Alla inlägg den 30 april 2020

Av Göran - 30 april 2020 21:16

En ny farsot graserar just nu genom landet. Men bara på Youtube. En man som kommer härifrån Västernorrland även om han numera är verksam i Uppsala har börjat skriva sångtexter för att lätta upp stämningen lite när vi så väl behöver det.

Han sparkar Covid 19 i dess arsle med flera mycket träffsäkra texter. Jag bjuder er på två men gå gärna in på youtube och sök själva efter Jacke Sjödin. I den första driver han med de som bara inte kan hålla sig hemma när experterna säger åt oss att göra just det. I den andra sjunger han distans-duett med Helén Sjöholm som är född och uppväxt här i min hemstad. Turligt nog är det textat också så att det går att hänga med även för den som kanske hör lite sämre. Håll till godo!



Och här kommer duetten....



Vad sägs om de låtarna? Han är inte bara en fyndig texteförfattare, jag tycker att han dessutom sjunger riktigt bra. Och inte blir det sämre av att han tar hjälp av Helén!

Jag rekommenderar även hans version av gamla fina Corrine, Corrina (som givetvis heter Corona, corona i Jackes tappning. Det finns även ett youtubeklipp där han skojar med klimatförnekarna i bästa Tage Danielsson-stil. När jag såg den tänkte jag genast på Tages sannolikhets-monolog om härdsmältan i Harrisburg. Äh, skit samma, jag lägger ut den också så blir det enkelt för den som vill att se den. Varsågoda!



Hoppsan! Tre klipp på en och samma dag! Det händer inte så ofta. Hoppas ni gillade dem!

Vi kan behöva få träna skrattmusklerna lite i tider som dessa och därför försöker jag att förse mina kära ordbrukare med små stämningshöjare emellanåt. 

Tillräckligt många skriver om hur jävligt allting är just nu så jag satsar hellre på att försöka muntra upp er litegrann. Ett gott skratt förlänger livet, sägs det ju. Min mormor brukade, på sin tid, förvränga det där lite och säga att "Ett gott skratt förlänger käften" och det är ju i och för sig också sant.

Youtube är för övrigt en livlina i det läge som råder i världen just nu. Det finns så otroligt mycket skoj att titta och lyssna på där. Både nytt och gammalt. Min generation tittar ju gärna på både Hasseåtage och Magnusåbrasse. (Skriver dem som sammanhängande ord eftersom de var så intimt förknippade med varandra på den tiden det begav sig)

Och det finns ju massor liksom det mesta som Galenskaparna och After Shave eller Killinggänget producerat.

Arbetsdagen idag blev mer lagom ään senast jag skrev. Hade inte massor att göra men kunde ändå hålla mig sysselsatt på ett bra sätt så att dagen inte blev så dryg.

Våren tycks dock ha bromsat in en aning. Efter två veckor med plusgrader dygnet runt har vi haft nattfrost de senaste nätterna och jag har fått lov att skrapa rutorna innan jag kunde köra till jobbet på morgnarna.

Men jag låter mig inte nedslås av dessa små bakslag för jag VET ju att våren kommer tillbaka med full kraft.

Sköt om er, kära ordbrukare, och akta er för den osynliga fienden. Följ råden som Stefan Löfvén och farbror Egnell ger oss dagligen. Håll ihop men håll avstånd i Vittsjö, Kaunisvaara, Öregrund och på Hammarö. Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7 8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards