Direktlänk till inlägg 30 april 2022

Våren är här - även officiellt

Av Göran - 30 april 2022 08:00

En, för många, helt okänd sång av min husgud, Lundell. Det är t.o.m så att den ratades då han gav ut "Den vassa eggen" 1986 (tror jag att det var). Det var egentligen ett utkast till en låt som han inte var nöjd med. Slutprodukten som kom med på albumet heter "En ängel på isen" och orden från refrängen går igen från den här förlagan.

Men jag tycker att den här är bättre, därför bjuder jag er på den. Men när den remastrade versionen gavs ut, några år senare, bjöd han på både den här och en annan förlaga som extraspår på plattan.

"Ikväll ska brasor brinna för att fira vårens ankomst. Jag ska sjunga in i flammorna som ala andra..." sjunger han i texten. Den handlar alltså om Valborg, som ju råder över landet idag.

Min ungdoms fylleribravader från detta datum firar femtio år idag men om jag träffar min syster så garanterar jag att hon kommer att påminna mig än en gång. Jag har berättat om det här tidigare så den som vill veta mer får väl leta i backspegeln. För jag drar inte det igen. Känner att det är preskriberat vid detta laget.

Fyller år gör ju också HM. Jag tänkte på Hans.

Hans Majestät, alltså.  "Tjabo", "Knugen" eller kungen, om man så vill. Hur många år har jag inte riktigt koll på men ni får väl googla om ni vill veta det.

Själv kommer jag knappast att sjunga in i några flammor eller ens besöka nån majbrasa. Eld har jag sett så många gånger redan och de där smällarna som brukar yra kring benen på de som står där vid brasan kan jag vara utan.

Inte heller lär jag åka till stan för att se förstamajtåget imorgon. Tror nog att det är mer än trettio år sedan jag bröt den traditionen. I min barndom var det annars tradition att man klädde upp sig och åkte ner till torget för att se tåget och höra nån politiker hålla tal om solidaritet och jämlikhet. Talar man ens om det längre?

Jag kan också tycka att det var lite märkligt att nästan hela tjocka släkten ville dit och se på eftersom de flesta hade mer borgerliga värderingar. Men de flesta var ju sprungna ur arbetarklassen så det kanske var därför.

Men numera blir det alltså varken brasor, fylleri eller förstamajtåg för den här gubben utan han lär väl bänka sig framför den första SM-finalen i ishockey mellan Luleå och Färjestad.

Annars har jag inga stora planer för dagen. Skulle förstås behöva valla dammsugaren runt i lägenheten och kanske ta fram hink och skurmoppp och svabba av golven igen. Sonens katt är ju inne i den där perioden då han släpper extrent mycket hår och jag tänkte igår när jag såg dammråttorna att man nästan kan få ihop till en ny katt. I alla fall pälsen. Men den vet jag ju att min gamla trogna Electrolux från mitten av 80-talet smaskar i sig bara jag hjälper till genom att koppa stickproppen till vägguttaget och slå på den samt hjälpa till med förflyttandet.

Så jag önskar väl helt enkelt mina kära ordbrukare en trevlig Valborg och första maj i Skänninge, Robertsfors, Norrskedika och Lysekil.

Ha det gott! Annars har nån annan det...

 
 
Pinkozzy

Pinkozzy

2 maj 2022 11:37

Jag bryr mig inte om Valborg heller längre. Jag var faktiskt i trädgården och sådde frön. Nåja, man behöver ju inte vara nykterist för det. Tycker vin och trädgård ibland passar bra ihop. Gjorde detsamma, fast utan vin, nästa dag när första majtåget drog förbi. Inte heller något som intresserar mig, ävennom många frågor är viktiga. Ha det gött.

http://www.pinkozzy/bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards