Direktlänk till inlägg 31 januari 2021

Jag ser ljuset

Av Göran - 31 januari 2021 13:39

Första försiktigt positiva orden i den här bloggen på ett tag. Jamen, det är ju faktiskt på det sättet att ljustes återkomst börjar märkas så smått. Om ännu ett par veckor kommer det att bli än mer tydligt.

Och det ger ju förstås ett litet hopp och en spirande tro att även helvetet tar slut någonstans. Sommaren tror jag på och våren också även om båda ännu är en bit bort. Men de kommer, det vet vi ju alla! Så det är "bara" att bita ihop och härda ut. Mina värsta hatmånader tar ju slut ikväll då januari tar ner skylten definitivt på min mormors 123-årsdag.

Som alltid skickar jag henne några tacksamma tankar den här dagen och minns hur hon, varje år, såg fram emot den och hoppades på solsken. Jo, för det var första dagen på länge som solen kom högt nog för att lysa in i hennes kök en stund mitt på dagen. Några minuter bara, visserligen, men det var stort för henne.

Det är ting på Farmen ikväll och Philippe ska tampas mot någon av de andra farmarna. Kan tänka mig att en och annan därinne är lite skrajsen för att gå upp i styrka eller teknik mot detta muskelpaket. Men jag tror inte alls att han är helt borta när det gäller kunskap heller om andrakämpen skulle välja det. Han antydde ju faktiskt redan i torsdags att han mörkat den sidan lite för att låta folk tro att han kan mindre än han gör. Oavsett vem han väljer kommer jag nog att heja lite extra på Philippe som jag tycker verkar vara en glädjespridare.

På vardagar kan man se programmet några timmar innan det sänds på TV men ikväll får jag vackert vänta tills klockan slagit åtta. Väljer nog ändå att se det via datorn så jag slipper reklamen.

I bloggens backspegel har jag skrivit om Farmen flera gånger under tidigare år och när jag läser och minns kan jag tycka att det är en lite mer slätstruken samling människor i år. Inga som riktigt sticker ut som det nästan alltid funnits. Ingen extrem latmask, inga "elakingar" som konspirerar och skapar konflikter. Men det kan ju också ändra sig längs vägen och gör det inte det så lär väl TV4 skicka in lite alkohol åt dem så fler släpper loss och visar sitt rätta jag.

Utan bil är jag fortfarande och lär förbli till på tisdag. Jag måste nämligen skaffa ett nytt kopparrör som handbromswiren ska löpa genom från spaken till vänster bromsok. Biltema har det inte alls och på Mekonomen var de slut i lager men det skulle ta hem det till tisdag morgon. Vilket gör att jag måste boka om tiden för ombesiktning. Att göra det via nätet var dessvärre inte möjligt eftersom jag har betalat. Det tycker inte jag borde spela någon roll för det kostar ju samma pengar om jag kommer senare på dagen eller dagen därpå. Men det är ju bara att kasta sig på telefonen när de öppnar imorgon bitti så kanske det går att lösa utan att de återbetalar min avgift och jag måste betala den igen.

Två lediga dagar återstår innan jag börjar jobba igen. Kommande vända är det tre dagskift som gäller och därefter har jag jobbat mig igenom hela cykeln i det skiftschema som gäller numera och sex dagar senare börjar den om med tre nattskift. Men... Det får la gå, det får la gå!

Därmed känner jag att det är hög tid att avsluta svamlet och ta sig en kopp eftermiddagskaffe och en eller ett par små italienska mandelskorpor från Lidl. Cantuchini tror jag det hette och jag vill varmt rekommendera dem!

Så sköt om er, kära ordbrukare, i slott och koja i vårt avlånga land! Vi ses!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

2 februari 2021 09:56

Du har rätt. Ljuset är på väg även om det är så kallt att man glömmer att det finns positiva saker också. Att få släcka lamporna på dagen tillhör en av de sakerna. Man ser ändå. Det blir en spännande vecka på farmen. Få se hur det går när den högvjudda tjejen ska leda det hela. kan nog bli en hel del bråk.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

2 februari 2021 10:01

Ja, jag misstänker att det kan bli lite sammanstötningar. De två lite äldre bland killarna ogillar ju henne helt öppet så jag misstänker att hon kommer att välja dem som gårds- eller förstekämpe. Eller också sätter hon en av dem eller båda på kökstjänst för att släppa fram tjejerna till snickarjobben. Det blir spännande att se i alla fall!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards