Alla inlägg den 14 april 2020

Av Göran - 14 april 2020 21:51

En ganska fin dag har det varit idag. Om man gillar blåst, förstås! För blåst har det gjort hela dagen och inte nog med det. Det har blåst småspik hela helgen också. Får nog ta fram vinterjackan igen snart om det inte blir nån ändring.

Men inget ont som inte har något gott med sig, som mormor brukade säga. Denna kalla nordan gör ju faktiskt att snön som förångas dunstar bort fortare så vi slipper slasket. På öppna ytor är det barmark nästan överallt men i lördags då jag besökte min däckmontör som bor en bra bit utanför staden så såg jag att i skogen på skuggiga ställen finns det fortfarande mycket snö kvar. Hans dotter, som är min arbetskamrat på labbet, hade varit ute och kört fyrhjuling och fastnat ganska rejält. Hon såg lite skamsen ut då jag förde saken på tal vid niofikat på jobbet och muttrade något om "farsans stora käft". Med glimten i ögat dock!

Annars... I dessa tider när vi råds att minimalisera våra sociala kontakter blir det gärna mer skärmtid och jag har ägnat en del av kvällen åt att slumpa runt bland bloggkollegorna här på Bloggplatsen. Många är jätteroliga och intressanta att läsa men jag förundras också över några som jag ofta undrar om de har alla koppar i skåpet, om man säger så.

Vi har några stycken som man ganska snart förstår att de har mer eller mindre förståndshandikapp och det har jag inget alls emot. De har samma rätt som andra att uttrycka sina tankar. Men inte sällan ser man att folk kommenterar dem på ett väldigt tråkigt sätt. Gör narr av dem och nästan förnedrar dem till och med. Dålig stil, tycker jag.

Sen finns nördarna, de där som bara skriver om ett enda intresse. Om jag delar intresset så läser jag, annars slumpar jag vidare. 

Då och då känner jag en oro för bloggarens mentala hälsa. För det finns en och annan där hissen inte verkar gå ända upp, så att säga. Hon som lade ut halvnakna bilder på sig själv i olika poser flera gånger om dagen verkar ha tagit paus för det var länge sedan jag slumpades in där eller såg hennes inlägg på startsidan.

SD-politikern i Kalmar har visst bytt bloggportal och honom saknar jag inte för kommentarerna på hans blogg kunde ibland få nackhåren att resa sig på en. Några mer eller mindre kopierar texter från nyhetssajter och lägger ut som bloggar medan andra rapporterar i detalj alla dagens toalettbesök för sina läsare. Vi får veta både vad, när och hur mycket man åstadkom på "tronen" och ingående berättas om både kiss och bajs.

Sedan har vi ju också hon som predikar i tunnelbanan, ute på stan i Stockholm och överallt. Inte minst i bloggen där hon också talar om att homosexuella borde dödas. Ska inte en sann kristen vända andra kindern till? Och fanns det inte ett budord där det stod att "Allt ni vill att andra ska göra för er ska ni också göra för dem" eller "Älska din nästa såsom dig själv".

Jag har, personligen, lite svårt att ta den sistnämnda bloggerskan på allvar. Endera tror jag att det handlar om en psykiskt sjuk person (vilket hon ju ofta också skrivit om att hon varit) eller någon som vill reta upp folk och skapa debatt. Tove Aurell kallar hon sig och jag har ingen aning om det är hennes rätta namn eller ej.

Dock känner jag till en annan person med det efternamnet och han är inte heller riktigt klok. Ola heter han i förna,m och jag tänkte bjuda de ordbrukare som har lite humor kvar på ett skratt. Det behöver vi i dessa tider. Det finns mycket mer av Ola Aurell på Youtube men själv är jag svårt förtjust i denna om "Den danske fogden"

Har jag använt det förut? Tja, det kanske jag har. Men håll med om att den duger gott att återbruka. Gillade du den här kan du gå in på Youtube och lyssna på flera alster av denna komiker. T.ex "Man kan göra många saker med en katt" eller "Finlands nationalsång".

Med det vinkar jag godnatt till mina kära ordbrukare i Clemensnäs, Torvalla, Norrtälje och Tingsryd. Men jag kommer tillbaka. "Om Gud vill och pjäxer´n håll´!"

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards