Alla inlägg den 6 mars 2024

Av Göran - Onsdag 6 mars 14:50

Äntligen fick vi solen tillbaka efter 5-6 dagar med mulen himmel och dimma. Några minusgrader också så vi slapp snöslask vid morgonpromenaden,

Ärtsoppan igår blev väldigt god och nu står det hela sju protionsförpackningar i frysen. Detta trots att jag delade med mig varsin rejäl portion till syster och svåger.

Svängde förbi dem i förmiddags när jag ändå hade lite ärenden som skulle uträttas. Och fick då återknyta bekantskapen med nåt jag inte sett på närmare 60 år. En liten stol som någon gav mig i present på min andra eller kanske tredje födelsedag.

Jag hade helt glömt den, inte ägnat den en tanke på alla år. Men då jag såg den så mindes jag hur jag brukade bära in den i vardagsrummet då det blev dags för Humle och Dumle, Familjen Flinta, Småstad eller Villervalle i Söderhavet i den svartvita, enkanaliga TV;n. Då satt jag i den och hade nära till golvet.

Antagligen växte jag väl ur den vid 6-7 års ålder eller så och den hamnade väl på vinden.

Då arvsskiftet efter mamma gjordes var mina två syskon vuxna medan jag var i tonåren och bodde hos pappa i Gimo. Därför var jag inte själv närvarande men syrran tog reda på stolen och sen dess har den väl stått på deras vind.

Bortglömd och aldrig saknad. Ändå blev jag glad åt den och tänkte att när mina två väntade barnbarn kommer och hälsar på om nåt år då de kommit på benen får de sitta i den. Gammal och lite sliten men rätt fin ändå.

 

Tittar man noga ser man att det finns två små målade figurer. troligen kaniner, på ryggstödet. Dessa mindes jag inte men när jag såg dem beslöt jag genast att inte försöka renovera eller måla om den. Utan den får vara som den är.

Tog en lite närmare bild på ryggstödet också...

 

Så nu står den här och bara väntar på barnbarnen. Det första kan komma vilken dag som helst nu...

Ärtsoppa igår alltså och idag blir det nog ugnsstekt falukorv med blomkålsmos. Köpte två hela ringar från Nyhléns chark i Långsele förra veckan på reapris så jag måste ju äta lite av dem också. En av de absolut godaste i marknaden om jag får säga vad jag tycker.

Och det får jag ju! Det här är ju MIN blogg och där bestämmer ju jag!

Det är också jag som bestämmer att det får räcka så för den här gången.

Trevlig pig-lördag på er, kära ordbrukare i Vattlång, Hedmora, Björknäset och Sibbhult.

Återkommer när tid och lust finnes!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards