Direktlänk till inlägg 13 mars 2024

Det börjar dra ihop sig

Av Göran - Onsdag 13 mars 20:13

Jomen visst gör det ju det! Börjar dra ihop sig som rubriken lyder idag. Kollar på kvällens Farmen och som jag trodde valde Pehr Tim till förstekämpe. 

Det var också min första tanke då vi fick veta att han skulle göra ett kämpeval idag.Då fick han också veta att i och med att valet är gjort är han inte längre storbonde utan valbar som andrekämpe precis som alla de andra.

Och jag undrar om det inte kanske var just därför han valde Tim. 

Nog för att alla herrarna nog är starka i styrkegrenarna och Pehr är säkerligen medveten om att Tim kommer att ta honom som motståndare. Tuppkammen på Tim har ju inte precis krympt utan han är nog fortfarande säker på att han lätt slår ut "gamla gubben". Men där kanske han biter sig i svansen...

För om Pehr lyckas dra "kilen" ur krukan med kamper så har han ju genast ett psykologiskt övertag eftersom han redan briljerat i den grenen. Tim är nog stark , kanske starkare än Pehr, men kilen handlar nog mer om teknik och framför allt uthållighet. Och där tror jag Pehr är vassare.

Annars kan han ju välja kunskap och där tror jag Tim är lite svagare än Pehr.

Men vi får väl se imorgon. Kanske gör Tim ett helt annat val. Men om jag såg rätt i den lilla trailern som visades i slutet av gårdagens avsnitt så satt Tim på läktaren när finalen gick.

Så vem han nu än väljer så tror jag att Tim åker ut imorgon kväll.

Bloggens backspegel påminde mig idag om att det är på dagen 14 år sedan jag blev inlagd på sjukhus mer brutna skenben och vadben på högerskånkan. Det KÄNNS inte som SÅ länge sedan.

Då var det också nio år sedan jag senast var inlagd och jag minns hur stor skillnaden var. Den föregående gången minns jag hur jag led med personalen för jag såg hur de slet för att klara sina uppgifter. Ändå orkade de nästan alltid ge oss patienter ett leende och ett vänligt ord.

Så var det även för 14 år sen men då slet de nästan dubbelt så hårt. Hur det kan tänkas vara idag törs jag knappt ens tänka på. För det har ju kommit ett och annat nytt sparpaket sen dess. Nya rationaliseringar.

Och allt detta för att hålla de stackars miljonärerna under armarna med generösa skattesänkningar och frikostiga avdragsregler så att de kan hyra in tjänstehjon som städar, renoverar och läser läxor med deras barn.

För arbetarna på nedersta trappstegen i vår sociala trappa är ju utbytbara. När de går sönder anställer man nya bara. Tills också de är utslitna och nästa generation tar över.

Värre vore det om miljonärerna blev missnöjda och kanske flyttar utomlands och tar sina miljoner eller miljarder med sig dit.

Du som läser här regelbundet har säkert fattat att jag är grymt besviken på det land som jag en gång var så stolt och tacksam över att vara född i. Det blir liksom bara värre och värre, känner jag.

Ingenting är liksom heligt längre. Saker som var så självklara under mina första 25-30 levnadsår har blvit privatiserade och har därmed vinstkrav på sig.

Det har fört med sig att de privatägda vårdföretagen väger kronikerblöjor för att se om de kan återanvändas, att gamla och sjuka som får mat levererat av hemtjänsten inte ens får en syltklick till sina pannkakor. Att skolbarn på vissa håll inte längre får mjölk till maten på skollunchen. Och så vidare och så vidare....

På samma gång finns det en massa politiker som snor åt sig pengar som de egentligen inte har rätt till. De kanske bor i centrala Sthlm men när de kommer in i riksdagen skriver de sig hos sin gamla moster i södra Skåne eller norra Lappland för att få traktementen och övernattningslägenheter i innerstan i huvudstaden.

Och ingen reagerar. Alla blundar och låter dem hållas.

Och det gäller hela den politiska skalan. Sossar äe inte ärligare än moderater och kristdamokrater.

Så... är det konstigt att det finns politikerförakt?

Inte ett dugg! Det är fullt naturligt!
Fullt naturligt när de visar sitt tydliga förakt mot medborgarna så blir de föraktade tillbaka!

De får helt enkelt skylla sig själva, enligt min mening.

De senaste 1½-2 åren har jag lärt och förstått så mycket mer än innan om hur jävla korrumperat det här landet är och vad jag ska rösta på nästa gång det är val känns inte som om det spelar nån roll.

Den debatt som media visar oss är ju bara ett evigt käbbel och ingen av de ledande har en aning om hur livet ser ut för en ensamförälder med småbarn, en arbetslös eller en fattigpensionär.

Och de bryr sig inte heller. Så längde de själva har frikostiga arvoden och får gå på premiärer och invigningar med gratis mat och dryck så skiter de väl i hur folket har det ute i stugorna. Deras brandtal när det stundar till riksdagsval är bara spel för gallerierna, de har inte en susning om vad de snackar om när de talar om "de sämst ställda"!

Så illa har det alltså blivit.

Men jag ska sluta nu innan jag blir riktigt förbannad.

Sov gott, Sverige! Och alla andra jävla länder också förresten!

 
 
Ingen bild

Brimikshallon

Torsdag 14 mars 09:29

Jag önskar av hela min själ att jag kunde säja emot dej.. Men tyvärr..

Göran

Torsdag 14 mars 10:48

Precis som jag själv önskar att jag hade fel...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards