Direktlänk till inlägg 15 mars 2024

Åttaårsjubileum

Av Göran - Fredag 15 mars 10:16

Idag är en minnesdag för mig. Idag är det åtta år sedan jag och Madame Citroen blev ett par. Visst gnisslade det lite i början med en kupéfläkt som inte funkade och krävde flera reparationer plus bråk med bilfirman som krånglade lite.

Men de gav med sig och jag fick det fixat till sist.

Sen löste ju felen av varandra under vårt första år tillsammans och jag tvingades lägga massor av pengar på fel som uppstod. Brunnen startmotor bland annat.

Lika länge är det sedan jag städade ur min gamla SAAB 95 före inbytet och hittade en liten livs levande skogsmus under bagagerumsgolvet. Lyckades fånga den med händerna, handskar på, och släppte sen ut den i gräset bakom bilen

Då kom en granne och blev nyfiken så jag berättade vad jag hittat. Han ruskade på sig av obehag och sa att det var tur att det inte var han själv som hittat den. Antagligen var han väl lite rädd för möss.

100% spontant flög det då ur mig att; "Jaså, jag trodde alla män blev glada när de såg en mus!"

Jadå, jag hör och ser ju nu vilken koppling de allra flesta gör till det uttalandet men jag försäkrar på heder och samvet att min tanke var att den lille gynnaren var så söt . Tänkte också lite på alla de skämtteckningar jag sett där en kvinna stått på en stol, skräckslagen med en liten gnagare på golvet nedanför.

Den smått ekivoka kopplingen insåg jag först då orden lämnat min mun och vi skrattade säkert åt det, båda två.

Än idag har jag svårt att förstå hur den tagit sig in. Men jag antar att den måste ha klättrat upp på ett däck och sedan vidare på underredet och in genom nåt litet rosthål. De behöver ju bara nån millimeters öppning för ta sig in, de där små krabaterna.

Åtta år... Så länge har jag aldrig ägt nån annan bil av de jag har haft. Och med tanke på att jag "bara" betalade nittontusen då jag köpte den så får man väl ändå säga att jag fick rätt mycket bil för pengarna.

Visserligen har jag ju genom åren lagt ut betydligt mer än så på diverse reparationer men just för stunden så funkar hon så bra man kan begära av en tjugo år gammal fransk bil. Går som en klocka, startar alltid snällt oavsett väder och temperatur ute och är fortfarande mycket behaglig att köra och åka i.

Men nu ser jag ut att få klara mig utan henne på obestämd framtid. Åtmnstone delvis. För imorse rasade sonens Volvo och den reparation som hans bil kräver är inte lönt att kosta på en så gammal bil. Kylkompressorn till AC;n har brunnit så bilen måste bogseras från hans jobb. Det får vi lösa tilll veckan men han behöver bil mer än jag så han får låna Madamen tills vidare, Samt hämta och skjutsa mig när jag beböver åka nånstans.

Vi får ta det från dag till dag, från vecka till vecka så lär väl allt ordna sig på något sätt. Han får ju snart sin första lön. Som kommer att bli nåt i hästväg eftersom det månadslön för både mars och för halva februari plus diverse tillägg från de två veckor av förra månaden som han jobbade.

Plus att han jobbat extra med att köra långtradare två helger också i februari.

Så vi får väl se om han väljer att laga Volvon eller köpa nån billig bil som kanske håller i ett år tills han sparat ihop nog för att skaffa sig en lite bättre kärra.

Pehr åkte ut från Farmen igår kväll och det känns tråkigt. Hade gärna sett honom i final.

Nu spelar det liksom nästan ingen roll vem av de som är kvar som tar hem den halva miljonen. Tycker egentligen inte att nån av dem riktigt förtjänar det sett till hur de uppträtt under hela serien.

Kanske ser jag finalen men det känns inte lika angeläget när jag vet vilka som tagit sig dit.

Gårdagens avsnintt såg jag imorse för igår kväll var det hockey igen. Och trots bra spela så lyckades inte Timrå betvinga Rögle på deras hemmaplan. Nu är det retutrmatch i Timrå imorgon eftermiddag och vinner Rögle igen då så är det sommarlov för mina rödvita hjältar.

Streamingtjänsten jag fick tips om krånglade lite igår men efter bara nån minut av första perioden funkade den lika bra som förrut. Och helt gratis dessutom! Och... gratis är ju gott!

Gott slut på denna vecka önskar jag er nu kära ordbrukare i Glommersträsk, Finnerödja, Flen och Ljustorp.

En eller annan gång kommer jag säkert tillbaka!
*Hot eller löfte? Bedöm själva!



 
 
Ingen bild

Anna

Fredag 15 mars 16:34

Skrattar gott åt historien om musen. Har själv stått på kökssoffan när den lille musen sprang förbi. Men har vant mig med lantlivet och nu bekommer det mig inte.

Håller med om Farmen höll på Pher. Tappar lusten att se finalen för ingen är värd att vinna.

Trevlig helg!

Göran

Fredag 15 mars 18:07

Haha! Jo, jag drog allt själv lite på mun också när jag läste mitt gamla inlägg. Och tänkte att jag måste väl ha varit ganska snabb som fångade den och släppte ut den.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

Lördag 16 mars 13:31

Detvar inte dåligt att ha haft bilen så länge. Som du vet så har jag bara klater med bilen nästan jämt fast den inte är så gammal. Nu är ju Kinabror hemma så vi åker mest med den. Jag är också besviken på farmen för dom som är kvar är ingen av mina favoriter. Dom som jobbat mest är ju utslagna men jag hoppas verkligen att inte latoxen inte vinner i alla fall.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards