Alla inlägg den 4 mars 2024

Av Göran - Måndag 4 mars 13:54

Femte raka dagen med töväder här på Sveriges midja. Men dimman som lëgat tät i tre dagar har i alla fall lättat även om det fortfarande är ganska mulet. Snön far ju så illa av det här vädret. De snödhögar som för en vecka sen var mer än dubbelt så höga som jag för en vecka sen är nu betydlgt lägre över marken än mitt huvud.

Gator och trottoarer är, i stort sett, snö- och isfria så jag behöver inga dubbar när jag vallar min lilla sambo.

På henne syns det tydligt att det har varit slaskväder ett tag. Hon är liksom inte vit längre utan mer grå/beige.

Men det får vara så tills det torkat upp lite mer. Badar jag henne så är hon ju lika smutsig igen efter första rundan ute efteråt.

Och än utropar jag ju inte vårens ankomst på riktigt. Erfarenheten säger mig ju att än kan det komma flera rejäla bakslag. Både nu i mars och första halvan av april.

Skönt dock att slippa skrapa rutorna på Madame Citroen varje gång jag vill ut och åka. En liten kort shoppingrunda blir det om en stund men den tar vi till fots till närbutiken, Coop X-tra, på samma gång som Theas nästa kissrunda. Allt jag egentligen behöver är ägg och handtvål. Sista ägget åt jag till frukost och flaskan med pumptvål i badrummet hostade lite sist jag tvättade händerna så den är också snart slut.

Den gångna helgens två stora event gick mig helt förbi, i det närmaste. Mellon o lördags såg jag inte alls, precis som tidigare tillfällen i år. Och vad gäller Vasaloppet tittade jag lite av och till bara. 

De såg ut att ha ungefär samma väder i Dalarna som vi hade och har här. Som om det inte räckte med att de ska åka nio mil så måste de denna gång göra det i tyngsta möjliga skidföre,

Nej, skidåkning är väl trevligt bara jag slipper att utföra det själv. Sidåkning avnjuts bäst från en skön soffa med en kaffekopp bredvid sig och kanske en liten  kelsjuk hund över knäna.

Igår bloggade jag inte alls TROTS att jag hade tvättstugan. Jag har ju, genom åren, ofta haft en förmåga att skriva nåt här de dagar jag tvättar kläder och annat.

Lat som jag ibland är så beslöt jag att skjuta upp strykningen av mina skjortor till idag. Men nu är också det klart.

Det gjorde jag medan en rimmad fläsklägg puttrade på spisen för ett tag sen.

Av den ska det bli ärtsoppa imorgon. Lidl hade erbjudande på rimmad lägg i helgen så jag köpte en. Ärtor och alla andra ingredisenser fanns redan hemma.

Dessa har jag redan lagt i blöt för att vara så säker det går på att alla verkligen hinner bli så mjuka som jag vill ha dem när jag lagar själva soppan imorgon. Brukar göra det på kvällskvisten annars.

Gällande Farmen var jag både nöjd och missnöjd med utfallet på Tinget igår. Lite synd att Tessan måste lämna. Jag hade hellre sett henne stanna än Levin. Nöjd blev jag däremot att två av de damer jag funnit mindre sympatiska skickades till Torpet tillsammans med den av Corneliorna som jag gillar.

Hon (den treviga Cornelia) lär inte få en alltför rolig tid på Torpet med de andra två som verkar vara väldigt tajta.

Men minst en av dem kommer ju att åka hem eftersom bara en kommer att få återvända.

Nu lär det säkert bli en och annan oväntad twist den här veckan eftersom även antalet farmare ska minskas med tre.

Jag är glad att Pehr sitter säker i alla fall. Det kommer nästan garanterat att innebära att han sätter endera Tim eller Fredrik som förstekämpe. Tror att han väljer Fredrik eftersom Tim har så många amuletter att han nästan också är klar för final.

Men förutsättningar har ju ändrats förr under åren så det kan säkert komma nån ny "knorr" som ställer allt man trott och gissat i en helt ny dager. Det blir en spännande vecka, hur som helst.

Därmed tillönskas mina kära ordbrukare en härlig marsmåndag i Hjo, Svappavaara, Lindesberg och Föllinge.

Vi ses! Nån gång...


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards