Alla inlägg den 2 mars 2024

Av Göran - Lördag 2 mars 12:27

Jamen, Mars månad började ju bra, i alla fall! Jag fick mig ju ett "haleluja-moment" igår. Jag besökte Carspect bilbesiktning igår eftermiddag och läs och häpna: För första gången på de åtta år Madame Citroen och jag har varit ett par så gick hon igenom besiktningen utan återbesök!

Så det är nog minst 10-12 år sen jag sluppit åka tillbaka efter att ha åtgärdat anmärkningar. För min förra plåtkompis, en SAAB 95, hade också förmågan att drabbas av brister och fel även när jag trodde att allt var ok.

Så nu hoppas jag bara att månaden fortsätter på den inslagna vägen och ger mig fler glädjeämnen.

Vädermässigt är det dock långt ifrån gårdagens soliga marsväder. 

I dimma och duggregn begicks morgonpromenaden för några timmar sen. Och inte ser det mycket bättre ut nu heller när jag tittar ut.

Så jag är glad och tacksam att jag ännu har tak och väggar omkring mig, varma element, mat i kyl och frys, en kärvänlig liten hund som älskar mig högt och rent och dessutom en bil som är godkänd för trafik i ett år till.

Absolut skulle jag kunna hitta på massor att beklaga mig och gnälla över också för det finns ju gränslöst mycket sånt också. Men inte idag. Idag väljer jag att vara glad istället.

Och det är ju faktiskt så att man, i väldigt hög grad, själv avgör och väljer hur man mår. Javisst, jag VET att ingen väljer att drabbas av sjukdom eller andras ondska, krig och så vidare.

Men vi andra, vanliga mellanmjölks/anslagstavlans/radhus/-Svenssons som inte är drabbade av yttre faktorer. vi väljer ju faktiskt vad vi fokuserar på och vad vi lägger energi på.

Minns en skämtteckning jag såg en gång där en fin dam möter en luffare/slusk och pekar på honom och utbrister: "Men arme man, ni har ju tappat en sko!". Varvid slusken skiner som en sol och svarar: "Tvärtom, go´a frun! Jag har HITTAT en!

Det kallar jag förmåga att glädjas åt det lilla!

Annars... så hittade jag följande lilla ruta hos en FB-kompis igår, snodde och delade den på min egen sida. Kan väl dela den här också...

 

Har så ofta undrat vilken av dem som är orginalet och vem som är kopian. Mars-godiset kommer väl från USA om jag inte minns fel. Men Japp är väl svenskt? Den har i alla fall funnit så länge jag kan minnas och jag har alltid tyckt att den är jättegod. Första gången jag smakade Mars tyckte jag att den var ganska lik Japp men att Japp var godare.

Nån som vet? Berätta för mig i en kommentar i så fall!

Nu ska jag ägna en stund åt att tota ihop ett litet V75-system till dagens tävlingar i Halmstad. Kanske, kanske håller turen i sig och jag får nåt nytt att glädjas åt. Inte är nu sannolikheten så stor men eftersom jag nu råkar ha eh hundring på ATG-kontot så kan jag ju kosta på mig att spela för ungefär så mycket.

Så håll tummarna för mig, kära ordbrukare i Mörbylånga, Holmögadd, Vissefjärda och Hälsingtuna.

Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards