger, dock. Håll till godo, kära ordbrukare! Jag ger er... PANDEMIN!


Själva låten kanske inte är så märkvärdig. Men med bildspelet som följer med blir det ganska roligt ändå.

Och det där som skrämmer oss lite tror jag bara är bra om man skojar om. Det tar liksom udden av hotet litegrand.

Hur som helst så hoppas jag att fler än jag fick dra lite på munnen åt denna galna video. Titta gärna på fler klipp av denna underfundiga textmakare, de flesta är roliga.

Själv känner jag ännu inga symtom och enligt företagets högste chef har ännu ingen anställd diagnostiserats med Covid 19. Några har säkert haft det och några kanske har det just nu men ingen har testats positivt än så länge.

Min lätt förkortade arbetsvecka (4 dagar eftersom måndag var annandag påsk) är till ända och just idag hade jag mer att göra än någon annan dag i veckan. Ändå kunde jag flexa ut och gå hem en dryg halvtimme i förtid.

Pratade med Stockholmsdottern nästan en timme igår och har fattat att vi här på Sveriges midja är lyckligt lottade i jämförelse med kungl. hufvudstaden. Massor av butiker har stängts, inklusive den H&M där hon själv arbetar och hon är permitterad för närvarande.

Som jämförelse kan sägas att jag bor i Västernorrlands län där det totalt finns lite drygt 100 konstaterat smittade och (tror jag) 14-15 som fått sätta livet till. Betänker man att Västernorrland består av sju kommuner. Sundsvall, Ånge, Timrå, Härnösand, Kramfors, Örnsköldsvik och Sollefteå Som tillsammans har en folkmängd av dryga 245 000 människor, varav ungefär 100 000 i min hemkommun, Sundsvall så känns det som om smittorisken är ganska mycket lägre här än där dottern bor.

Ändå fortsätter jag att följa rekommendationerna vi får från regering och myndigheter varje dag. Även om jag fortfarande har lite svårt att ta till mig att detta kan komma att fortgå över hela sommaren och kanske också en bit in på hösten.

Tacksam är jag också för att min arbetsgivare har överträffat sig själva när det gäller att ta hotet på allvar och skapa bästa möjliga förutsättningar för sin personal att undvika smittoriskerna. Vår verksamhet är, i dagsläget, inte hotad trots att aluminumpriset är lågt just nu. Vi räddas av en stark dollar och låga elpriser för närvarande.

Men vem bryr sig om allt sånt där när det är fredag kväll och man är lös och ledig ända till måndag morgon. Tur för mig att jag inte skaffat mig vanan att springa på krogen var och varannan helg eller gå på dansställen. Då behöver jag ju inte sakna det.

Det ska dock sägas att jag har all förståelse i världen för alla som drabbas hårdare än jag av pandemin. På lokalradion hörde jag idag om krisen i taxinäringen. Två åkare med typ 15-20 bilar vardera hade måstat permittera sin personal för att det inte fanns jobb åt dem.

Så... Måtte det ta slut snart! Måtte vi snart få återgå till den vardag vi kände och älskade. Fuck Corona!

Påminn mig, sedan när allt är som vanligt igen, att vara tacksam över det!

Därmed säger jag godnatt och trevlig helg till mina kära ordbrukare i Väckelsång, Tavlesjö, Ytterhörnäs och Påarp!

Sköt om er! Så ingen annan måste göra det...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards